عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

کسانی که انقلابی هستند، باید جهانی فکر کنند

کرسی آزاداندیشی «حوزه انقلابی، حوزه سکولار» با همکاری مدرسه علمیه امام علی علیه السلام صدرخواجو و مدرسه علمیه دارالحکمه باقرالعلوم علیه السلام و به همت دبیرخانه کرسی های آزاداندیشی و نظریه پردازی حوزه علمیه اصفهان وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان به نقل از خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین محمد تقی اکبرنژاد رییس مؤسسه تحقیقاتی فقاهت و تمدن سازی اسلامی در پنجاه و چهارمین جلسه کرسی آزاداندیشی و نظریه پردازی حوزه علمیه اصفهان که تحت عنوان حوزه انقلابی و حوزه سکولار برگزار بود گفت: برخی از اصحاب  و انصار اهل بیت علیهم السلام توفیقاتی داشتند که انسان برای آن منزلت  غبطه می خورد، مهمترین حالت این انصار  و اصحاب  در شناخت و معرفت نسبت به امام زمانشان بوده است.

وی با اشاره به خطبه ای از امیر المومنین علیه السلام که فریاد «أین عمار» سر می دهند، گفت:  امروز رهبر معظم انقلاب به عنوان ولی فقیه زمانه، نیز همان فریاد مظلومیت  را سر می دهند و با نگرانی از انقلابی بودن حوزه های علمیه سخن می گویند.

رئیس مؤسسه تحقیقات فقاهت و تمدن سازی اسلامی  پیرامون  وجود جریان تحجر در حوزه های  علمیه و خطرات و ویژگی های آن، تصریح کرد: در حقیقت معنای سکولار یعنی اینکه نهادهای معنوی و مذهبی  در حکومت دخالت نداشته باشند، سکولاریسم حوزوی با سکولاریسم روشنفکران سیاست متفاوت است، چرا که سکولارهای روشنفکران به این قائل هستند که دین اساس شأنیت و توانایی حکومت کردن را ندارند ولی سکولاریسم حوزوی می گوید عالمان وظیفه ای برای برپایی حکومت در زمان غیبت امام زمان(عج) ندارند.

وی تأکید کرد: متاسفانه افرادی که تحت لوای حوزه سکولار هستند، حتی معتقدند برپایی حکومت در زمان غیبت توسط عالمان، امری اشتباه  است، عمدتا این بیان از زبان متحجرین دین زده می شود.

حجت الاسلام و المسلمین اکبر نژاد با تأکید به این که وجود جریان تحجر خطری است که حوزه های انقلابی را تهدید می کند،  داشتن نقاب دین را نخستین ویژگی جریان تحجر دانست و عنوان کرد: سختی مبارزه و مقابله با تحجر این است که نقاب دین داشته و چه بسا اغلب افراد متحجر ظاهر دین دار و متشرعانه دارند.

وی ابراز کرد: ضربه ای که ما در جریان مشروطیت خوردیم از همین ناحیه بود، تفرقه میان علما و دادن حکم اعدام شیخ فضل الله نوری ها بر همین اساس در تاریخ بوده است، زمانی که سخن از تحجر در حوزه های علمیه می کنیم، نباید  به دور اشاره کرد.

رئیس مؤسسه تحقیقات فقاهت و تمدن سازی اسلامی اذعان کرد: امروز برای ایجاد حوزه انقلابی باید بصیرت  دینی و حوزوی داشت، امروز بسیاری از طلاب و روحانیون بصیرت سیاسی خوبی دارند ولی باید بصیرت حوزوی خود را تقویت کنند.

وی با بیان این که امروز اسوه های اخلاق  ما شهدای مدافع حرم و رزمندگان اسلام هستند، اما برخی به غفلت به سمت عارفان به ظاهر متشرع می روند که در باطن متحجر به تمام معنا هستند و بیشترین ضربه را به اسلام و حوزه های علمیه انقلابی می زنند.

حجت الاسلام و المسلمین اکبرنژاد یادآور شد: دومین ویژگی جریان متحجر این است که همواره در مقابل هر نوع تغییر و تحولی از خود مقاومت نشان می دهد، رهبر معظم انقلاب از سال 74 تاکنون فریاد تحول در حوزه های علمیه  و متون درسی را سر می دهند، تحول با محافظه کاری صورت نمی گیرد.

وی افزود: سومین ویژگی  جریان متحجر  این است که متحجر دیکتاتور بوده، اما دیکتاتوری علمی دارد، ویژگی بعدی متحجر این است که  نسبت به پدیده هایی که در اطراف آن ها اتفاق می افتد، حساس نبوده  و واکنشی نشان نمی دهند.

رئیس مؤسسه تحقیقات فقاهت و تمدن سازی اسلامی خاطرنشان کرد: کسانی که انقلابی هستند، باید جهانی فکر کنند  و نسبت به وقایع جهان حساس باشند، نمی توانند نسبت به وضعیت آشفته بانک ها در کشور اسلامی، آمار طلاق و فقر و فحشا بی تفاوت باشند.

وی اظهار کرد: منفعل بودن  از دیگر خصایص متحجرین است، متحجرین در قبال هر امری، ویژگی منفی آن را  بیان می کنند، متحجرین باید بدانند اگر به انقلاب اسلامی ضربه ای وارد شود و برای آن مشکلی پیش آید، قطعا پیش از آن حوزه های علمیه از سوی دشمن تخریب می شود و اثری از اسلام ناب در جهان نخواهد بود.
 

 

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *