به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، آیین اختتامیه چهارمین کنگره ملی شعر حضرت مادر با تقدیر از شاعران برگزیده، شامگاه گذشته، دوم دیماه با حضور اهالی شعر و ادب و به همت معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در محل این دفتر واقع در خیابان حافظ برگزار شد.
حجتالاسلام عبدالرسول احمدیان، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در این مراسم ضمن تبریک سالروز ولادت حضرت زهرا(س) و نکوداشت روز زن و مادر اظهار کرد: کنگره ملی شعر حضرت مادر که امسال چهارمین دوره خود را سپری میکند، با استقبال شاعران عزیز به رويدادی اثرگذار و مطرح در محافل ادبی تبدیل شده است و هر سال به رونق آن افزوده میشود.
وی افزود: امسال نیز آثار فاخری به جشنواره رسید که جای افتخار و قدردانی دارد. موضوع این رویداد فاخر، ساحت آسمانی مادر خوبیها، حضرت فاطمه زهرا(س) و نکوداشت مقام زن و مادر است. حضرت زهرا(س) در جایگاه زن و مادر، اسوه و الگویی بسیار متعالی است و مدح و ثنای آن حضرت، مدح و ثنای بانوان و مادران نیز بهشمار میرود. زندگی پربرکت آن حضرت سرشار از مضامین و موضوعاتی است که میتواند دستمایه آفرینش آثار ادبی، بهویژه شعر باشد.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با بیان ابعاد گوناگون زندگی حضرت زهرا(س) برای بهرهگیری شاعران گفت: مقام مادری و مادربودن، رابطه دختر و پدر که با امابیها بودن تبلور یافته، فرزندپروری و تربیت فرزند، همسرداری و رابطه زن و شوهر، ارزش، جایگاه و مقام زن و دختر که در صفت کوثربودن آن حضرت متبلور است، مشارکت و نقشآفرینی اجتماعی و سیاسی، دفاع از حق و اهل حق، ارزشهای اخلاقی و معنوی مانند کمک به فقیران، شیوه شهادت آن حضرت، پنهانبودن مزار ایشان و بسیاری مضامين دیگر که در زندگی کوتاه، ولی پربار حضرت زهرا(س) وجود دارد، میتواند دستمایهای برای شاعران باشد تا در قالب آفرینش هنری و شعری به آنها بپردازند و این مضامین را برجسته کنند.
وی تصريح کرد: وجود نازنين آن حضرت، بسیار وسیع و پرمایه و به تعبیر قرآن، کوثر و خیر کثیر است. به نظر میرسد شاعران و آفرینندگان آثار ادبی در این زمینه رسالت مهمی بر دوش دارند و شایسته است همه رویکردهای زندگی حضرت زهرا(س) مورد توجه قرار گیرد و تا آنجا که میتوانند، بخشهای گوناگون زندگی ایشان را متناسب با نیاز زمانه و در قالب شعر عرضه کنند.
احمدیان گفت: برگزارکنندگان کنگره ملی شعر حضرت مادر نیز وظیفه سنگینی برعهده دارند و لازم است جریان شعر آیینی را ارزیابی و رصد کنند و اگر ساحتی از زندگی حضرت زهرا(س) کمتر مورد توجه قرار گرفته و نیاز امروز جامعه است، آن ساحت را موضوعی محوری برای کنگره قرار دهند.
وی بیان کرد: چنانچه کنگره در تکمیل رسالت خود به موارد یادشده عمل کند، قدم بزرگی در حوزه شعر آیینی، فاطمی و مادرانه برداشته است. امیدوارم برگزاری این جشنواره بتواند به نشاطآفرینی، همافزایی و شکوفایی استعدادها در میان هنرمندان و شاعران آیینی کمک کند.
در پایان این مراسم، از برگزیدگان چهارمین کنگره ملی شعر حضرت مادر که در محورهای خانواده فاطمی(سلاماللهعلیها)، حضرت زینب(سلاماللهعلیها) تجلی عشق و صبر و بخش ویژه، نقش مادران در تربیت مجاهدان برگزار شده بود از مجتبی خرسندی از قم، سیدمحمد بهشتی از قم، علیرضا رجبعلیزاده از کاشان، آرش پورعلیزاده از رشت، الهام عمومی از خمینیشهر، راضیه مظفری از تهران، حسین آجرلو از تهران، سعید مبشر از قم، رضا اسمخانی از زنجان، داوود رحیمی از اصفهان، عاطفه جوشقانیان از قم، نجمه باقیپور از مسجد سلیمان، محسن کاویانی از قم، فاطمه شفیعی از اصفهان و حسن صیاد از آبیک با اهدای جوایزی تجلیل شد.
یادآور میشود، در جریان آیین اختتامیه چهارمین کنگره ملی شعر حضرت مادر، چند شاعر آیینی به خوانش اشعار خود پرداختند. اجرای این آیین را محمدجواد شرافت، از شاعران آیینی قم برعهده داشت. همخوانی گروه سرود پسران و رونمایی از کتاب اشعار برگزیدگان این کنگره در دورههای پیشین نیز از دیگر برنامههای آیین اختتامیه و پایانبخش آن، گرفتن عکس یادگاری دستهجمعی بود.