عضويت در مرسلات     
 
 
     
 
تبليغات
تقویم تاریخ
چهارشنبه 11 اسفند 1389 11 اسفند 1389 / 25 ربيع الاول 1432 / 30 فوريه 2011

1)  رحلت فقيه و عالم وارسته آيت‏اللَّه "حسن نوري همداني" 
آيت‏اللَّه ميرزا حسن نوري همداني در سال 1302 ش در يكي از روستاهاي اطراف همدان به دنيا آمد و پس از آن كه دوره مقدماتي علوم را نزد پدر فرا گرفت، سطوح عاليه را در محضر آخوند ملاعلي همداني آموخت. وي سپس در بيست سالگي براي فراگيري مدارج عالي علوم اسلامي، در حلقه درس خارج استادان نامداري همچون آيات عظام: سيد حسين بروجردي، سيد محمد محقق داماد، امام خميني و علامه طباطبايي قرار گرفت و علم اصول،فقه، تهذيب نفس و فلسفه را آموخت. آيت‏اللَّه نوري همداني در سال 1337، در حالي كه سلطه ننگين استبداد پهلوي بر جامعه اسلامي ايران حكمفرما بود و مبارزه همه جانبه اسلام خواهان روز به روز گسترش مي‏يافت، اقدام به تاسيس انجمن‏هاي اسلامي قم، با نام مكتب ولي عصر(عج) نمود و تشكّلي ارزشمند از جوانان مسلمان، براي آشنا ساختن آنان با مباني دين به وجود آورد. در واقع، آن مجموعه، كانون مبارزه عليه التقاط، كفر و محل تحقيق و تبيين مفاهيم ديني بود. پس از مدتي آيت‏اللَّه نوري از طرف ساواك باز داشت شد و اين مركز پس از هجده سال فعاليت، در سال 1355 توسط رژيم تعطيل شد. اين روحاني مجاهد، پس از انقلاب از طرف امام خميني براي تبليغ و هدايت نيروهاي مسلمان ساكن انگلستان به آنجا اعزام شد و به وظايف ديني و انقلابي خود عمل نمود. آيت‏اللَّه نوري علاوه بر توانايي در فن خطابه و هنر شعر و خوشنويسي، آثاري را به رشته تحرير درآورد كه: پيروزي در سايه شكست، توضيح المسائل و مجموعه آثار از آن جمله‏اند. سرانجام اين يار وفادار امام و انقلاب در يازدهم اسفند 1369 ش به هنگام سفر تبليغي به سيرجان، بر اثر تصادف، در شصت و هفت سالگي جان به جان آفرين تسليم كرد و در جوار حرم مطهر حضرت معصومه(س) به خاك سپرده شد.

 

2)  ورود نظاميان انگليسي به ايران
درچنين روزي در  سال1294هجري شمسي  نظاميان انگليسي با ورود به جنوب ايران ( كرمان ) پليس جنوب ايران  را تشكيل دادند . ژنرال سايكس رهبر اين گروه نظامي بود .  اين گروه  بعد ازاجراي مفاد قرارداد 1907 تشكيل شد . قرار داد ياد شده  ايران  را به سه منطقه تحت نفوذ دولتهاي انگليس و روسيه تبديل مي كرد 

3)  تظاهرات گسترده در تهران
در چنين روزي در سال 1357 ه ش راهپيمايى هاي گسترده اي در شهر هاي مختلف كشور عليه رژيم پهلوي برگزار شد .در اين روز  دهها هزار تن در راهپيمائى هاي خود در خيابانهاى تهران  در مسير ميدان آزادى به اعتراض عليه رژيم پهلوي پرداختند .گفته مي شود در تظاهرات روز تاسوعا بيش از نيم ميليون تن شركت كرده بودند.آيت الله سيد محمود طالقانى، كه بتازگى از زندان آزاد شده بود و رهبران جبهه ملى و نهضت آزادى آن را رهبرى كردند. آنتونى پارسونز، كه شاهد تظاهرات و راهپيمايى‏تاسوعا بود، مشاهدات خود را اين گونه نوشته است :  «...هر دو روز - تاسوعا و عاشورا - از ساعت نه صبح تا ظهر، من در پشت پنجره اطاقم، صفوف راهپيمايانى را كه از خيابان فردوسى عبور مى‏كردند، نظاره مى‏كردم.طى سه تا چهار ساعت، عرض اين خيابان و پياده‏روهاى آن، مملو از جمعيتى بود كه براى پيوستن به صفوف ديگر راهپيمايان در حركت‏بودند، تا جايى كه چشم كارمى‏كرد، جمعيت موج مى‏زد  من رقم يك ميليون، تا يك ميليون و نيم تن را كه روزنامه‏ها درباره تعداد شركت كنندگان تخمين زده بودند، اغراق‏آميز نمى‏دانم  در خيابانها، يك سرباز، يا پليس ديده نمى‏شد و نظم جمعيت، فوق العاده و بى‏نظير بود....» 

4)  تولد مرتضي حنانه
در چنين روزي در سل 1301 ه ش مرتضي حنانه بزرگ موسيقيدان ايراني در  تهران ديده به جهان گشود . وي از بدو كودكي به فراگيري فنون موسيقي مشغول شد و پس از پايان دوره  دبستان در هنرستان موسيقي مشغول به تحصيل شد . او در هنرستان ساز هورن را به عنوان   ساز تخصصي خود برگزيد .  حنانه در همين  دوره هنرستان  به دليل هوش سرشار خود توانست   كريست اول اركستر سمفونيك هنرستان عالي تهران شود.حنانه در سال 1321 ه ش پس از دريافت  ديپلم رهبري  اركستر سمفونيك هنرستان را به عهده گرفت . او سپس  با گروهي ازهنرمندان، اركسترسمفونيك تهران را پايه گذاري كرد. وي پس از آن به ايتاليا رفت و مدتي دراين كشور به تحصيل موسيقي پرداخت و پس ازبازگشت عضو شوراي عالي موسيقي راديو شد. او علاوه بر  رهبري  اركستر سمفونيك تهران ، به  تدريس موسيقي مشغول بود و در اين مسير شاگرداني چند همچون علي برلياني و امير علي حنانه تربيت كرد . وي علاوه بر اين   عضو شوراهاي مختلف موسيقي  ، مؤسس اركستر فارابي ، تنظيم كننده واجراگر آثار آهنگسازان ايراني بااركستر فارابي بود.  روندو كاپريچيوزا ، صبر و ظفر ، فرار از تله و ...  هزار دستان (برگرفته از آهنگ مرتضي ني داود ) از جمله مهمترين آثار اويند .   اوهمچنين  براي فيلمهاي عروس دجله  ، بهلول  ، ساحل انتظار  ، لذت گناه  ، عروس دريا  ، الماس 33  ، پل  ، كاكو  ، پهلوان مفرد  ، سه قاب  ، فرار از تله  ، بابا شمل  ، راز درخت سنجد  ، قصاص  ، صمد و فولاد زره ديو  ، جهنم به اضافه ي من  ، قلندر  ، خونبارش  ، سند زنده  ، تشريفات  ، مردي كه موش شد  ، تيرباران و جعفر خان از فرنگ برگشته آهنگ ساخته است. مرتضي حنانه سرانجام  در اثر سكته ي قلبي در گذشت.

5)  رحلت آيت‏اللَّه العظمي "سيدمحسن حكيم" زعيم حوزه‏ي علميه‏ي نجف اشرف
آيت‏اللَّه سيدمحسن حكيم در سال 1306 قمري در كشور عراق ديده به جهان گشود. او در تحصيل مدارج عالي علمي از محضر بزرگاني همچون آيات عظام: آخوند خراساني، ميرزاي ناييني و آقا ضياء عراقي كسب فيض كرد. آيت‏اللَّه حكيم نسبت به مسايل سياسي و اجتماعي مسلمانان توجه ويژه‏اي اعمال مي‏نمود و با زمامداران نالايق عراق سر ستيز داشت. ايشان علاوه بر مبارزه با استعمارگران غربي و حضور فعالانه در قيام اسلامي مردم عراق در سال 1920 ميلادي، از انقلاب اسلامي ايران به رهبري امام خميني(ره) در طول سال‏هاي اوليه‏ي دهه‏ي 1340 شمسي پشتياني مي‏نمود. آيت‏اللَّه حكيم با روي كار آمدن حزب بعث در عراق، به مخالفت با آنان پرداخت و از اين روي، حُكّام جور، انواع آزار و اذيت و اهانت را به ساحت اين مرجع بزرگوار روا داشتند. سال‏هاي پاياني عمر آن عالم سترگ به بيماري و تبعيد گذشت و منزل وي در نجف مورد هجوم عواملِ چماقدار حزب بعث قرار گرفت و انواع بي‏حرمتي‏ها را به ايشان نمودند. سرانجام اين مرجع صبور و رهبر آگاه پس از تحمل رنج و مصيبت بسيار، ناشي از ظلم و ستم حكّام بعث، پس از دوره‏اي بيماري، سرانجام در 84 سالگي به لقاي معبود شتافت و در تشييعي با شكوه، در كنار كتابخانه‏اش در نجف اشرف به خاك سپرده شد

6)  حمله‏ي سپاهيان شاه‏عباس براي آزادي جزيره‏ي‏ هرمز از دست بيگانگان
جزيره‏ي (تنگه) هرمز از ده‏ها سال قبل تحت تصرف پرتغالي‏ها قرار داشت و آنان خواستار ادامه‏ي تصرف بحرين نيز بودند. اما چون اسپانيا كه تحت تسلط پرتغال بود به قولِ خود در اتحاد جنگي با ايران بر ضدعثماني وفا نكرده بود، به دستور شاه، يكي از فرماندهان لشكر صفوي با نمايندگان شركت هند شرقي انگليس براي گرفتن كشتي‏هاي جنگي از ايشان وارد مذاكره شد. سرانجام قرار بر اين گرديد كه ايراني‏ها از خشكي و انگليسي‏ها از دريا به جزيره‏ي قشم و هرمز حمله كنند و به تسلط پرتغالي‏ها بر خليج فارس خاتمه دهند. قواي متحد ايراني و انگليسي در 27 ربيع الاوَّل سال 1031 ق به محاصره‏ي قلعه‏ي هرمز پرداختند و آن قلعه را در دهم جمادي الثاني همان سال، فتح كردند. پايگاه‏هاي پرتغالي‏ها، پس از 130 سال يعني از زمان شاه اسماعيل صفوي، با فتح قشم و هرمز از دست رفت و آنان به ناچار در سال 1034 ق با شاه عباس، صلح كرده و از جميع متصرفاتِ خود، چشم پوشيدند. شاه عباس براي اين كه دوستي آن‏ها را به كلي از دست نداده باشد، فقط به آن‏ها اجازه داد كه در بحرين به صيد مرواريد بپردازند و در بندر لنگه براي خود قلعه و تجارت‏خانه بنا نمايند.
 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر
Guest (PortalGuest)

دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم (شعبه اصفهان)
مجری سایت : شرکت سیگما