عضويت در مرسلات     
 
 
     
 
تبليغات
تقویم تاریخ
يكشنبه 8 اسفند 1389 8 اسفند 1389 / 22 ربيع الاول 1432 / 27 فوريه 2011

1در گذشت استاد بنان
استاد غلامحسين بنان استادآويزان ايران درسال 1290 خورشيدي در تهران ديده به جهان گشود . پدرش كريم بنان الدوله نوري ومادرش دختر شاهزاده محمدتقي ميرزا ركني (ركن الدوله)  بود. وي از شش سالگي بنا به سفارش  استاد" ني داوود" به خوانندگي و نوازندگي پيانو پرداخت . بنان از كودكي نغمه هاي دل انگيز مي خواند . وي  در نوجواني علاوه بر استفاده از  راهنمايي هاي مادرش كه پيانو را  خوب مي نواخت  ، به نزد موسيقيدان خوش آوازي به نام ضياء الذاكرين در آمد و با موسيقي ملي ايراني آشنا شد . وي سپس براي تكميل فن خوانندگي از محضر ناصر سيف بهره هاي فراواني برد . بنان درسال 1321 رسما خوانندگي در راديو را آغاز كرد . در آن زمان شادروان روح الله خالقي مسوول  موسيقي راديو بود . بنان در همين دوران  بيشتر آواز مي خواند و علاقه اي به خواندن آهنگهاي ضربي  نداشت ولي با شنيدن آثاري موسيقي ملي ايران تا حدودي به اين سمت كشيده شد و تصميم گرفت كه در اين حوزه نيز فعاليت نمايد . وي در اين مسير به فراگيري رديف هاي مختلف آوازي پرداخت و سعي وافري در اين زمينه مبذول داشت . مرحوم خالقي در توصيف صداي بنان مي نويسد : "صداي بنان بسيار لطيف وشيرين، زيبا وخوش آهنگ است، كوتاه مي خواند ودر همين كوتاهي او هنر بسيار نهفته است، غلت ها وتحريرهاي او چون رشته مرواريد غلطاني، به هم پيوسته و مانند آب روان است.من از صداي او مسحور مي شوم، لذتي بي پايان مي برم، تصور نمي كنم خواننده اي به ذوق ولطف واستعداد بنان در قديم داشته باشيم وبه اين زودي هم پيدا كنيم ... بنان در موسيقي ايران از گوهر گرانبها هم گرانبهاتر است."بنان با همكاري  اركستر شماره يك راديو و ارشادات داوود پير نيا  بر نامه گلهاي جاويدان را آغاز نمود و در طول زندگي هنري خويش به ارايه بيش از 450 قطعه موسيقايي و آوازي پرداخت . استادان  او در اين مسير عبارت بودن از موسي معروفي ، صبا ، روح الله خالقي ، مرتضي محجوبي  .  وي در سال 1332 به پيشنهاد خالقي به اداره كل هنرهاي زيباي كشور منتقل شد وبه سمت استاد آوز هنرستان موسيقي ملي به كار مشغول شد ودر سال 1334رئيس شوراي موسيقي راديو شد.بنان سرانجام در هشتم اسفند سال 1364 ه ش بر اثر ضعف در جهاز هاضمه  دار فاني را وداع گفت . 

2)  رحلت عالم رباني و بزرگوار آيت‏اللَّه "ملاعبداللَّه بروجردي" 
آيت‏اللَّه ملاعبداللَّه بن عبدالباقي بروجردي در سال 1218ش (1256ق) در بروجرد به دنيا آمد. وي مقدمات علوم اسلامي را از علماي بروجرد فرا گرفت و پس از مدتي در حلقه درس شيخ ملا اسداللَّه بروجردي به فراگيري فقه و اصول پرداخت. ملاعبداللَّه بروجردي پس از آن راهي حوزه علميه اصفهان گرديد و از محضر درس شيخ محمدباقر اصفهاني و ديگران كسب فيض كرد و پس از سالياني، به مدارج بالاي علمي دست يافت. ايشان از آن پس به زادگاه خود بازگشت و به تدريس و فتوي و امامت جماعت در بروجرد پرداخت. در حلقه درس وي، فاضلان فرهيخته‏اي پرورش يافتند كه مرجع تقليد شيعيان، حضرت آيت‏اللَّه سيد حسين بروجردي، از همه مشهورتر است. ايشان به عنوان يكي از مشاهير بروجرد، در كنار تدريس به تاليف نيز مشغول بود و آثاري را به رشته تحرير درآورد كه كتاب‏الصلاة و رساله‏اي در اجتماع امر و نهي از آن جمله است. ملاعبداللَّه بروجردي سرانجام در 8 اسفند 1289ش برابر با 28صفر 1329ق در 71 سالگي بدرود حيات گفت و در مقبره‏اي كه در جوار مسجدش براي خود بنا كرده بود، به خاك سپرده شد. 


3)  رحلت فقيه بزرگوار آيت‏اللَّه "سيدعلي كوه كمره‏اي" 
آيت‏اللَّه سيدعلي بن سيد علي‏نقي كوه كمره‏اي در تبريز به دنيا آمد. وي مقدمات و سطوح حوزوي را در زادگاه خود فرا گرفت و سپس براي ادامه تحصيل، عازم حوزه علميه نجف اشرف گرديد. ايشان در نجف در محضر عالمان بزرگي همچون ميرزا حبيب‏اللَّه رشتي، ملامحمد فاضل ايرواني و ملامحمد فاضل شرابياني شركت جست و پس از سالياني به مدارج والاي علمي دست يافت. آيت‏اللَّه كوه كمره‏اي از آن پس به زادگاه خود بازگشت و به انجام وظايف ديني و خدمات مذهبي مشغول شد. ايشان سرانجام در هشتم اسفند 1319ش برابر با بيست و نهم محرم 1360ق وفات يافت و در حرم مطهر حضرت معصومه(س) به خاك سپرده شد. آيت‏اللَّه سيدعلي كوه كمره‏اي، والد معظم فقيه و مرجع سترگ، آيت‏اللَّه سيد محمد حجت كوه كمره‏اي مي‏باشد. 


4)  درگذشت استاد "صدرالدين محلاتي" محقق و شاعر 
صدرالدين محلاتي متخلص به صدر، فرزند آيت‏اللَّه ميرزا ابوالفضل محلاتي در سال 1283ش (1323ق) در شيراز به دنيا آمد. وي پس از تحصيل مقدمات به عتبات عاليات رفت و در شهرهاي اصفهان و قم نيز به ادامه تحصيل پرداخت تا اين كه موفق به اخذ درجه اجتهاد گرديد. صدرالدين محلاتي از بدو تأسيس دانشكده ادبيات دانشگاه شيراز به تدريس زبان و ادبيات عرب اشتغال ورزيد و تا آخر عمر، استاد آن دانشكده بود. او علاوه بر تحقيق و نويسندگي، شعر مي‏گفت و چون اهل عرفان بود، اشعارش مضامين عرفاني داشت. استاد صدرالدين محلاتي همچنين در شيراز حوزه درس خود را بنيان نهاد و حلقه تفسير قرآني ترتيب داد. او انجمن ادبي را در منزل خود تشكيل مي‏داد و از مؤسسان كانون دانش پارس بود. از اين محقق بزرگوار، آثاري بر جاي مانده كه تفسير سوره والعصر، شأن نزول آيات قرآن، اسرار حج مكتب عرفان سعدي و... از آن جمله‏اند. استاد صدرالدين محلاتي سرانجام در اسفند 1359ش در هفتاد سالگي درگذشت. 


5)  شهادت "حسين خرازي" فرمانده لشگر 14 امام حسين(ع) در جريان دفاع مقدس 
سردار رشيد سپاه اسلام شهيد حسين خرازي در سال 1336 ش در اصفهان به دنيا آمد. وي پس از اتمام دوران دبيرستان، در سال 1355ش به خدمت سربازي اعزام شد و با فرمان امام خميني مبني بر فرار سربازان از پادگان‏ها، به سيل خروشان مردم پيوست. شهيد خرازي درابتداي پيروزي انقلاب، با عضويت در كميته دفاع شهري اصفهان به حراست از جاده‏هاي حساس شهر مشغول بود. سپس يك سال پس از انقلاب، همزمان با توطئه گروهك‏هاي ضد انقلاب در گنبد و تركمن صحرا، به آن منطقه اعزام شد و به فرماندهي نيروها در يكي ازمحورهاي منطقه پرداخت و سپس چندين ماه در منطقه كردستان در راه دفاع از كيان اسلامي جانفشاني نمود. شهيد حسين خرازي،همزمان با آغاز جنگ و سقوط خرمشهر، به خوزستان اعزام شد و در منطقه خط شير، فرماندهي نيروهاي بسيج در مقابله با قواي متجاوز بعث را برعهده گرفت. عمليات‏هاي فرمانده كل قوا، ثامن الائمه، فتح المبين، بيت المقدس، خيبر، بدر، والفجر8 و كربلاي 4 و 5، صحنه‏هاي فراواني از رشادت‏ها، ابتكار، خلاقيت و حسن فرماندهي اين سردار رشيد اسلام بود، ضمن آنكه وي در عمليات خيبر در اسفند 1362 نيز، دستِ راست خود را در راه خدا تقديم كرد. سرانجام شهيد حسين خرازي اين سردار رشيد سپاه اسلام در جريان عمليات بزرگ و غرورآفرين كربلاي 5 در حالي كه فرماندهي لشكر 14 امام حسين(ع) را برعهده داشت، در 8 اسفند 1365 به فيض عظماي شهادت نائل آمد و اين عمليات، آخرين وداع با جهان مادي و آغاز حيات ابدي او را رقم زد. پيكر مطهر اين شهيد والا مقام پس از تشييعي با شكوه، در گلستان شهداي اصفهان (تخت فولاد) به خاك سپرده شد. 

 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر
Guest (PortalGuest)

دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم (شعبه اصفهان)
مجری سایت : شرکت سیگما