عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

تهدیدها و فرصت‌های گذار از عالم دیجیتال به عالم فیجیتال + تصاویر

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان گفت: اتفاقی که امروز در غرب افتاده و در آینده‌ای نزدیک و حتی شاید کمتر از ۵ سال دیگر در همه جای دنیا اتفاق بیفتد، این است که دانش فناوری و شبکه‌های مجازی به حدی گسترده شده که به جای عنوان فضای دیجیتال، باید از آن به‌عنوان فضای «فیجیتال» یاد کنیم.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان به نقل از خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین محمد قطبی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در همایش تجلیل از خیرین فرهنگ‌ساز حامی قرآن و عترت که در اتاق بازرگانی استان اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: امروزه مهم‌ترین پدیده‌ای که جامعه بشری را احاطه کرده، فضای مجازی و سایبر است و به‌همین دلیل، برای تحلیل وضعیت فرهنگی جامعه باید از تحلیل کانون اصلی آن، یعنی فضای مجازی و سایبر شروع کرد.

وی افزود: اتفاقی که امروز در غرب افتاده و در آینده‌ای نزدیک و حتی شاید کمتر از ۵ سال دیگر در همه‌جای دنیا اتفاق بیفتد، این است که دانش فناوری و شبکه‌های مجازی به حدی گسترده شده که به جای عنوان فضای دیجیتال، باید از آن به‌عنوان فضای «فیجیتال» یاد کنیم.

رئیس فتر تبلیغات اسلامی اصفهان بیان کرد: دیجیتال دنیایی است که ما با یک سیستم ارتباطی مثل گوشی، وارد فضای مجازی و ارتباط با جهان پیرامون می‌شویم، اما فیجیتال کمی جلوتر و نسل جدیدی از تکنولوژی است که در پیش‌رو داریم. در دنیای فیجیتال فقط گوشی همراه کانال ارتباطی ما با دنیا نیست، بلکه این ارتباط در محیط و آنچه پیرامون ماست، تراکنش دارد و جاری است.

حجت الاسلام و المسلمین قطبی ادامه داد: امروز شاید فردی بگوید که نداشتن گوشی همراه باعث می‌شود که اطلاعات‌مان در اختیار دیگران قرار نگیرد، اما در دنیای فیجیتال هر جا که قدم بگذاریم، همه چیز عیان خواهد بود و هیچ چیز پوشیده نخواهد ماند؛ یعنی تمام پیرامون محیط ما متصل به یک شبکه به‌هم پیوسته و متصل خواهد بود و اطراف و حواشی زندگی‌مان، مملو از نقطه‌های اتصال، دانلود، آپلود، دریافت و ارسال اطلاعات هستند.

وی گفت: این شرایط، در واقع بیانگر یک عرصه جدید فناوری می‌باشد که البته ایرادی هم ندارد، اما نکته اصلی اینجاست که اگر ناآگاهانه و غافلگیرانه با این فضا مواجه شویم، باعث می‌شود که بخشی از هویت‌مان را در یک تلاطم از دست بدهیم، ولی اگر عالمانه، حکیمانه و با درایت و دقت نظر وارد این فضا شویم، نه تنها در تلاطم قرار نمی‌گیریم، بلکه می‌توانیم آن را مدیریت و این بحران را به فرصت تبدیل کنیم.

وی در خصوص ویژگی‌های عالم فیجیتال، اظهار کرد: در این عالم، تمام حواس انسانی در کل هستی امتداد پیدا می‌کند، یعنی اکنون قدرت بینایی و شنوایی ما افقی محدود را می‌تواند، ببینند و بشنود و توان فکری و حرکتی ما نیز تا حدی مشخص است؛ ولی در دنیای فیجیتال، محدودیتی برای این حواس نیست، یعنی تمام حواس ما به طور نامحدودی گسترش پیدا کرده و به طور مثال در یک لحظه می‌توان صدایی را در دورترین نقاط عالم شنید و در آنجا مداخله کرد.

وی ادامه داد: اولین آسیب فضای فیجیتال این است که ما دیگر چیزی به نام موضوع و یا امر «محرمانه» نداریم. در این فضا جرم قابل کشف نیست، زیرا سیستم دیجیتال جهت جهان را دریاوار خواهد کرد و این مسئله یک موج نیست، بلکه یک جریان است. موج خسارت می‌زند اما می‌توان آن را کنترل و مدیریت کرد، اما جریان تا عمق زندگی نسل‌های آینده امتداد پیدا می‌کند. امروزه با چنین شرایطی مواجه هستیم و اینکه بگوییم می‌شود به صورت آرام از کنار آن گذشت، امکان پذیر نیست.

حجت‌‍الاسلام و المسلمین قطبی با بیان اینکه اکنون با مشکل ضعف اندیشه‌ورزی و تفکر در جامعه مواجه هستیم، گفت: اکنون نه تنها در حوزه آفرینش و خلاقیت ضعف‌هایی داریم، بلکه مهمتر از آن، در سیستم و نهادهای فرهنگی و فکری‌مان نیز با تشتت مواجه هستیم.

وی ادامه داد: به‌طور مثال در حوزه آفرینش‌گری و تکنولوژی در دنیا، تنها حدود ۲۵ درصد آن وابسته به حمایت های دولتی بوده و باقی آن با کمک سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و افرادی که توان مالی و فکری داشتند، انجام شده است.

وی با بیان اینکه اتصال توان مالی و فکر خلاق، نقطه پیشرفت و جریان ساز شدن در دنیا است، افزود: در کشور ما متاسفانه این اتصال رقم نخورده و ما نباید تنها منتظر باشیم که دولت‌ها چنین کاری را انجام دهند، بلکه جوانان خوش‌فکر، خلاق و دغدغه‌مند باید خوشان این نقطه اتصال را برقرار کنند.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در پایان گفت: بدون شک در صورتی که سرمایه گذاران و افراد توانمند با جوانان خوش فکر، خلاق و فرهنگی در سیستم هم افزا با یکدیگر مرتبط شوند می توان انتظار داشت اتفاق های بزرگی در حوزه محصولات و رسانه های فرهنگی و خدمات و فعالیت های فرهنگی در سطح جامعه رخ دهد.

 

 

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *