عضويت در مرسلات     
 
 
     
 
تبليغات
تقویم تاریخ
شنبه 14 اسفند 1389 14 اسفند 1389 / 29ربيع الاول 1432 / 3 مارس 2011

1)  در گذشت دكتر محمد مصدق
درچنين روزي در  سال1345ه ش ،  دكترمحمد مصدق نخست وزير ايران و يكي از قهرمانان نهضت ملي شدن نفت يده از جهان فروبست . دكتر محمد مصدق ، فرزند ميرزا هدايت الله  در  تهران ديده به جهان گشود .وي  پس از طي دوره هاي   مقدماتي در تبريز و تهران  ، به عنوان مستوفي محاسب خراسان مشغو ل  به كار شد . اين شغل روح پر تلاطم او را آرام نمي داد و به همين منظور به سوي نمايندگي مجلس شوراي ملي گام برداشت و از سوي مردم تهران در دوره اول مجلس شوراي ملي انتخاب شد  اما به دليل پايين بودن سن وي از ميزان قانوني ،  اعتبار نامه اش مورد تصويب قرار نگرفت . مصدق پس از آن براي ادامه تحصيل  عازم  فرانسه شد و  در مدرسه علوم سياسي پاريس مشغول به تحصيل گرديد . وي سپس به  سوئيس رفت و در دانشكده حقوق دانشگاه نوشاتل تا در يافت در جه دكتراي حقوق خصوصي به تحصيل ادامه داد  . او از  پايان نامه خود  با نام «وصيت در حقوق اسلام» دفاع كرد . مصدق پس از آن به ايران بازگشت و به عنوان  والي فارس مشغول به كار گرديد  . وي چند بار به نمايندگي مجلس ، وزير ماليه و وزير امور خارجه منصوب شد و آخرين سمت او نخست وزيري در  اوائل دهه سي شمسي بود . مصدق روي هم رفته دو سال و چهار ماه نخست‌وزير ايران بود، كه اين مدت شامل دو دوره است:  آغاز نخست‌وزيري تا 25 تير سال 1331 .و از 30  تير همان سال تا كودتاي 28 مرداد سال 1332 .
در دوره اول به علت استقلال راي مقابل مقابل شاه ايستاد و نظرات خود را اعمال نمود .مهمترين اقدامات او در دوران نخست وزيري  اش را مي توان  در چند جمله خلاصه نمود : الف  اخراج انگليسي‌ها از پالايشگاه جنوب،  ب -   تصويب نهايي قانون ملي شدن صنعت نفت ايران ، ج -  پايان دادن به اختيارات شركت نفت ايران و انگليس و د -  پيروزي در دادگاه لاهه.
نهايتا پس از دو سال و چهار ماه نخست وزيري ، با وقوع كودتاي آمريكايي 28 مرداد 1332 وي ازقدرت خلع و پس از يك دادگاه به دوازده سال تبعيد محكوم گرديد .
او همچنين آثار شايان توجهي در  حوزه حقوق از خود به جاي نهاده است كه از ميان آنها مي توان به  اصول و قوانين ماليه ، دستور در محاكم ، حقوق پارلماني در ايران و اروپا ،مدارك حقوق اسلامي و وصيت در مذهب شيعه به ضميمه حقوق مدنيه و  وصيت در حقوق اسلام اشاره كرد .
وي   در روستاي احمد آباد قزوين ، در سال 1345 چشم از جهان فروبست . 


2)  تشكيل كميته امداد امام خميني ره
درچنين روزي در سال1357هجري شمسي  كميته امداد امام خميني تاسيس شد . سابقه اين كميته به سالهاي قيام امام خميني ره در 1342 و 1343 باز مي گردد . پس از پيروزي انقلاب اسلامي به دليل  آنكه يكي از اهداف و دغدغه هاي اصلي  انقلاب اسلامي برقراري عدالت در سطح جامعه  بود  ، تاسيس نهادي با همين عنوان و وظيفه   در دستور كار رهبر كبير انقلاب اسلامي   قرار گرفت . اين نهاد در واقع بيست و دو روز پس از پيروزي انقلاب اسلامي با فرمان خاص امام خميني ره به عنوان دومين نهاد انقلابي در  ايران تاسيس شد  . نهاد يادشده مستقيما زير نظر مقام ولايت به عنوان موسسه اي عام المنفعه و دايمي مشغول به كار شد  . مركز كميته در تهران بود و  مسوولين آن يك شوراي پنج نفره بودند كه بر اساس اساسنامه كميته ،  در جهت شناخت انواع محروميت ها  بر مي آمدند و كمك هاي مردمي  را در ميان مستمندان توزيع مي نمودند . اين نهاد علاوه بر كمك هاي مادي در مسايلي چون رفع مشكلات آموزشي مناطق محروم ، رفع مشكلات جوانان در شرف ازدواج و تهيه  وسايل زندگي براي آنان ، و...فعاليت مي نمود . علاوه بر اين كميته امداد امام خميني در كشور هاي مختلف نيز اقدام به انجام فعاليت هاي كمك رساني كرده است كه از ميان اين كشور هاي مي توان به لبنان  ، افغانستان ،جمهوري آذر بايجان ، تاجيكستان و بوسني و  هرز گوين اشاره كرد .

3)  حمله گارد "بني صدر" و منافقان همدست او به مردم مسلمان و حزب‏اللَّه
 پس از انتخاب بني‏صدر به رياست جمهوري، وي درصدد حذف نيروهاي انقلابي‏اي بود كه پس از اشغال لانه جاسوسي آمريكا، به عنوان نيروهاي خط امام متشكل شده بودند. ولي تحولات جنگ، موقعيت را براي بني‏صدر و تحقق اهداف سياسي او دشوار كرد. او مي‏خواست با خاتمه دادن جنگ مورد حمايت غرب قرارگيرد و همچنين با بهره‏گيري از اهرم‏هاي مختلف، حمايت مردم را به خود جلب نمايد. غلي‏رغم تلاش‏هاي بني‏صدر در سازمان‏دهي ارتش و اجراي عمليات نظامي به منظور كسب پيروزي سياسي - نظامي، اين اقدامات با شكست و ناكامي همراه شد. ليكن اين ناكامي وي، برنامه‏هاي ديگري را پيش‏روي نيروهاي شناخته شده مخالف نظام قرار داد. در اين روند، حادثه 14 اسفند در دانشگاه تهران، نشانه سرفصل جديدي از تلاش ضد انقلاب در داخل كشور محسوب مي‏شد. در اين روز و در ادامه دشمني‏هاي بني صدر و گروهك ضدانقلاب منافقين با ياران اصيل امام خميني(ره) و نظام جمهوري اسلامي، در مراسمي كه به مناسبت سالروز درگذشت دكتر محمدمصدق در دانشگاه تهران برگزار شده بود، بني‏صدر در سخنراني خود، به شخصيت‏هاي انقلاب و نهادهاي انقلابي توهين نمود و در راستاي اهداف استكبار جهاني سخن راند كه با اعتراض امت حزب‏اللَّه مواجه گرديد. پس از آن گارد شخصي بني‏صدر و منافقان مسلح طي يك برنامه از پيش تنظيم شده، به دستور بني‏صدر، به مردم انقلابي حمله كرده و گروه بي‏شماري را زخمي و دستگير نمودند. اين حادثه منجر به وقوع حوادث و رخدادهايي شد كه سرانجام منتهي به درگيري مسلحانه در داخل كشور و در نهايت شكست ضد انقلاب و حذف آنها از صحنه سياسي شد.
 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر
Guest (PortalGuest)

دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم (شعبه اصفهان)
مجری سایت : شرکت سیگما