عضويت در مرسلات     
 
 
     
 
تبليغات
تقویم تاریخ
دوشنبه 9 اسفند 1389 9اسفند 1389 / 23 ربيع الاول 1432 / 28 فوريه 2011

1)  تاسيس بنياد مستضعفان و جانبازان
در چنين روزي در سال 1357 ه ش و با  صدور حكمي  از سوي حضرت امام خميني ره خطاب به شوراي انقلاب  ، بنياد جانبازان و مستضعفان تاسيس شد .  به موجب فرمان امام  خميني ره شوراي انقلاب مامور شد با استفاده از توان بنياد مستضعفان و جانبازان كه به طور  نامحدود تاسيس  شده بود   ، تمامي اموال منقول و غير منقول دودمان پهلوي را كه از بيت المال به دست آمده بود به نفع مستمندان ، كارگران و كارمندان ضعيف  مصادره نمايند . شوراي انقلاب در بيست و يكم اسفند سال 1357 چنين بيانيه اي را صادر كرد : « در پي صدور فرمان امام خميني رهبر انقلاب اسلامي در باره مصادره اموال منقول و غير منقول خاندان پهلوي و كارگردانان اصلي رژيم پيشين و صرف آن در امور رفاهي مستضعفان و محرومان ، شوراي انقلاب اسلامي اقدام به ايجاد موسسه اي به نام بنياد مستضعفان كرده است . وظيفه اين بنياد شناسايي و ضبط اين اموال اعم از املاك و سپرده هاي بانكي و پول نقد و غيره و ايجاد واحدهاي مسكوني براي محرومان است .
نخسستين  اساسنامه بنياد مستضعفان مشتمل بر 25 ماده است كه در گردهمايي هفتم تير 1358 مجمع عمومي موسسان تصويب گرديد و شوراي انقلاب نيز آن را تاييد نمود .  حضرات آيات خامنه اي ( رهبر معظم انقلاب )  ،  شهيد بهشتي ، هاشمي رفسنجاني ، موسوي اردبيلي  و آقايان علي اصغر مسعودي  ، مهندس سحابي و احمد جلالي  از نخستين اعضا هيات موسس اين بنياد بودند . با تصويب هيات موسسان مهندس علينقي خاموشي به رياست بنياد منصوب شد . امام خميني ره در بيست و ششم شهريور 1359 طي حكمي آقاي رجايي نخست وزير وقت را به عنوان نماينده خويش در اين بنياد مامور رسيدگي به امور كردند . حكم امام خميني ره به اين شرح است :
بسم الله الرحمن الرحيم
جناب آقاي رجايي ، نخست وزير ايده الله تعالي ،
چون وضع بنياد مستضعفين موجب نگراني  اين جانب است و مسايل آن پيچيده است ، لازم است جنابعالي امور بنياد را در دست گرفته و تحت نظر اشخاص متدين كاردان آن را به نفع مستضعفين اداره نماييد . اطلاعات لازم را مي توانيد از هياتي كه اينجانب معين نمودم به دست آوريد . انشاء الله تعالي موفق در خدمت به اسلام ومسلمين به خصوص مستضعفين باشيد . 
                                                                                                                والسلام عليكم ورحمه الله و بركاته
                                                                                                                      روح الله الموسوي الخميني

2)  انعقاد پيمان دو ستي ميان شوروي و ايران
در چنين روزي در سال 1921 ميلادي  سه كشور ايران ، شوروي و افغانستان پيمان صلح و همكاري امضا كردند . اين پيمان به منظور مقابله با تلاش هاي انگلستان در رخنه به منطقه صورت گرفته بود . به زعم لنين  انعقا د چنين پيماني مي توانست تا حدود زيادي از تلاش هاي انگلستان به نفوذ در ميان كشور هاي ايران و افغانستان جلوگيري نمايد . در اين ميان ايران نيز خواستار لغو دعاوي روسيه تزاري عليه ايران شد

3)  برگزاري دومين دوره انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا
دومين دوره انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا در روز نهم اسفند ماه 1381 برگزار شد. در اين دوره از انتخابات شوراها، در حدود 220 هزار نفر از ايرانيان سراسر كشور براي حضور در عرصه دومين دوره شوراها اعلام آمادگي كرده بودند. با برگزاري اين دوره از انتخابات شوراها، 905 شورا در شهرها، 34 هزار و 205 شوراي روستايي و 17 شورا در شهرك‏هاي جمهوري اسلامي ايران استقرار يافت. اين در حالي است كه در دروه اول، فقط 742 شهر داراي شوراي شهر بودند. آمارهاي موجود از دو دوره اول و دوم انتخابات شوراهاي اسلامي كشور حاكي از رشد 20 درصدي تعداد داوطلبان زن در اين انتخابات به نسبت دور اول در سال 1377 است. اين در حالي است كه بيش از 41 درصد از كل داوطلبان انتخابات شوراها را جوانان سنين 25 تا 35 ساله تشكيل مي‏دهند. جمع كل شركت كنندگان در اين دوره بيش از بيست ميليون نفر و در حدود 51 درصد كل واجدين شرايط اخذ راي بود كه به انتخاب 180 هزار نفر براي عضويت در 35 هزار شوراي شهر و روستا انجاميد.

4)  رحلت فقيه بزرگ شيعه "سيدمرتضي علم الهدي" شاگرد معروف شيخ مفيد
سيدمرتضي عَلَم الهدي كه نَسب وي با پنج واسطه به امام هفتم(ع) مي‏رسد، در رجب سال 355 ق در بغداد به دنيا آمد. وي كه با رؤياي صادقه‏ي شيخ مفيد، به مكتب درس آن شيخ بزرگوار راه يافته بود، به همراه برادرش سيدرضي، خوشه چين معرفت استاد گرديد. از جمله استادان وي مي‏توان از ابومحمد تلعكبري، شيخِ صدوق، حسين بن علي بن بابويه برادر شيخ صدوق و... نام برد. همچنين شيخ طوسي، ابوالصلاح حلبي، قاضي ابن بَرّاج طرابلسي، سيد تقي رازي و شيخ مفيد ثاني و... از شاگردان وي مي‏باشند. از جمله ويژگي‏هاي حوزه‏ي درسي وي اين كه، همه گونه افراد با هر عقيده‏اي مي‏توانستند در محضر او حضور يابند و از علوم مختلفي كه وي تدريس مي‏كرد استفاده نمايند. همچنين او اولين كسي است كه خانه‏اش را دارالعلم قرار داد و براي مباحثه و مناظره آماده كرد و كتابخانه‏ي وي داراي هشتاد هزار جلد كتاب بوده است. تاليفات فراوان سيد مرتضي را بيش از 85 اثر شمرده‏اند و بر اثر كوشش فراوان در نشر احكام و علوم اسلامي، وي را مجدّد مكتب و احياگر دين و رونق بخش معارف الهي در قرن چهارم هجري دانسته‏اند. سيد مرتضي سرانجام پس از عمري پربار و انجام كارهايي بزرگ و ارزنده در روز يكشنبه 25 ربيع الاول 436 ق در سن هشتاد سالگي به جوار حق شتافت و از بغداد به كربلا منتقل گرديد و در حرم حضرت سيدالشهداء مدفون شد.

5)  مرگ "احمدشاه قاجار" آخرين پادشاه سلسله قاجاريه در پاريس
احمدشاه قاجار پسر محمدعلي شاه قاجار در سال 1274ش (1314ق) در تبريز به دنيا آمد. وي در خردسالي به ولايتعهدي پدر دست يافت و در دوازده سالگي پس از فتح تهران توسط مشروطه‏طلبان و خلع محمد علي شاه، به مقام سلطنت رسيد. اما فاتحان تهران به علت صغر سن او، عضدالملك را به سمت نيابت سلطنت احمدشاه انتخاب كردند و سپس ابوالقاسم خان ناصرالملك،عهده دار اين سمت شد. وقتي احمد ميرزا به سن قانوني رسيد، طي مراسم پرهزينه‏اي، تاج‏گذاري كرد و رسماً قدرت را در دست گرفت. در دوران سلطنت وي، حوادث مهمي در عرصه بين‏المللي و داخلي اتفاق افتاد كه شهادت شيخ فضل‏اللَّه نوري، اولتيماتوم روسيه تزاري به ايران و اشغال برخي نقاط كشور توسط قواي روس، آغاز جنگ جهاني اول و تجاوز متفقين به ايران، انعقاد قرارداد ننگين ايران و انگليس معروف به قرارداد 1919 وثوق‏الدوله و وقوع نهضت جنگل و قيام شيخ محمد خياباني و نيز كودتاي اسفند 1299ش از آن جمله‏اند. پس از كودتاي سوم اسفند 1299، احمدشاه به گمان اينكه رضاخان سردار سپه، سلطنت او را حفظ خواهد كرد، از او حمايت نمود و او را تاييد كرد. رضاخان هم در ظاهر، مطيع اوامر احمدشاه بود ولي پس از كودتا، به طور مخفيانه و سپس علني، موجبات بركناري شاه قاجار از فرماندهي كل قوا و سلطنت او را فراهم آورد. سلطان احمدشاه مدتي پس از آن كه از سفر دوم خود به اروپا كه ده ماه به طول انجاميده بود بازگشت، فرمان رياست وزرايي سردار سپه را صادر نمود و چند روز بعد، عازم اروپا گرديد، سفري كه ديگر بازگشت نداشت. غيبت طولاني احمدشاه، زمينه را براي هرگونه فعاليت رضاخان به دست او داد و رضاخان پس از شكست طرح جمهوري، خواستار براندازي و انقراض قاجار گرديد كه در نهايت به آن كار موفق شد. پس از آن، تلاش احمد شاه براي باز پس‏گيري قدرت به جايي نرسيد و سرانجام در نهم اسفند 1308 ش در 34 سالگي درگذشت و در عتبات عاليات به خاك سپرده شد. احمدشاه بر خلاف پدرش، فردي گوشه‏گير و منزوي بود و علاقه‏اي به سلطنت و قدرت نداشت. احمد شاه در حالي به سفرهاي متعدد و طولاني اروپا مي‏رفت كه مردم ايران دوران قحطي و فقر هولناكي را طي مي‏كردند و بيش از هر زمان به امنيت و رفاه نيازمند بودند. ولي او بدون توجه به اين مسائل، بارها به بهانه معالجه و درواقع براي خوشگذراني به اروپا سفر كرد و بارِ مالي فراواني بردوش ملت نهاد.
 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر
Guest (PortalGuest)

دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم (شعبه اصفهان)
مجری سایت : شرکت سیگما