عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

نشست علمی «وظایف مراکز و نهادهای دینی در مواجهه با چالش‌های پیش‌روی خانواده در ایران» + تصویر

دکتر محمود گلزاری روانشناس، مشاور و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی(ره) با حضور در جمع پژوهشگران پژوهشکده مطالعات اسلامی اصفهان یادآور شد: امروزه مسئله خانواده به دلیل تحولات جهانی به یکی از بحران‌های جدی بشری تبدیل شده است.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی دکتر محمود گلزاری روانشناس، مشاور و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی(ره)، با اشاره به سه چالش مهم خانواده در ایران یعنی وجود نظریه‌های معارض و مخالف با خانواده سنتی، روافزونی عوامل ازدواج‌نکردن جوانان و در نهایت مشکلات همسریابی، بر رسالت خطیر مراکز و نهادهای دینی نظیر دفتر تبلیغات اسلامی در مواجهه با این چالش‌ها تأکید کرد.

وی در توضیح چالش نخست گفت: امروزه نظریه‌های مخالف خانواده سنتی در حال رشد بوده و جایگاهی نیز در عرصه نظریه‌پرازی در حوزه خانواده به دست آورده‌اند. نظریه‌های الوین تافلر و مانوئل کاستلز که مدافع تشکیل خانواده‌های جدیدی مثل ازدواج سفید مقابل خانواده سنتی و مشروع هستند و معتقدند کارکردهای مثبت خانواده سنتی در دنیای مدرن از بین رفته و مضر برای جامعه جهانی است، در حقیقت حوزه نظریه‌پردازی درباره خانواده‌های سنتی را به خطر انداخته‌اند. از این‌رو،  یکی از کارویژه‌های اصلی مراکز و نهادهای دینی نظیر دفتر تبلیغات نقد عالمانه مبانی این دست از نظریه‌ها و دفاع از کیان خانواده‌ای است که همه ادیان بر آن تأکید دارند.

سردبیر مجله سپیده‌ دانایی مسئله دوم برای ورود مراکز و نهادهای دینی را توجه به مسئله بالارفتن سن ازدواج در ایران دانست و گفت: دلایلی همچون بی‌اعتمادی، هرزه‌گی‌ها و آزادی‌های جنسی قبل از ازدواج، مشکلات اقتصادی، نبودن ملاک‌ها و معیارهای همسرگزینی را مهمترین دلایل بالا رفتن سن ازدوج در ایران دانسته و این مسئله اگرچه مسئله‌ای جهانی و فراگیر در دنیای مدرن است اما به این معنا نیست که راه‌حل نداشته باشد.

وی تأکید کرد: ما با ظرفیت‌های دینی می‌توانیم پس از بررسی عوامل ازدواج‌نکردن آن هم به شکل پایش محیطی و منطقه‌ای، راه‌حل‌های دینی را نیز استخراج و در دسترس عموم قرار دهیم.

این عضو هئیت علمی دانشگاه تمرکز بر شیوه‌های همسریابی و کشف راههای عملی و دینی برای آن را از دیگر مسائلی دانست که مراکز و نهادهای مذهبی می‌بایست در آن ورود کنند، اظهار داشت: اکنون با ایجاد عرصه‌ها و میدان‌های جدیدی که مهمترین آنها شبکه‌های اجتماعی است می‌بایست با توجه به مبانی و آموزه‌های دینی و ظرفیت‌های موجود، پیشنهادات عملیاتی و اساسی برای شیوه‌های همسریابی ارائه کنیم.

مدیر مسئول مجله رشد چهارمین وظیفه مراکز و نهادهای مذهبی را تحقیق و پژوهش در استخراج ملاک‌های همسریابی از روایات و به طور کلی برداشت درست از روایات مربوط به ازدواج دانسته و با انتقاد از برخی پژوهش‌هایی که در این عرصه انجام شده است گفت: این مسئله مهمی است که با چه ملاکی می‌توان همسر آینده را انتخاب نمود و بسیاری از زمینه‌های طلاق به دلیل نداشتن اطلاع‌ کافی جوانان از چنین ملاک‌هایی است. از این‌رو، وظیفه پژوهشگران دینی و منتسب به مراکز و نهادهای مذهبی است که با کاوش در اینگونه روایات سه مسئله اساسی یعنی تشخیص ملاک‌های ازدواج، راه تشخیص این ملاک‌ها و مراحل تشخیص آن را استخراج کنند؛ چراکه کشف این موارد می‌تواند به نگاه اسلامی مشاوران در مشاوره‌های پیش از ازدوج بسیار کمک کرده و به مشاوره‌ها صبغه دینی ببخشد.

این استاد دانشگاه در پایان با برشمردن برخی از فعالیت‌های مراکز و نهادهای کشوری همچون شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای فرهنگ عمومی، معاونت پیشگیری از جرم قوه قضائیه و… در این زمینه ابراز امیدواری کرد گامهای مثمرثمری برای حل این مسائل مرتبط با خانواده در ایران برداشته شود.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *