وی تصریح کرد: دوران امامت امام جواد علیه السلام هفده سال بوده و سن مبارکشان بیست و پنج سال بوده است یعنی در دهم رجب 195 قمری به دنیا آمده و و در سال 220 قمری به شهادت رسیدهاند.
حجت الاسلام و المسلمین صافی با بیان این که دوران 25 ساله ایشان دوران خفقان و اختناق شدید مأمون و معتصم بوده است، بیان داشت: امام تحت الحفظ در بغداد زندگی میکرده اند و در عین همه اختناقها و خفقانها و فشارها دوراندیشان دوران طلایی و پرباری در فرهنگ اسلامی و شیعی بوده است.
وی ادامه داد: شیخ طوسی اسامی 113 نفر از روات امام جواد را در کتاب رجال خود آورده است؛ افرادی مثل ابوهاشم جعفری و ابن شاذان نیشابوری و… کسانی از این دست که بیش از 220 روایت بلند را از آن حضرت نقل کردهاند.
سرپرست مؤسسه آموزش عالی حوزوی مجتهده امین(ره) با تصریح به این که امام جواد علیه السلام برای اولین بار سازمان وکالت و نمایندگی را در اسلام برقرار ساختهاند، گفت: این کار برای جلوگیری از تجزیه شیعه و این که شرایط برای امامان علیهم السلام بعدی و ظهور مهیا باشد وکلا و نمایندگانی را به اقطاب عالم اسلام گسیل کردند که این وکلا و نمایندگان تمام جزئیات دنیای اسلام را زیر نظرداشته و گزارش میکردند و حتی افرادی از پیروان خود را در دستگاه حکومت داشتند که نام برخی از آنها در تاریخ آمده است و به عنوان عامل امام در دستگاه جور حضور داشتند.
وی افزود: معمولاً این دوران طلایی مورد غفلت واقع میشود و بسیاری بر این عقیده هستند که امام جواد در 25 سالگی شهید شدند و در سن 8 سالگی به امامت رسیدهاند لابد ظهور و بروز چندانی از آن حضرت نیست ولی بر خلاف این تصور 220 روایت بلند و عمیق از ایشان در اختیار داریم که یکی از آنها را میخوانیم.
حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر صافی گفت: مظلومیت و حرمت امام جواد علیه السلام شدید بوده و یکی از همسران ایشان ام الفضل نفوذی دستگاه حکومت در بیت امام علیه السلام بوده و سر انجام در شهادت امام ایفای نقش میکند اما ایشان همسر دیگری به نام سامنه دارند که همسر اصلی بوده و فرزندان ایشان دو پسر و دو دختر هستند که امام هادی و موسی مبرقع از فرزندان ایشان هستند.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به حدیثی از امام جواد علیه السلام اشاره کرد ایشان فرموده اند: «من لم یعرف الموارد أعیته المصادر، من انقاد إلى الطمأنینه قبل الخبره، فقد عرض نفسه للهلکه والعاقبه المتعبه».
رییس مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی(ره) به توضیح این روایت پرداخت و گفت: کسی که نمیداند که پایش را در کجا بگذارد و ورودگاهها را نشناسد و مقتضیات زمان را نشناسد، جریانات او را در خود هضم میکند و فرو می برد. کسی که مطابق روز و اقتضائات زمان و مکان حرکت نکند و خود را با نیازهای جامعه و نظام اسلامی در روز تطبیق نکند و همگون و همساز نکند جریانات او را میبلعد و نمیتواند ظهور و بروز داشته باشد و نقشآفرینی کند. و کسی که قبل از آزمودن و تحقیق و بررسی اطمینان پیدا کند و بدون سنجش جوانب به کاری اطمینان کند، خود را در معرض هلاکت و عاقبت دشوار و سختی قرار داده است و قبل از اطمینان باید آزمایش و تحقیق و تفحص و جستجو کند.
وی در پایان صحبت های خود از زحمات سرکار خانم عسکری قدردانی کرده و برای سرپرست جدید سرکار خانم قاسم پور آرزوی موفقیت کردند.