عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

رسول اعظم(ص) کامل ترین الگو برای بشریت

خداوند در سوره احزاب آیه 21 قرآن کریم پیامبرش(ص) را بهترین الگو برای مسلمانان معرفی و می فرماید: «لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ» یعنی پیامبر(ص) به عنوان الگویی جامع برای همه مسلمانان در تمامی اعصار و در کل ابعاد زندگی قابل الگوبرداری است.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، حجت الاسلام و المسلمین عباس جان نثاری عضو گروه فقه و اصول دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان و استاد درس خارج فقه و اصول با تأکید به این که یکی از الگوهای اجتماعی پیامبر اکرم(ص) وحدت است، عنوان داشت: با وجود افراد مختلف و با گرایش های مختلف اطراف پیامبر(ص)، ایشان همه را زیر پرچم اسلام جمع نمودند و زندگی مسالمت آمیز حتی با سایر ادیان را نیز به وجود آوردند.

وی با بیان این که  وحدت الگوی فراموش شده زمانه ماست خاطرنشان کرد: الگوی تکفیر در قالب داعش در حال تفرقه افکنی و مسلمان کشی است و این درحالی است که پیامبر(ص) در هیچ جای تاریخ دستور قتل مسلمانان را نداده است.

حجت الاسلام و المسلمین جان نثاری به الگوی دوم که ابراز محبّت و مودّت نسبت به خاندان پیامبر اکرم(ص) است اشاره و بیان داشت: طبق آیه 23 سوره شورای «قُل لَّا أَسْأَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَى» نسبت به اهل بیت ایشان وظیفه داریم و باید محب خدا و رسول(ص) و اهل بیت(ع) باشیم، و این مطلب در کتب شیعه و اهل سنت از پیامبر(ص) نقل شده است مانند حدیث ثقلین.

این عضو گروه فقه و اصول دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، الگوی سوم را اخلاق نیک عنوان کرد و توضیح داد: اخلاق نیک و برخوردهای کریمانه با یکدیگر و اجرای آن در جامعه اسلامی متضمن سلامت جامعه خواهد بود.

امام حسن مجتبی علیه السلام
وی در ادامه تصریح کرد: از افتخارات امام حسن علیه السلام این است که جزو اهل بیتی هستند که خداوند در سوره احزاب آیه 33 قرآن کریم که به آیه تطهیر معروف شده است، می فرماید: «إِنَّمَا یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَیُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیرًا» خدا می خواهد پلیدی را از شما دور کند و شما را چنان که باید پاک دارد.

این  استاد درس خارج فقه و اصول افزود: روایت های متعددی هم خاصه و هم عامه نقل کرده اند که: «إنّ الحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنه» که بیانگر آن است که امام حسن و امام حسین علیهم السلام سید، سرور و آقای اهل بهشت اند.

وی در ادامه به سه جایگاه و شأن امام در جامعه اشاره کرد و افزود: شأن اوّل تبلیغ مسائل دین(مبلغ)، شأن دوم  اداره حکومت جامعه اسلامی(حاکم) و سومین شأن ولایت تکوینی است، ممکن است به خاطر برخی از شرایط که توسط حاکمان جور در برهه ای از زمان شأن دوم مراعات نشود.

امام رضا علیه السلام
حجت الاسلام و المسلمین جان نثاری در ادامه به جایگاه بالای علمی امام رضا علیه السلام پرداخت و عنوان کرد: پاسخگویی به شبهات وارده در زمان امام هشتم علیه السلام زبانزد است.

وی تصریح کرد: مقام والای ایشان در زیارت نبوی که از ایشان به بضعه (پاره تن) یاد شده که می فرماید: «ستدفن بضعة منی بارض خراسان لا یزورها مؤمن الا اوجب الله له الجنة و حرم جسده علی النار»(من لایحضره الفقیه،ج2، ص585) به زودی پاره ای از تن من در سرزمین خراسان به خاک سپرده خواهد شد. هیچ مؤمنی نیست که او را زیارت کند مگر آنکه خداوند، بهشت را بر او واجب می کند و بدنش را بر آتش دوزخ حرام می سازد.

این عضو گروه فقه و اصول دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان تصریح کرد: ثواب زیارت اشاره شده در این روایت نشان دهنده الگوی دیگری به نام زیارت است، که امروزه وهابیت منکر این فضیلت است، در حالی که خداوند در قرآن کریم به پیامبرانی مانند حضرت نوح و حضرت ابراهیم(علیهم السلام) سلام می دهد و این امر بعد از رحلت ایشان بوده است.

وی به حدیثی از کلام گهربار امام رضا علیه السلام اشاره کرد که فرمودند: «رَحِمَ اللَّهُ عَبْداً أَحْیَا أَمْرَنَا فَقُلْتُ لَهُ فَکَیْفَ یُحْیِی أَمْرَکُمْ قَالَ یَتَعَلَّمُ عُلُومَنَا وَ یُعَلِّمُهَا النَّاسَ فَإِنَّ النَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ کَلَامِنَا لَاتَّبَعُونَا» (معانی الأخبار، شیخ صدوق،ص۱۸۰ و بحارالأنوار، علامه مجلسی،ج2،ص۳۰) عبد السلام بن صالح هروى گوید که از ابو الحسن الرضا علیه السلام شنیدم که مى‌فرماید: «رحمت خدا بر آن بنده‌اى که قضیّه ما را زنده گردانَد!». گفتم : چگونه قضیّه شما را زنده مى‌کند؟ فرمود : «تعالیم ما را فرا مى‌گیرد و آنها را به مردم مى‌آموزد؛ زیرا مردم اگر زیبایى‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان، از ما پیروى مى‌کنند».

حجت الاسلام و المسلمین جان نثاری در پایان تأکید کرد: امروزه بهترین راه برای احیاء و زنده کردن نام اهل بیت عیلهم السلام تبلیغ علوم و احادیث آن بزرگواران است که این افتخاری است برای مبلغان امور دینی.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *