عضويت در مرسلات     
 
 
     
 
تبليغات
تقویم تاریخ
سه‌شنبه 24 اسفند 1389 24 اسفند 1389 / 10 ربيع الثاني 1432 /15 مارس 2011

1)  وفات كريمه‏ي اهل‏بيت، حضرت فاطمه‏ي معصومه(س) در قم 
حضرت فاطمه‏ي معصومه(س)، خواهر گرامي امام رضا(ع) در سال 173 ق در مدينه به دنيا آمد. ايشان بانويى سخنور، معلمي توانا و در زهد و تقوا برجسته بود. حضرت معصومه(س) يك سال پس از ورود برادرش به خراسان به قصد ديدار وي از مدينه به سمت خراسان حركت كرد، اما پس از حوادثي كه در شهر ساوه براي آن حضرت پيش آمد، بيمار شد. چون حضرت معصومه در شرافت و فضيلت شهر قم احاديثي را از پدران خود شنيده بود، عزم اين شهر كرد و پس از هفده روز توقف در قم، به ملكوت اعلي پيوست. آن حضرت در قم مدفون است و آرامگاه با شكوه دختر امام موسي كاظم(ع) در قم، محفل و زيارتگاه مردم ودانشمندان با فضيلت است. همچنين حوزه‏ي مهم علمي و ديني قم در كنار حرم ايشان شكل گرفته است.


2)  به توپ بستن گنبد مطهر حَرم حضرت امام رضا(ع) توسط سربازان روسيه
پس از تشكيل ژاندرمري مخصوص خزانه داري كل ايران توسط مورگان شوستر آمريكايى، دولت روسيه كه اين اقدام را مخالفت مطامع خود در ايران مي‏دانست، طي اولتيماتومي به دولت ايران، خواستار اخراج شوستر از ايران و نيز استخدام اتباع خارجي با اجازه‏ي دُوَل روس و انگليس شد. در پي ردّ اين اولتيماتوم دخالت‏آميز توسط مجلس شوراي ملي، قواي روسي مستقر در تبريز وارد قزوين شدند. هم‏چنين يكي از دست نشاندگان دولت روس در مشهد به نام يوسف هراتي به تحريك روس‏ها، شورشي مصنوعي در مشهد به پا كرد. قواي روس نيز به بهانه‏ي اين كه جانِ اتباع آن‏ها در خطر است به شهر مقدس مشهد وارد شدند و سپس براي تهديد دولت ايران و نيز بي‏احترامي به عقايد و احساسات مذهبي مردم، حرم مطهر امام رضا(ع) را به توپ بستند و جنايتي ديگر آفريدند. در اثر شليك توپخانه، به سَردَرها و گلدسته‏هاي حرم رضوي، خسارات فراواني وارد آمد. هم‏چنين خزانه‏ي حضرتي را به بانك روس منتقل كرده و اشياي قيمتي حرم را به غارت بُردند. پس از آن، مقداري از اموال را برگردانده ولي متولي حرم را با تهديد به مرگ وادار كردند كه تصديق كند كه تمام خزانه را تحويل گرفته است. علاوه بر اين، عده‏ي بسياري از مردم مشهد در اين تهاجم وحشيانه كشته و مجروح شدند.

3)  رحلت عالم بزرگوار آيت‏اللَّه "عبدالرحمن محمدي هيدَجي" 
آيت‏اللَّه شيخ عبدالرحمن محمدي هيدجي در سال 1304 ش (1344 ق) در هيدج از توابع زنجان درخانواده‏اي اهل علم و تقوا به دنيا آمد. وي مقدمات و ادبيات را در زادگاهش فرا گرفت و سطوح عاليه را در حوزه علميه قم گذراند. آيت‏اللَّه محمدي هيدجي سپس در محضر درس خارج حضرات آيات سيد حسين بروجردي و سيد محمد حجت كوه كمره‏اي حاضر شد و مباني علمي‏اش را استوار ساخت. وي در حدود سال 1337 ش، بنا به درخواست مردم، به زادگاهش بازگشت و همزمان با تدريس علوم ديني و تاسيس كتابخانه و اقامه نماز جماعت، اداره مدرسه علميه آنجا را برعهده گرفت. آيت‏اللَّه هيدجي پس از اقامتي 23 ساله در زادگاهش، همزمان با پيروزي انقلاب اسلامي به قم بازگشت و به تدريس و تاليف پرداخت. از اين عالم وارسته كه در فقه، حديث، تاريخ و شعر و ادب مهارتي بسزا داشت آثار متعددي برجا مانده كه عهد پدري، عوامل صلاح و فساد، انتقادات اخلاقي و چهل حديث مستند در آخرُّالزمان و... از آن جمله‏اند. آيت‏اللَّه هيدجي سرانجام در 24 اسفند 1379ش در 75 سالگي نداي حق را لبيك گفت و در قم به خاك سپرده شد.


4)  آغاز عمليات كوچك اُمُّ الحسنين در كرخه نور، توسط سپاه 
عمليات امّ‏الحسنين با رمز مبارك يا زهرا(س) بنت رسول اللَّه اشفعي در بامداد 24 اسفند 1360 توسط سپاه به منظور انهدام نيروهاي دشمن و جلوگيري از ايجاد جبهه جديد از سوي دشمن، آغاز شد. دشمن كه تمامي تلاش خود را معطوف حمله بزرگ ايران، فتح المبين، نموده بود تا بداند كجا و در چه تاريخي انجام خواهد شد، ناگهان خود را در محاصره رزمندگان ايراني ديد و با وجود انجام پاتك نتيجه‏اي نگرفت. در اين عمليات چندين دستگاه تانك و نفربر و خودروي دشمن منهدم شده و هفتصد نفر از قواي بعث كشته و زخمي و يكصد و پنجاه تن ديگر اسير شدند. 


5)  برگزاري انتخابات اولين دوره مجلس شوراي اسلامي 
با برگزاري انتخابات اولين دوره مجلس شوراي اسلامي، يكي ديگر از اهداف انقلاب اسلامي تحقق يافت و مردم ايران در انتخاباتي آزاد، نمايندگان خود را برگزيدند. اين انتخابات در شرايطي برگزار شد كه دشمنان اسلام با توطئه‏هاي مختلف خود، در صدد تضعيف نظام نوپاي جمهوري اسلامي و جلوگيري از شكل‏گيري اركان آن بودند. اما مردم ايران، تحت رهبري امام خميني، تمامي توطئه‏ها را خنثي كردند و مجلس، با قدرت، كار خود را آغاز كرد. 

 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر
Guest (PortalGuest)

دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم (شعبه اصفهان)
مجری سایت : شرکت سیگما