عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

غفلت از نعمات سبب نابسامانی های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی در جامعه شده است

مسؤول دبیرخانه کرسی های آزاد اندیشی و نظریه پردازی حوزه علمیه اصفهان با اشاره به متن دعای عرفه گفت: در دعای عرفه امام حسین علیه السلام از داشتن نعماتی از خداوند تشکر می‌کنند که در حالت عادی وجود این نعمت‌ها به ذهن انسان خطور نمی‌کند در حالیکه حیات انسان در گرو آنهاست و غفلت از نعمات سبب شده که ما شاهد نابسامانی های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی در جامعه باشیم

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، حجت الاسلام علیرضا ناجی، مسؤول دبیرخانه کرسی های آزاد اندیشی و نظریه پردازی حوزه علمیه اصفهان، بیان داشت: در دعای عرفه امام حسین علیه السلام از داشتن نعماتی از خداوند تشکر می‌کنند که در حالت عادی وجود این نعمت‌ها به ذهن انسان خطور نمی‌کند و این در حالی است که گاه حیات انسان به دلیل وجود این نعمات ادامه پیدا می‌کند، اما انسان متوجه وجود آن ها نیست. برای مثال می‌فرمایند که خدایا به خاطر پرده‌های کبدم و استخوان‌های گوشم و پرده‌ای که داخل چشمم باعث بینایی می‌شود از تو تشکر می‌کنم و یا خدا را شکر می‌کنم که مراحل جنینی را کامل پشت سر گذاشتم.
 
وی تصریح کرد: در زمان کنونی اگر با چشمی باز اطراف خود را بنگریم تمام اطراف کشور ما جنگ و خونریزی بر پا است و ما در کشور خود امنیت و آسایش و آرامشی داریم که متوجه آن نیستیم.
 
حجت الاسلام علیرضا ناجی ادامه داد: نعمت رهبری و ولایت فقیه همواره مقابل چشم ما قرار داشته و از اول انقلاب تاکنون همواره بوده است.نسل دهه شصت و دهه هفتاد با حکومت کفر و دیکتاتوری و استبداد برخوردی نداشته اند، چرا که همواره در این نعمت ولایت فقیه قرار داشتند.مثال آنها همان ماهی است که در دریایی از آب  شناور بود و سراغ آب می گرقت. تمام این آسایش و امنیت و رفاه موجود صدقه سر اسلام و تشیع اتفاق افتاده، اما غفلت از نعمات سبب شده که ما شاهد نقدهایی غیر منصفانه و یا نابسامانی های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی در جامعه باشیم که برخی از آنها در قالب بی‌ حجابی و بی بند و باری و جشن‌های عروسی مختلط و یا فسادهای مالی اتفاق می‌افتد و حتی دغدغه لقمه حلال بین برخی کم رنگ شده است.
 
وی با بیان این که افرادی در فضای ایده‌آلی تنها دنیای بعد از ظهور را آرزو می‌کنند اما غافل هستند که اگر قدر نعمات کنونی را نداشته باشند ظهوری محقق نمی‌شود، خاطرنشان کرد: اول باید امام زمان(عج) در قلب ما ظهور کنند و ما زمینه ظهور را درون خود ایجاد کنیم و زمانی که درون آماده شد، امام زمان(عج) در بیرون هم ظهور خواهند کرد.
 
مسؤول دبیرخانه کرسی آزاد اندیشی و نظریه پردازی حوزه علمیه اصفهان در رابطه با اعمال روز عرفه اظهار کرد: دعای روز عرفه با حالت توجه خاص یکی از بهترین اعمال در این روز است و اگر به متن دعای عرفه توجه کنید اباعبدالله علیه السلام مقابل کوه ایستاده بودند و در جایی از دعا اشک چشمان ایشان جاری شده و شروع به راز و نیاز خاصی کردند و بعد هم سفارش شده که دعای عرفه زیر آسمان و با حال توجه خوانده شود.
 
وی افزود: معرفت و حال دعا محقق نمی‌شود مگر این که قبل از این که عرفه فرا برسد حالت آمادگی برای فرد ایجاد شده باشد و ما در روایت داریم که بدبخت کسی است که ماه رمضان بر وی بگذرد و هنوز در پرونده اعمال او گناهی باقی مانده باشد، اما از طرفی گفته می‌شود که کسی که ماه رمضان بر وی گذشت و نتوانست پرونده اعمال خود را اصلاح کند یک امید دیگر یعنی روز عرفه برایش باقی مانده است.
 
حجت الاسلام ناجی با بیان این که برای روزه روز عرفه شرط شده که حال و توان دعا و عبادت از فرد گرفته نشود و اگر با روزه گرفتن توان دعا از کسی گرفته می‌شود بهتر است که روزه نگرفته تا به راز و نیاز و مناجات برسد بیان کرد: بسیاری از اعمال روز عرفه از جمله غسل و روزه و توجه و گریه بهانه‌ایی برای استغفار و برگشت است.
 
وی گفت: زمانی که خدا را بهتر بشناسیم و او را دوست بداریم واجبات را از روی محبت انجام داده و محرمات را از روی علاقه ترک می‌کنیم و “محبت به خدا” ترک واجب و انجام محرمات را برای ما سخت می‌کند و چنین محبتی فقط با معرفت و شناخت حاصل خواهد شد.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *