عضويت در مرسلات     
 
 
     
 
تبليغات
تقویم تاریخ
پنجشنبه 26 اسفند 1389 26 اسفند 1389 / 12 ربيع الثاني 1432 /17 مارس 2011

1 رحلت يادگار امام حجت الاسلام و المسلمين "حاج سيداحمد خميني" 
 حجت‏الاسلام و المسلمين حاج سيداحمد خميني در 24 اسفند سال 1324 شمسي در بيت علم و عرفان و فضيلت و مجاهدت، در شهر مقدس قم ديده به جهان گشود. پس از پايان دوره دبيرستان و به هنگام تبعيد والد معظمش حضرت امام خميني(ره) به نجف اشرف، به تحصيل علوم اسلامي پرداخت و مدارج علمي را پيمود. حاج سيد احمد پس از شهادت برادر بزرگوارش آيت‏اللَّه سيدمصطفي خميني، مسؤوليت اصلي ارتباط امام امت با ياران انقلاب را به عهده گرفت و تا پيروزي انقلاب اسلامي و پس از استقرار نظام اسلامي، اين ارتباط را كاملاً حفظ نمود و در تمامي لحظات در كنار حضرت امام بود. ايشان در پاريس، علاوه بر مقابله با جريان‏هاي سياسي منحرف از خط امام و برنامه‏ريزي دقيق براي تنظيم امور بيت و دفتر امام در نوفل لوشاتو، رسالتي مهم بر عهده داشت كه تجربه كافي آن را قبلاً طي سال‏هاي مبارزه در ايران آموخته بود. اين رسالت مهم، برقراري ارتباطهاي گسترده و لازم بين اقشار مختلف جامعه انقلابي ايران و رهبري انقلاب در خارج از كشور بود. ايشان پس از ورود به كشور و پيروزي انقلاب اسلامي، همانند گذشته، زمينه‏هاي لازم را براي هدايت امور انقلاب و تنظيم بيت و دفتر امام و تامين شرايط براي ارتباطهاي گسترده امام با مردم و مسؤولان كه روزانه در نوبت‏هاي متوالي به ديدار امام مي‏شتافتند، فراهم مي‏نمود. وي به عنوان رييس دفتر امام، بخشي از مسؤوليت‏هاي خطير ايشان را برعهده گرفت و در خلال اين مدت، با قوت و به خوبي، از ايفاي وظايف محوله برآمد. همچنين با شروع جنگ، كسب اطلاعات دقيق روزمره از آخرين وضعيت جنگ و آخرين اخبار از شرايط سياسي و اجتماعي جامعه و موضع‏گيري افراد و گروه‏ها در قبال جنگ، تنظيم و جمع‏بندي اطلاعات و رساندن به موقع اين اخبار به حضرت امام، مسؤوليتي بود كه مرحوم حاج احمد خميني آن را با مديريت عالي خود انجام مي‏داد. ايشان پس از رحلت جانگداز حضرت امام خميني(ره)، به عضويت مجلس خبرگان رهبري و نمايندگي مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي كشور برگزيده شد و توليت مؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني را برعهده گرفت و بسياري از كتاب‏ها و نوشتارهاي امام را به زيبايي منتشر نمود. ارتباط حاج سيداحمد با مقام معظم رهبري بسيار گرم و زبانزد همگان بود و از ياران صدّيق رهبر انقلاب و مورد احترام همه ملت ايران بود. اين روحاني مجاهد سرانجام پس از چند روز بيماري حاد، در 26 اسفند 73 در 49 سالگي دار فاني را وداع گفت و پس از اقامه نماز ميت توسط حضرت آيت‏اللَّه خامنه‏اي، طي مراسم باشكوهي در جوار مزار پدر ارجمندش مدفون گرديد.

2ارتحال مدرس برجسته حوزه علميه قم آيت‏اللَّه "احمد پاياني اردبيلي" 
  آيت‏اللَّه احمد پاياني اردبيلي استاد برجسته و معروف حوزه علميه قم و چهره شهير علم و فضل و تقوا، در سال 1306 ش (1346 ق) در اردبيل به دنيا آمد. پس از تحصيل مقدمات در زادگاه خويش، در 20 سالگي راهي قم شد و از محضر آيات عظام سيدمحمد باقر سلطاني، سيد شهاب‏الدين مرعشي نجفي، سيدمحمد حجت، سيد حسين بروجردي و سيد محمد محقق داماد بهره برد. آيت‏اللَّه پاياني همزمان با تحصيل، به تدريس مي‏پرداخت و علي‏رغم تنگدستي، لحظه‏اي از تحصيل و تدريس باز نماند. ايشان طي پنجاه سال تدريس سطوح، شاگردان فراواني را پرورش داده و طي سال‏هاي آخر عمر، جلسات آموزشي ايشان، از پررونق‏ترين جلسات حوزه به شمار مي‏رفت. آيت‏اللَّه پاياني از ابتداي شروع مبارزات ضدرژيم به رهبري حضرت امام خميني)ره(، به پيكار با دستگاه پهلوي پرداخت. ايشان همگام با ديگر مدرسين حوزه، جامعه مدرسين حوزه علميه قم را پي افكند و نامش هماره در ذيل اعلاميه‏هاي جامعه مدرسين ديده مي‏شد. ايشان پس از پيروزي انقلاب نيز از مدافعان انقلاب بود و از تاييد و پشتيباني مواضع امام دريغ نمي‏كرد. از اين عالم بزرگوار تاليفات متعددي بر جاي مانده كه حاشيه كفايةُالاصول، تقريرات آيت‏اللَّه بروجردي و حجت كوه كمره‏اي و شرح مكاسب و... از آن جمله‏اند. سرانجام اين عالم وارسته در 26 اسفند 1375ش برابر با 6 ذيقعده 1417 ق در 69 سالگي دارفاني را وداع گفت و در كنار استاد خود، محقق داماد در حرم حضرت معصومه(س) آرميد.

3)  درگذشت "ميرزا مهدي الهي قمشه‏اي" حكيم قرآني 
ميرزا مهدي الهي قمشه‏اي در سال 1319 ق در قمشه(شهرضا) به دنيا آمد. پس از فراگيري مقدمات در زادگاه خود، راهي اصفهان گرديد. وي از شاگردان آيت‏اللَّه شهيد سيد حسن مدرس بود و استفاده‏اي وافر از ايشان نمود. همچنين آقابزرگ حكيم، حاج آقا حسين قمي، شيخ اسداللَّه يزدي، حاج ميرزا حسين فقيه سبزواري و... از ديگر اساتيد وي بودند. ايشان در تهران در مدرسه‏ي سپهسالار(شهيد مطهري فعلي) به تدريس پرداخت و همزمان در درس استاد ابوالحسن جلوه شركت مي‏كرد. ترجمه‏ي تفسير گونه‏ي ايشان از قرآن از جمله مشهورترين آثار حكيم الهي مي‏باشد. سرانجام در حالي كه به اصلاح خلاصة التفاسير خود مشغول بود، در دوازدهم ربيع الثاني 1393 ق دعوت حق را لبيك گفت و در جوار بارگاه حضرت معصومه آرميد. 


4)  عمليات كوچك امام مهدي(عج) توسط سپاه 
پس از چندين بار شكست عمليات‏هاي رزمندگان اسلام، سرانجام عمليات امام مهدي(عج) در منطقه غرب سوسنگرد آغاز شد. دشمن كه تصور نمي‏كرد در روز روشن مورد حمله واقع شود، غافلگيرانه به وحشت افتاد و پس از ساعاتي درگيري، راهي جز فرار براي آنان باقي نماند. در اين تهاجم صدنفر از نيروهاي دشمن كشته و مجروح شده و علاوه بر اسارت ده‏ها نفر، يك گردان تانك و يك گردان مكانيزه دشمن به طور صددرصد منهدم شد. پس از دو روز، به علت نبود نيروهاي جايگزين و پشتيباني، نيروهاي عراق اقدام به پاتك نموده و منطقه را باز پس گرفتند. گرچه منطقه تصرف شده، مجدداً از دست رفت ولي نتايج درخشان و مثبت عمليات، قابليت و توانايي نيروهاي فداكار و شهادت‏طلب اسلام را به اثبات رساند. 

 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر
Guest (PortalGuest)

دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم (شعبه اصفهان)
مجری سایت : شرکت سیگما