عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

درباره ما

معرفی نامه دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان

دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم در آغاز پيروزي انقلاب اسلامي، به فرمان حضرت امام خميني (قدس سره) در 16 ارديبهشت ماه 1358ه .ش بنيان شد. اين دفتر پس از تلاش هاي فراوان براي رفع نيازهاي ديني و فرهنگي جامعه، جايگاه ويژه اي در ميان سازمان هاي متولي فعاليت هاي فرهنگي كشور پيدا نموده است. دفتر تبلیغات اسلامی شعبه اصفهان نیز در سال 1369 در کنار حوزه علمیه کهن و دیرپای اصفهان تأسیس شد و هم اکنون به عنوان اصلی ترین و مهم ترین نهاد فرهنگ دینی در مرکز کشور به شمار می شود. این دفتر فعالیت های خویش را در قالب های زیر سامان داده است:

معاونت فرهنگ و تبلیغ

تبلیغ و ترویج معارف غنی دین اسلام، به عنوان وظیفه ذاتی دفتر معرفی شده است. معاونت فرهنگی تبلیغی دفتر اصفهان عهده دار این امر مهم در استان اصفهان و استان های مجاور است. در حال حاضر این معاونت از سه اداره اعزام مبلغان ، اداره اعزام تخصصی و تشکل های تبلیغی و اداره آموزش­های کاربردی مبلغان تشکیل شده است.

موسسه علامه مجلسی

هم زمان با تأسیس نهاد مقدس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در سال 1370، فعالیت های آموزشی این شعبه در راستای توسعه و ترویج قرآن کریم و مکتب نورانی اهل بیت علیهم السلام و به منظور تقویت بنیه ی علمی و افزایش دانش تخصصی و مهارت های علمی طلاب و روحانیون استان اصفهان و استان های همجوار، آغاز شد. این فعالیت ها از آن روز تا به حال، هم از نظر کمیت و هم از نظر کیفیت و تنوع، توسعه و ارتقاء یافته و گستره ی وسیعی از برنامه های آموزشی را پوشش داده است.

معاونت پژوهش و پژوهشکده الهیات و خانواده

فعالیت های پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به صورت رسمی از سال 1382 شمسی در قالب «معاونت پژوهشی» آغاز شد. بستر سازی برای انجام فعالیت های پژوهشی حوزویان، توسعه و ترویج فرهنگ پژوهش در این حوزه ی دیرپا، انجام پژوهش های بنیادی و توسعه ای با اتکا به منابع دانشور حوزه علمیه اصفهان، ارائه خدمات علمی پژوهشی به علاقه مندان و نیز پاسخ گویی به نیازها و مطالبات پژوهشی مخاطبان در حوزه علوم و معارف اسلامی در زمره اهداف آغازین تأسیس این معاونت بوده است. با روند توسعه فعالیت های پژوهشی و قریب یک دهه انباشت دانش و تجربه سازمانی در این مسیر و نیز تغییر رویکرد دفتر تبلیغات اسلامی از کارکرد محوری به مسأله محوری با تغییر ساختار معاونت و تبدیل آن به «پژوهشکده الهیات و خانواده» انجامید.

موسسه مجتهده امین

واحد خواهران دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان از دیرپاترین نهادهای شکل یافته در این نهاد مقدس دینی است.

این واحد از ابتدای تاسیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، فعالیت خود را در قالب مدرسه علمیه خواهران با آموزش علوم حوزوی به طلاب خواهر آغاز نمود و به موازات آموزش این علوم، دوره های علمی کاربردی و نشست ها و کارگاه های آموزشی متعدد و دوره های آموزش زبان های خارجی را نیز برای عموم طلاب خواهر و همسران و دختران طلاب و روحانیون استان اصفهان به اجرا درآورد. در حدود سال 1380 با تاسیس مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران در استان اصفهان، مدرسه علمیه خواهران دفتر تبلیغات از معدود مدارسی بود که توانست به سهولت و آسانی، استانداردهای آموزشی این مرکز را احراز نماید و با نام مدرسه علمیه مجتهده امین«قدس سرها» در صدر مدارس مصوب و پر افتخار مرکز مدیریت جای گیرد.

مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی نمایندگی اصفهان

نمایندگی مرکز ملّی پاسخگویی در اصفهان با دغدغه‌ی خدمت‌رسانی در عرصه پاسخ‌گویی مثبت و ثمربخش، آبان 1383 با عنوان واحد پاسخگویی به مسائل مستحدثه به صورت مکتوب آغاز به فعالیت نمود و در اسفند سال 1388 به‌عنوان اولین شعبه مرکز ملّی پاسخگویی به سؤالات دینی، عرصه های فعالیت خود را به مکتوب و تلفنی توسعه داد. کثرت پرسش‌ها و وجود زمینه‌های متفاوت پرسش ایجاب می‌نمود که از یک‌سو گروه‌های پاسخگویی مختلفی متناسب با قلمرو معارف اسلامی ایجاد شود و از سوی دیگر تنوع امکانات پرسشگران و علاقه‌مندی آنان به گونه‌ها متفاوت طرح پرسش، این نمایندگی را بر آن داشت تا با استفاده از الگوی مرکز ملّی پاسخگویی به سؤالات دینی قم، واحدهای پاسخگویی تلفنی، اینترنتی و مکتوب را راه‌اندازی نماید.

علاوه بر این، یکی از ویژگی‌های انحصاری این نمایندگی، حمایت از غرفه‌های ویژه پاسخگویی چهره به چهره در فضاهای نمایشگاهی فرهنگی و مدرسه امام صادق (علیه السّلام) چهارباغ اصفهان است.

هم‌اینک نمایندگی مرکز ملّی پاسخگویی در اصفهان با پنج گروه تخصصی کلام و اعتقادات، اخلاق و تربیت، فقه و احکام، علوم قرآن و حدیث و مشاوره خانواده در حال خدمت‌رسانی است.

چشم انداز ما

به ياري خداوند متعال و با استعانت از عنايات حضرت ولي عصر(عج) دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم، به عنوان نماد روشنفكري حوزه در افق چشم‌انداز بيست ساله نظام، تصویر آینده خود را با رویکردی فعال و پویا و با هوشمندی نسبت به چالش های پیش رو و معطوف به توسعه دین مداری در جامعه (که از ضرورت های تمدن سازی اسلامی و لازمه تحقق چشم انداز بیست ساله نظام است) ترسیم نموده است، به گونه ای که مهم ترین فراز اصلی آن «اصلي‌ترين تأمين كننده نيازهاي معرفتي و انساني (نرم‌افزاري) عرصه فرهنگ جهت توسعه و تعميق دين‌مداري می باشد.»