عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

کتاب «مدرنیزاسیون و جهان ایرانی» منتشر شد

فریبرز راهدان گفت: کتاب «مدرنیزاسیون و جهان ایرانی»، تألیف آقای دکتر کامران ربیعی است که از سوی پژوهشکده مطالعات اسلامی اصفهان منتشر شده است.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان فریبرز راهدان رئیس پژوهشکده مطالعات اسلامی اصفهان گفت: این کتاب در شش فصل با عناوین: «ادبیات مدرنیزاسیون؛ از سنت‌گریزی تا توسعۀ اجتماعی اقتصادی»، «مفهوم خرافه و رویکردهای تبیین خرافه‌گرایی»، «تغییر تلقی افراد از خرافه‌ها تحت رابطۀ مدرنیزاسیون و دگرگونی‌های فرهنگی»، «توسعۀ اجتماعی اقتصادی در استان اصفهان»، «باورهای متافیزیکی و تلقی افراد از خرافه‌ها در استان اصفهان»، «نتیجه‌گیری؛ جهان ایرانی و تناقض‌های توسعه» تنظیم و تدوین شده است.

وی تصریح کرد: درباره ی ایران، همواره این مسئله مطرح بوده است که فرایند تغییر باورها و ارزش‌های عمومی، به ویژه در بین جوانان به کجا خواهد انجامید و چه تصویری از آیندۀ جامعۀ ایرانی می‌توان ارائه کرد؟ آیا مطابق نظریۀ مدرنیزاسیون باید فرایندهایی مانند عقلانی‌شدن، سکولاریزاسیون، کاهش سطح دین‌داری، فردگرایی و… را متصور بود یا اینکه مسیر توسعۀ جامعۀ ایرانی، متفاوت با چنین روندهایی به‌‌پیش می‌رود که به ویژه در آثار کلاسیک جامعه شناسی آمده است؟

راهدان ادامه داد: بی‌شک نمی‌توان، فقط با یک پژوهش بدین سؤال پاسخ داد؛ اما دست‌کم می‌توان بر یک‌سری از باورها و ارزش‌های عمومی متمرکز شد و تغییرهای رخ‌داده در کم و کیف آن‌ها را تحت فرایند مدرنیزاسیون مطالعه کرد.

وی با بیان این که که آقای دکتر کامران ربیعی، پژوهشگر و مؤلف این اثر، در این پژوهش تلاش کرده تأثیر خرافه‌ها بر تغییر باورها و ارزش‌های فرهنگی مردم را بررسی نماید، گفت: خرافه‌ها، نه تنها باورهای عوامانه مانند بدشگون بودن عدد سیزده را شامل می‌شود، بلکه ممکن است با ارزش های اساسی و حتی دینی مردم چنان گره بخورد که علمای مذهبی هم نتوانند با آن مقابله کنند.

رئیس پژوهشکده مطالعات اسلامی  هدف اصلی پژوهشگر را بررسی تغییرهای رخ‌داده در تلقی مردم استان اصفهان از باورهای خرافی خود و والدین و شهرستان محل سکونتشان برشمرد و گفت: پژوهشگر تأثیر توسعۀ اجتماعی‌اقتصادی شهرستان‌های استان اصفهان بر تلقی افراد از باورهای خرافی و میزان خرافه‌گرایی آنان را بررسی کرده و پژوهش خود را مبتنی بر یافته‌های به‌دست‌آمده از 6192 مصاحبۀ رُو‌‌دَر‌رُو در 25 شهرستان و منطقۀ شهری استان اصفهان سامان داده است.

وی گفت: هدف اصلی پژوهشگر، بررسی محتوای خرافه‌ها و برشمردن خرافه‌های موجود در استان اصفهان نبوده، بلکه هدف، بازکاوی و تحلیل نوع تفکر مردم و فهم تلقی آنان از چیستی خرافه‌ها بوده است. ایشان در همین باره افزود: محور مطالعه در این پژوهش، بررسی تأثیراتی بوده که مدرنیزاسیون اقتصادی‌اجتماعی بر نوع تفکر مردم استان اصفهان و تلقی آنان از چیستی و مصداق‌های خرافه‌ها گذاشته است.

راهدان همچنین با بیان این نکته که داده های تجربی در محدودۀ استان اصفهان گردآوری شده‌اند؛ اما هدف نهایی پژوهش، رسیدن به نتایجی درخصوص جامعۀ ایرانی بوده است، گفت: پژوهش حاضر، دست‌کم مدعی است که به فرض‌هایی جدید دربارۀ جامعۀ ایرانی دست یافته است. در واقع، مبحث اصلی پژوهش آن بوده که روندهای مدرنیزاسیون، چگونه جهان معرفتی و زیستی ایرانیان را تحت تأثیر قرار داده و نوع تفکر آنان را دگرگون ساخته است.

علاقه مندان برای تهیه کتاب در اصفهان می توانند به فروشگاه بوستان کتاب واقع در خیابان حافظ با شماره تلفن 0313220370 و در تهران به فروشگاه کتاب پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، روبروی دانشگاه تهران با شماره تلفن 0216695153مراجعه کنند.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *