عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

جاری شدن روح قرآن در زندگی نیازمند عرضه درست معارف است

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با تأکید بر ضرورت وجود مراجع قرآنی در جامعه که شناخت دقیقی از نیازهای اقشار مختلف داشته باشند، گفت: امروز اگر فاصله‌ای میان مردم و قرآن وجود دارد، به‌دلیل عرضه ناصحیح معارف قرآن و اهل بیت(ع) است و جاری شدن روح قرآن در زندگی نیازمند عرضه درست معارف است.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالرسول احمدیان، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با حضور در غرفه خبرگزاری ایکنا در هفدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان، اظهار داشت: برپایی نمایشگاه قرآن پس از وقفه‌ای دو ساله و تردید در خصوص استقبال یا عدم استقبال مردم از آن، چالش‌هایی به دنبال داشت و تغییر مکان برگزاری نمایشگاه و مسافت زیاد از یک سو و لزوم رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی از سوی دیگر، اما و اگرهایی در خصوص استقبال مردم و شهروندان از نمایشگاه قرآن ایجاد کرده بود.

وی افزود: با این وجود، نمایشگاه از شور خوبی برخوردار بود و اگرچه نواقصی در خصوص حضور مؤسسات و نهادهای قرآنی و انسجام خدمات ارائه شده وجود داشت، ولی به نظر می‌رسد نمایشگاه در سال آینده کیفیت بهتری داشته باشد.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان ادامه داد: این نمایشگاه، ویژه قرآن و عترت بود و همه خدمات عرضه شده باید با محوریت قرآن صورت می‌گرفت، در حالی که یکی از مسائل محسوسی که در نمایشگاه به چشم می‌خورد، این بود که بعضی از محصولات و خدمات ارائه شده ارتباط ملموسی با قران نداشتند و از این حیث جای کار بیشتری وجود دارد، ولی فضای نمایشگاه، تبلیغات، اطلاع‌رسانی و برنامه‌ريزی مناسب بود و از نقاط قوت نمایشگاه امسال به شمار می‌رفت.

وی بیان کرد: نکته‌ای که در خصوص تمام مسائل فرهنگی و از جمله فعالیت‌های قرآنی باید مورد توجه قرار گیرد، این است که امور فرهنگی و دینی باید به محصولاتی سودمند و مؤثر تبدیل و به‌صورت مستقل ارائه شوند، تا زمانی که مجموعه‌های فرهنگی به دولت وابسته باشند، دچار مشکل می‌شوند و به محض ایجاد اختلال در حمایت‌های دولتی و حاکمیتی، فعالیت این مراکز متوقف خواهد شد.

حجت‌الاسلام احمدیان اضافه کرد: تجربه فعالیت‌های دینی و قرآنی در طول تاریخ نشان‌دهنده این مسئله است که در این امور، هیچ‌گاه نهاد حکومت حمایت‌کننده نبوده و با این وجود، همواره این فعالیت‌ها ادامه داشته، چراکه قرآن و عترت در روح افراد و خانواده‌ها جاری بوده است.

وی تأکید کرد: فعالیت‌های قرآنی و دینی نباید حکومتی و انحصاری باشند، بلکه حاکمیت فقط باید نقش تسهیل‌گر و حمایت‌کننده از فعالیت‌های فرهنگی، دینی و قرآنی مردمی را ایفا کند و امروز شرکت‌ها و گروه‌های خلاق دانشجویی، طلبگی و جهادی، نمونه‌ مطلوبی از فعالیت‌های مردمی در امور فرهنگی و دینی هستند.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان تصریح کرد: آنچه جامعه امروز نیاز دارد، این است که بتواند از این نسخه شفابخش که خداوند به‌عنوان دستور زندگی برای انسان‌ها تجویز کرده، بهره کافی ببرد و راه بهره‌برداری این است که نسخه را به درستی خوانش و سپس داروهایی متناسب با آن و مطلوب برای خود تولید کند. در واقع، تولید محتوا از این نسخه الهی، همان چیزی است که جامعه ما امروز به آن نیاز دارد.

وی اظهار کرد: تا امروز نتوانسته‌ایم از این نسخه به‌صورت مطلوب برای مخاطبان متفاوت بهره ببریم. برای مثال، هنرمندان، نویسندگان، معلمان، اساتید و دانشجویان باید بتوانند به مراجع قرآنی که فهم و شناخت دقیقی از نیازها و ادبیات آنها دارند، رجوع کنند، ولی در حال حاضر چنین واسطه‌هایی در جامعه ما وجود ندارد، در صورتی که اگر این واسطه‌ها را ایجاد کنیم، افراد خود مراجعه کرده و از معارف قرآن استفاده می‌کنند، همان‌طور که اهل بیت(ع) فرمودند اگر معارف ما را درست عرضه کنید، مردم به آن رجوع خواهند کرد.

حجت‌الاسلام احمدیان ادامه داد: امروز اگر فاصله‌ای میان مردم و قرآن وجود دارد، به‌دلیل عرضه ناصحیح معارف قرآن و اهل بیت(ع) است، البته که نمی‌توان از زحماتی که در سال‌های بعد از انقلاب بر محور قرآن انجام شده، چشم پوشید، ولی سرعت نیاز جامعه همواره از اقدامات ما بیشتر و مشکل ما، عدم تطابق میان سرعت تغییر جامعه و اقدامات انجام شده است.

مشاهده در خبرگزاری ایکنا

 

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *