به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبائینژاد پیش از ظهر امروز در آئین تجلیل از اساتید و نخبگان علمی حوزه علمیه اصفهان و افتتاح رسمی پژوهشکده مطالعات اسلامی اصفهان اظهار داشت: امروز آموزش و پرورش تمام دروس دانش آموزی را به ما تقدیم کرده است که با کمک طلاب و اساتید حوزه ضروری است، تحقیق و تفحص روی این کتب انجام گیرد.
وی بیان داشت: امروز نه تنها کتب دانشجویان بلکه کتب سطح دانش آموزی نیاز به تغییر محتوا دارد که پژوهشگران حوزوی با تحقیق و تفحص مطالب را کم و زیاد کنند به طوری که سبب ارتقاء علمی و بینش دانش آموزان و دانشجویان شود.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان خاطرنشان کرد: حوزه علمیه به خودی خود یک پژوهشگاه است و تمام مجتهدین، پژوهشگر و محقق هستند چراکه یک مجتهد یک فرد الگو بردار نیست که هر مطلبی را بدون تحقیق و پژوهش بپذیرد بلکه برای هر آنچه می شنود و اظهار میکند به خوبی تفحص کرده است.
وی اعلام کرد: چه بسا در مسیر کالبدشکافی یک فتوا یا یک کتاب همچون توضیح المسائل شیخ انصاری، فتواهایی از بزرگان دین توسط مجتهدین پس از تحقیق و پژوهش رد شده است و فتوای جدید اعلام شده است.
آیت الله طباطبائینژاد اعلام کرد: پژوهشگران حوزوی از انجام پژوهشهای کلیشهای دوری و تحقیق روی سوالات بی پاسخ جوانان در حوزه دین و همچنین کتبی که در ارتباط با اسلام و دین به چاپ میرسد را در اولویت تحقیقات خود قرار دهند.
وی در خصوص وحدت رویه حوزه و دانشگاه گفت: قبل از شکل گیری دانشگاه ، حوزه علمیه شکل گرفته بود و تنها به خاطر تقسیم کار که پژوهشگران دانشگاه روی موضوعات و مسائل اجتماعی تحقیق کنند و پژوهشگران حوزوی روی مسائل دینی و اسلام به تفحص بپردازند از یکدیگر جدا شدند و این تصور که وحدت رویه این دو به معنای تحقیق کردن روی موضوعات مشترک است ، چنین امری غیر ممکن است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان بیان داشت: در سطح دانشگاه هم، هر تخصصی اساتید و پژوهشگران خاص خود را دارد و هر استاد و پژوهشگری روی تخصص خود اقدام به پژوهش می کند و کار پژوهشگران حوزه هم به این منوال است و نباید وحدت رویه حوزه و دانشگاه به منظور دخالت کردن در کار یکدیگر تلقی شود.
وی اضافه کرد: پژوهشگران حوزه لازم است نیازهای مردمی و پاسخ به بسیاری از سوالات جوانان که از کانال های مختلف اجتماعی بر ما وارد میسازند را پاسخ دهند و همچنین بروی نیازهای جهانی در حوزه دین و اسلام تحقیق کند تا به ابهاماتی که دشمنان به عنوان ایراد و برای ضربه به اسلام مطرح می کنند، جواب دهند.