عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

سواد رسانه ای در کشور ایران به شدت پایین است + گزارش تصویری

کارشناس رسانه گفت: اتفاقی که برای ما افتاده این است که زندگی ما را رسانه اعم از تلویزیون و ماهواره و اینترنت و روزنامه و مجله فرا گرفته است و این در حالی است که به شدت سواد رسانه ای در کشور ما پایین است.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، حجت السلام و المسلمین محمد قیصریان استاد حوزه و دانشگاه و کارشناس رسانه در جلسه کرسی آزاداندیشی و نظریه پردازی حوزه علمیه اصفهان با عنوان نشانه شناسی آخرالزمانی در رسانه ها که در مدرسه علمیه امام علی علیه السلام(صدرخواجو) برگزار شد، گفت: دلیل پایین بودن سواد رسانه ای در کشور این است که ما اغلب مصرف کننده رسانه هستیم و اغلب دو جنبه هم بیشتر ندارد، لذت یا سرگرمی.

حجت السلام و المسلمین قیصریان بحث خود را با طرح سه پرسش اساسی ادامه داد و گفت: پرسش اوّل این است که کشور های غربی گفتند ما ایران را تحریم فلج کننده خواهیم کرد حال اگر اینترنت ما را تحریم کنند ما بیشتر آسیب می بینیم  یا مثلا خودرو و صنعت ما را؟!

وی افزود: به طور مثال شرکت Google در Playstore ما را تحریم می کند ولی  در Google+ که یک شبکه اجتماعی است ما را تحریم نمی کند مفهوم این برخورد دوگانه چیست؟ و یا این که شرکت Microsoft شبکهSkype  را در اختیار ما می گذارد ولی در Windows ما را تحریم می کند؟!

این کارشناس رسانه در ادامه پرسش دوم را مطرح کرد و عنوان داشت: اگر می گویند دنیای مجازی شبکه آزاد اطلاعات است پس چرا هیچ گروه نظامی و یا شبه نظامی مثل حزب الله لبنان را که بر علیه امریکا و اسرائیل صفحه فعال داشته باشد نمی یابیم در حالی که طالبان و داعش و سازمان مجاهدین خلق در فیس بوک و یوتیوب و توییتر صفحات بسیار زیاد فعالی دارند؟ انقلابیون نخواسته اند صفحه داشته باشند یا نگذاشته اند؟

وی در پرسش سوم تأکید به بحث برنامه مالی این گونه شبکه ها داشت و گفت: شبکه whatsApp را آقای مارک زاکربرک مالک فیس بوک 19 میلیون دلار خریداری کرد. شبکه ای که 700 میلیون عضو دارد و روزانه نزدیک 550 میلیون کاربر فعال دارد و هیچوقت هم مشکل سرعت پیدا نمی کند.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: بعضی شبکه های داخلی مثلاً در عید نوروز در تراکم پیامک های تبریک دچار مشکل در سرویس دهی می شوند در حالیکه در شبکه ای مانند whatsApp فیلم و عکس و متن همگی در حال بارگذاری است و اختلالی هم در کار نیست. حتی این شرکت اعلام کرده که 53 کارمند دارد و ماهانه 600 هزار دلار حقوق می دهد.

وی افزود: واتس اپ سالی 99 سنت هزینه اشتراک دارد ولی امسال همه ایرانی ها را رایگان مجددا مشترک کرد. اسرائیل چرا وایبر را مفت در اختیار ما قرار می دهد در حالی که دشمنی او با ما قطعی است؟! وایبر اکنون پنجمین برند در اسرائیل است. چرا این همه امکانات مفت است؟ روزنامه اورشلیم هرساله اثر گذارترین صهیونیستها را معرفی میکند امسال زاکربرک مدیر فیس بوک اولین و نتانیاهو دومین و خانم شارلی(معاون زاکربرک) سومین فرد موثر معرفی شدند.

حجت السلام و المسلمین قیصریان تصریح کرد: اتفاقی که برای ما در این کشور افتاده اینست که زندگی ما را رسانه اعم از تلویزیون و ماهواره و اینترنت و روزنامه و مجله فرا گرفته است و این در حالیست که به شدت سواد رسانه ای در کشور ما پایین است، دلیل هم این است که ما اغلب مصرف کننده رسانه هستیم و اغلب  این مصرف دو جنبه هم بیشتر ندارد، لذت و یا سرگرمی.

وی در بحث ظرفیت شبکه های اجتماعی گفت: وقتی می پرسیم شبکه های مجازی چند فرصت در اختیار ما قرار می دهد؟ جواب می دهند ما میتوانیم پستی را به اشتراک بگذاریم یا کامنتی بگذاریم ویا مطلبی را لایک کنیم یا با مخاطبین خود با هزینه کم در تماس باشیم و این در حالیست که حدود 30 ظرفیت در اختیار ما قرار می دهد و اغلب بی اطلاعند.

این کارشناس رسانه در بحث آسیب های شبکه های اجتماعی عنوان داشت: در حوزه آسیب ها هم اغلب افراد با آن آشنا نیستند. یکی از آسیب های جدی آن بحث اعتیاد اینترنتی است. شما در صفحه شخصی تان یک پست می گذارید دوباره چک می کنید کسی لایک نکرده یا کامنتی نگذاشته و در هر حال اعم از سر سفره غذا، کلاس درس و حتی رختخواب گوشی موبایل دست اوست.

وی با بیان این که بزرگان روانشناسی قائلند تخدیر اینترنت از تخدیر بعضی مواد مخدر بیشتر است مثلا اگر تریاک 20 % تخدیر داشته باشد اینترنت50% تخدیر ذهنی دارد، گفت: یکی دیگر از آسیب های این فضا لازمه اش گوشه نشینی، انزوا و نهایتا افسردگی است.

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه صحبت‌های خود با بیان این که ما یک تفرد داریم و یک خلوت، افزود: خلوت مثل زمان ارتباط با خداست که نتیجه اش روحیه گرفتن است ولی در تفرد در تنهایی یا با خودتی یا با کسی که مثل خودت یا حتی بدتر از خودت است که نتیجه اش انزواست.

وی افزود: پول رایج در فضای مجازی «کلیک» است، هر کلیک شما ارزش سهام سایت را بالا می برد. سهام وایبر را ارزش گذاری کرده اند 900 میلیون دلار شده است. آن چه مشخص است این مبلغ از کلیک های ما ایجاد شده است.

حجت السلام و المسلمین قیصریان ادامه داد: حالا وایبر و واتس اپ و… ساخت کجاست؟ اغلب این شبکه ها یا مستقیماً یا با واسطه به صهیونیست ها  می رسد. اگر می خواهیم در زمینی بازی کنیم، حداقل در زمین دشمن بازی نکنیم و گل به خودی نزنیم.

وی آسیب دیگر شبکه های اجتماعی را بمباران اطلاعاتی دانست و اظهار داشت: بمباران اطلاعاتی باعث عدم تعمق می شود و ما را دچار ابتذال در معنا می کند، مثل اسفنج شده ایم که حجم زیادی از آب را در خود جمع می کند و با یک فشار خالی می شود.

این کارشناس رسانه گفت: وقتی یک اپلیکیشن تلفن همراه مثل وایبر روی گوشی ما نصب می شود همان ابتدا به او اجازه می دهیم از تمامی اطلاعات تلفن همراه ما نسخه ای بر روی سرور خویش ذخیره کند. این در حالی است که خصوصی ترین اطلاعات ما بر روی تلفن همراه است.

وی با طرح این پرسش که بعضی می گویند اطلاعات ما به چه درد آن ها می خورد، جواب داد: قرار نیست ما همیشه ثابت باشیم ممکن است زمانی هر کدام از ما به موقعیت سیاسی و اجتماعی خاصی برسیم و اگر اطلاعات ما نزد دیگری باشد ناچار عبد او خواهیم شد.

این استاد حوزه و دانشگاه در پایان کرسی آزاد اندیشی نشانه شناسی آخرالزمانی در رسانه ها به عنوان نتیجه گیری عنوان داشت: شرط اوّل ورود به این فضا ورود عالمانه است و شرط دوم ورود هدفمند است و إلا او به شما هدف می دهد. بر اساس لایک شما به شما هدف می دهد و بر اساس جست و جوی شما با سلایق شما ارتباط بر قرار می نماید.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *