عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

قالب‌های هنر دینی مورد غفلت قرار گرفته است

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان گفت: درباره محتوا و غایت هنر دینی همواره صحبت می‌شود، ولی از پرداختن به قالب آن غفلت شده است و این انتظار وجود دارد که هنرمندان علاوه بر محتوا، روش‌هایی برای قالب هنر دینی نیز تعریف کنند.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالرسول احمدیان، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در آیین اختتامیه اوّلین جشنواره ملّی شعر حضرت مادر اظهار داشت: تعاریف متعدد و متفاوتی از هنر ارائه شده، ولی نقطه اشتراک تمام این تعاریف، زیبایی و جاذبه روحانی نهفته در هنر است.

وی افزود: هنر دینی و ارتباط دین و هنر، همواره موضوعی قابل تأمل و بحث‌برانگیز بوده است، اینکه آیا اصلاً امکان برقراری ارتباط میان دین و هنر وجود دارد؟ برخی قائل به امکان این ارتباط نیستند، چون معتقدند هنر ذاتا به سمت آزاداندیشی و دوری از قیود پیش می‌رود و دین،‌ انسان را مقید می‌کند و اساس آن، قیود و قوانین است. بنابراین، هنر و دین قابل جمع نیستند.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان اضافه کرد: برخی دیگر، هنر دینی را به معنای هنر مسلمانان تعریف کرده و گفته‌اند فرد مسلمانی که هنری را ارائه می‌دهد، آنچه خلق می‌کند، هنر اسلامی است. ما معتقدیم هنر اسلامی و دینی ذاتا وجود دارد، ولی برای اینکه بتوانیم تعریف دقیقی از آن ارائه دهیم، بسیار باید گفت‌وگو کنیم. اگر غایت‌ها و اهداف‌مان را مشخص نکنیم و ندانیم که با کدام مبانی می‌خواهیم به سمت هنر برویم، مشخص نمی‌شود که حتماً به هدف و غایت نهایی دست پیدا کنیم.

وی بیان کرد: خاصیت عمومی هنر، تأثیرگذاری ناخوداگاه آن بر وجود انسان‌هاست و اگر این خاصیت را درباره هنر بپذیریم، باید بگوییم هنر، ابزاری در دست مؤمنان و متفکران جامعه است، برای اینکه بتوانند اهداف والای انسانی و الهی را در جامعه محقق کنند. مقام معظم رهبری در بیانات متعددی که درباره هنر داشته‌اند، به این موضوع پرداخته‌اند. این بیانات در کتابی به نام «هنر دینی در نگاه مقام معظم رهبری» جمع‌آوری شده است. ایشان معتقدند برای اینکه هنر دینی به تعالی برسد، نیاز است که در محتوا، قالب و هدف و غایت، تغییر و تحول ایجاد شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین احمدیان ادامه داد: همواره درباره محتوا و غایت و هدف صحبت می‌شود، ولی به قالب پرداخته نمی‌شود. آنچه اکنون اهمیت دارد و متخصصان هنرمند دینی باید به آن بپردازند، قالب هنر دینی است. مقام معظم رهبری در این خصوص می‌فرمایند: «همه قالب‌های هنری موهبت‌های خدایند که باید در خدمت خلق خدا و حامل آرمان‌های والای خدایی باشند. اگر بهترین مضامین در قالب شعری بد ریخته شود، اثر مطلوب را نخواهد گذاشت. کار هنر با محتوا پایان نمی‌یابد، قالب نیز ارزش دارد. ظرف نازیبا مظروف زیبا را زشت جلوه می‌دهد».

وی تصریح کرد: امیدواریم متخصصان هنرمند همان‌طور که محتوای ارزشمند و دینی را با مطالعه کسب می‌کنند و غایت و هدف الهی دارند، روشی برای قالب دینی نیز به دست آورند. دفتر تبلیغات اسلامی تلاش می‌کند با برگزاری آیین‌هایی از این دست، هنرمندان را دور هم جمع کند و یک محفل انس تشکیل دهد تا بتوانیم به این هدف دست پیدا کنیم. امیدواریم این جشنواره در قالب یک برند ملی در سال‌های آینده نیز تداوم پیدا کند و به همت تیم اجرایی، دبیرخانه دائمی نیز شکل خواهد گرفت.

بر اساس این گزارش، در بخش آثار کلاسیک، زهرا سپه‌کار از اصفهان، بهجت فروغی مقدم از رشت و آرش پورعلی‌زاده از رشت به ترتیب حائز رتبه‌های اول تا سوم شدند.

در بخش ویژه، فاطمه شفیعی رتبه دوم و محبوبه راه‌پیما از تهران، رتبه سوم را کسب کردند.

همچنین، سیدداوود دهقانی فیروزآبادی از میبد، مجتبی خرسندی از قم، علی سلیمیان از زرین‌شهر، الهام یوسفیان و نرگس عسگری از اصفهان شایسته تقدیر شناخته شدند.

عباس شاه‌زیدی، محسن ناصحی و محمد کاروان نیز اعضای هیئت داوران اوّلین جشنواره ملّی شعر حضرت مادر را تشکیل می‌دهند.

مشاهده در صدا و سیمای مرکز اصفهان
مشاهده در خبرگزاری ایکنا
مشاهده در خبرگزاری ایمنا
مشاهده گزارش تصویری
 

 

 

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *