عضويت در مرسلات     
 
 
     
 
تبليغات
تقویم تاریخ
دوشنبه 23 اسفند 1389 23 اسفند 1389 / 9 ربيع الثاني 1432 /14 مارس 2011

1)  درگذشت عالم بزگوار آيت‏اللَّه ميرزا عبدالرحيم نهاوندي
 آيت‏اللَّه ميرزا عبدالرحيم نهاوندي از علماي اماميه و از شاگردان صاحب جواهر و شيخ مرتضي انصاري و در فقه، اصول، شعر و ادبيات و فنون آن بسيار ماهر بود. ايشان در نجف به تدريس اشتغال داشت و در ادامه به اصرار برخي از بزرگان، در تهران اقامت گزيد و در مدرسه‏ي مروي درس گفت. كتاب حاشيه‏ي رسايل شيخ انصاري توسط اين عالم رباني به رشته‏ي تحرير درآمده است. ايشان در حرم مطهر حضرت معصومه(س) مدفون مي‏باشد.

2)  آغاز عمليات بيت‏المقدس 3 توسط سپاه
عمليات بيت المقدس 3 با رمز مقدس يا موسي بن جعفر(ع) در منطقه عمومي استان سليمانيه عراق توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و با هدف آزادسازي ارتفاعات شمال سليمانيه و پاسخ به شرارت‏هاي عراق در بمباران مناطق مسكوني صورت گرفت. در اين عمليات كه در دو مرحله انجام شد، علاوه بر انهدام مقدار قابل توجهي ادوات سنگين و نيمه سنگين دشمن، تعداد 1100 تن از نفرات دشمن كشته و زخمي و تعداد هشتاد تن از آنها به اسارت نيروهاي اسلام درآمدند. همچنين علاوه بر ساقط كردن يك فروند هواپيما و انهدام يك تيپ پياده دشمن، ارتفاعات و مناطق مورد نظر به دست رزمندگان اسلام افتاد.  


3)  آغاز عمليات والفجر 10 در منطقه حلبچه 
عمليات والفجر 10 از بامداد 23 اسفند 1366 با رمز مقدس يا رسول‏اللَّه(ص) توسط دليرمردان سپاه اسلام و در منطقه حلبچه، با هدف آزادسازي بخش وسيعي از استان سليمانيه و انهدام ماشين جنگي دشمن در پنج مرحله به اجرا گذاشته شد. اين عمليات زماني صورت گرفت كه شهرهاي مختلف ايران، به شدت از سوي دشمن بمباران مي‏شد و عمليات مقابله به مثل نيز با قاطعيت از طرف جمهوري اسلامي انجام مي‏شد. نتايج اين عمليات عبارتند از: تلفات نيروي انساني دشمن: 6000 نفر اسير، 11000 نفر كشته و زخمي؛ ساير نتايج: به تصرف درآمدن 120 كيلومتر مربع شامل بخشي از استان سليمانيه عراق موسوم به دشت‏زور شامل شهرهاي حلبچه، دوحيله و خورمال؛ تجهيزات و امكانات: تانك و نفربر: 450 دستگاه انهدامي، 90 دستگاه اغتنامي، توپخانه صحرايي: 60 قبضه انهدامي، 100 قبضه اغتنامي، دستگاه مهندسي: 13 دستگاه انهدامي، 15 دستگاه اغتنامي، خودرو: 230 دستگاه انهدامي، 800 دستگاه اغتنامي، هواپيما: 10 فروند انهدامي؛ هليكوپتر: 1 فروند انهدامي. واكنش رسانه‏هاي خبري و كارشناسان و تحليل‏گران محافل سياسي - نظامي نسبت به عمليات والفجر 10 در فضاي ناشي از حملات موشكي عراق به تهران انجام گرفت. ابعاد و تبعات موشك باران تهران كه براي نخستين بار انجام مي‏گرفت، قبل از عمليات والفجر 10 در كانون توجهات قرار داشت ولي نتايج درخشان اين عمليات، اعجاب و تحسين رسانه‏هاي خبري دنيا را برانگيخت. البته اين عمليات بيشتر بدان جهت مورد توجه قرار گرفت كه شهر كردنشين حلبچه، دو روز بعد، در 25 اسفند 1366 هدف سلاح‏هاي مرگبار شيميايي قرار گرفت و هزاران نفر از كردهاي ساكن آن را به كام مرگ فرستاد. 


4 شهادت حاج "عباس كريمي" فرمانده لشكر 27 محمدرسول‏اللَّه(ص) در جريان جنگ تحميلي 
سردار رشيد اسلام، برادر حاج عباس كريمي در سال 1336 ش در يكي از روستاهاي اطراف كاشان به دنيا آمد و پس از طي دوران تحصيل و اخذ ديپلم، به عنوان درجه‏دار وارد ارتش شد. وي در دوران سربازي، اعلاميه‏هاي امام خميني را مخفيانه تهيه مي‏كرد و بين سربازان پخش مي‏نمود. همزمان با تشكيل كميته استقبال از امام، عباس كريمي نيز به اين كميته پيوست و جزو نيروهاي انتظامي مراسم بود. پس از پيروزي انقلاب، شهيد كريمي اولين كسي بود كه براي تشكيل سپاه پاسداران در كاشان اقدام كرد و به عضويت رسمي آن درآمد. او در جريان غائله كردستان و فتنه عناصر ضدانقلاب راهي مريوان شد و در ريشه‏كني اين تحريكات نقشي فعال ايفا كرد. اين شهيد گرانقدر با آغاز جنگ تحميلي به جبهه‏هاي نور عليه ظلمت شتافت و در عمليات‏هاي گوناگون سپاه، فرماندهي برخي از نيروهاي جان بركف سپاه را به عهده گرفت. سردار عباس كريمي، پس از چندي به فرماندهي تيپ سوم سلمان از لشكر 27 محمد رسول‏اللَّه منصوب گرديد و تا عمليات بزرگ و غرورآفرين خيبر در اين مسؤوليت انجام وظيفه كرد. با شهادت سردار رشيد سپاه اسلام، شهيد محمد ابراهيم همت در عمليات خيبر، حاج عباس كريمي فرماندهي اين لشكر را بر دوش كشيد تا اينكه پس از جانفشاني‏هاي بسيار، در تاريخ 23 اسفند 1363 ش در عمليات غرورآفرين بدر در منطقه شرق رود دجله، عاشقانه به آرزوي ديرين خود رسيد و شربت شهادت نوشيد. 


5)  رحلت عالم مجاهد و روحاني مبارز آيت‏اللَّه "سيدابوالقاسم كاشاني" 
آيت‏اللَّه سيدابوالقاسم فرزند سيد مصطفي حسيني كاشاني در سال 1261 ش (1300 ق) در تهران متولد شد. وي در 16 سالگي در خدمت والد بزرگوارش به قصد حج بيت‏اللَّه الحرام راهي مكه شد و پس از آن در نجف اقامت گزيد. سيد ابوالقاسم، علوم مختلف را در محضر والد معظم خود و بزرگاني نظير آخوند ملامحمد كاظم خراساني و ميرزاحسين خليلي تهراني و ساير علماء شاگردي نمود و در 25 سالگي به درجه رفيع اجتهاد نائل آمد. وي در جريان جنگ جهاني اول، زماني كه انگليسي‏ها با نيروي عظيمي به قصد تسلط بر عراق، به مناطق شرقي حمله‏ور گرديدند به همراه جمعي از علما وارد جنگ با آنان گرديد و باعث شكست انگليسي‏ها شد. از اين رو وقتي كه آيت‏اللَّه كاشاني وارد تهران شد، انگليسي‏ها به دليل شكستي كه خورده بودند با ايشان دشمني داشتند و در زمان دولت قوام‏السلطنه به دستور آنها چند بار او را تبعيد كردند؛ به طوري كه 18 ماه در حبس و زندان متفقين به سر برد. وي پس از رهايي از زندان، عليه سه جناح ضداسلامي، يعني استعمارگران، استبداد حكومتي و احزاب ضدديني به مبارزه برخاست. يكي از خط مشي‏هاي اصولي آيت‏اللَّه كاشاني، حفظ وحدت و يكپارچگي ملت در برابر دشمن خارجي بود و بارها در پيام‏ها و اعلاميه‏هاي خود، مردم را به هوشياري در برابر توطئه‏هاي آنان، فرا مي‏خواند. آيت‏اللَّه كاشاني ترجيح مي‏داد به عنوان يك رهبر اسلامي در پشت صحنه سياست كشور، نيروهاي سياسي و توده‏هاي وسيع مسلمان را در صحنه نگهداشته و از يك دولت ملي و مردمي حمايت كند. از اين رو با روي كار آمدن دولت دكتر مصدق، زمينه‏هاي اين حمايت، باعث قدرت دولت و مجلس در تصويب لايحه ملي كردن صنعت نفت شد، هرچند در نهايت با ايجاد اختلاف بين نيروهاي ملي و مذهبي، كار به كودتاي آمريكايي 28 مرداد 1332 و انزواي آيت‏اللَّه كاشاني انجاميد. سال‏هاي پاياني عمر اين مجاهد في سبيل‏اللَّه در خانه‏نشيني و بيماري سپري شد تا اين كه سرانجام در 23 اسفند 1340 ش برابر با 7 شوال 1381 ق در هشتاد سالگي دعوت حق را لبيك گفت و به سوي حق تعالي شتافت. در آن روز تهران در مرگ پيشواي خود تعطيل عمومي بود و تشييعي بسيار با شكوه برگزار گرديد تا اينكه پيكر اين عالم مجاهد در جوار حضرت عبدالعظيم در ري به خاك سپرده شد. 

 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر
Guest (PortalGuest)

دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم (شعبه اصفهان)
مجری سایت : شرکت سیگما