وی با بیان اینکه رفتار انسان، تعامل دوسویه دارد، افزود: دنیای جامعه و محیط پیرامون بر انسان و انسان بر محیط پیرامون مؤثر است، همانگونه که فرد بر جامعه و جامعه بر فرد اثر دارد.
حجتالاسلام والمسلمین قطبی ادامه داد: تک تک رفتارهای اجتماعی، جملهای هستند که ترکیببند تازهای را به وجود میآورند و شامل سه رفتار میشوند، رفتارهای انفرادی، رابطهای که این رفتار با رفتارهای قبل و بعد از آن برقرار میکند و تأثیری که آن رفتار بر جامعه دارد.
وی تأکید کرد: اگرچه افراد جامعه، تک تک هستند، اما نقش افراد در تعامل با افراد جامعه مشخص میشود، یعنی فرد بر جامعه تأثیر دارد. در نتیجه ناچاریم فقه، دروس اجتماعی و دامنه استنباط را در جامعه گسترش دهیم، تاکنون هر چه به دست آوردهایم، لازم بوده، اما کافی نیست.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان بیان کرد: فارغ از اینکه فقه مضاف را بپذیریم یا خیر، باید کاوشهای علمی را در جامعه گسترش دهیم، یعنی شهرسازی، معماری، رسانه، دیجیتال، اجتماعی، سیاسی، اقتصاد، سلامت و فراغت، موضوعاتی هستند که کمتر به آنها پرداخته شده و لازم است حضور فقه را در آنها پررنگتر کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین قطبی با بیان اینکه هدف فقه مضاف، کاوشهای علمی، ریزبینی و تعمیق علمی است، اظهار کرد: از آنجایی که فقه لایههای بسیاری دارد و رسانه یکی از آن لایهها است، لازم است به آن توجه بیشتری شود، چراکه نمیتوان آن را کنار گذاشت، اما راه چاره بازگشت به عقب نیست و بهترین راه حل را باید در آینده پیدا کرد، چراکه اگر مشکل در گذشته بود، مشکلی به وجود نمیآمد. به همین خاطر باید به صورت حکیمانه، عالمانه و مدیریت شده، فقه را در حل مشکلات راه داد.
برای مشاهده همه تصاویر اینجا کلیک کنید.