به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان حجتالاسلام علی یونسی در ششمین همایش بینالمللی ادیان توحیدی با اشاره به اینکه حدود یک قرن پیش بزرگانی در اصفهان با تأسیس صفاخانه از کسانی که قصد داشتند که محلی برای گفتوگوی ادیان و دوراندیشی داشته باشند، اظهار کرد: حدود 100 سال پیش صحبت از گفتوگوی ادیان و هماندیشی ادیان و همشناسی ادیان حکایت از روح بلند آیندهنگری دانشمندان و بزرگان اصفهان داشته است.
وی افزود: این موضوع بسیار خوبی است و ما باید برای احیای سنتهای ارزشمند گذشته برنامهریزی کنیم و هدف از این همایش در درجه اول همشناسی و هماندیشی برای همزیستی مسالمتآمیز بین ادیان است.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت تصریح کرد: یکی از اهداف ادیان آسمانی این است که بتواند همشناسی را امکانپذیر و با همدیگر به گفتوگو و صحبت بنشینند و این همان کاری است که اسلام انجام داده و به رسمیت شناخته است.
وی ادامه داد: اصولاً دعواهای تاریخ دعوای پیامبران ادیان نبوده بلکه دعوای تاریخ دعوای پیروان ادیان بوده است.
یونسی گفت: در هیچ دینی مردم عامه با همدیگر دعوا نداشتهاند و آنچه رخ داده دعوای بین علمای ادیان بوده است.
وی اضافه کرد: تمام نزاعها، دعواها، نسلکشیها و جنایات عظیم تاریخی که در بین جنگهای ادیان و مذاهب در زمان قرون وسطی بین مسیحیان، یهودیان و سایر ادیان میبینیم همه دعواهایی بوده که بین عالمان دینی رخ داده است.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت تأکید کرد: هیچ جنگی بین عیسی، موسی، محمد(ص) رخ نداده و جنگهای دینی بین روحانیون و کشیشان بوده که فاجعه تاریخی را رقم زده است.
وی گفت: فساد از هر جایی که آغاز شده باید از همان نقطه خاموش شود و این علمای دینی ادیان هستند که باید این مشکل را حل کنند، چرا که عامه مردم نقشی در این زمینه ندارند.
وی اظهار داشت: پیروان ادیانی که به اعتقادات خود و دیگران پایبند نیستند باید با آنها برخورد شود، چنان که در این زمینه اگر یک روحانی مسیحی یا یهودی تخلف کرده، در دادگاه ویژه روحانیون با آن برخورد صورت گیرد.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت افزود: همانطور که ما به پیغمبر اعتقاد داریم و به سایر پیامبران احترام میگذاریم، در این زمینه نیز هیچ فرقی بین پیامبران سایر ادیان آسمانی نیست و البته دعوایی هم بین ادیان وجود ندارد و آنچه رخ داده فاجعهای بوده که بین پیروان ادیان بوده است.
وی افزود: مردم ایران در کنار همدیگر با تمامی سلایق و عقاید زندگی میکنند و حتی در انتخابات و جنگهایی که برای دفاع از کشور بوده مشارکت داشتهاند.
یونسی گفت: مردم میخواهند زندگی کنند و از دین توقع هدایت دارند و از علمای دین هم این توقع میرود که در این زمینه هدایتگر مردم باشند.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت تصریح کرد: اما افرادی هستند که از راه ایجاد شر و اختلاف و جنگ سیاسی و دینی ارتزاق میکنند و این سرنوشت تاریخ بوده که جمع معدودی آتشی را به پا میکردند و جنگی بین ادیان دینی به راه میانداختند.
یونسی بیان کرد: اگر کسی آمادگی برای فهم تعدد و تکثر را ندارد، آمادگی برای درک وحدت را نخواهد داشت و انتقادپذیر هم نخواهد بود.
وی ادامه داد: این مسئله به عنوان فلسفه دینی به صورت متعدد تکرار شده است و ما باید بپذیریم همانطور که چهرهها متفاوت است، ادیان هم متفاوت است و باید احترام به ادیان مختلف بگذاریم.
معاون رئیسجمهور در امور اقوام و ملیتها گفت: اهانت و توهین به هر دین و هر مسلکی برخلاف اصول و ارزشهای دینی است و خیلی از مسائل در این بین قابل حل است.
وی گفت: انسانها باید از طریق دین، ارزشهای متضاد را رد کنند و ارزشهای مشترک را بپذیرند و فقط در این صورت است که میتوانند در کنار یکدیگر زندگی کنند.
یونسی تأکید کرد: آنچه در فرانسه اتفاق افتاد اعلام جنگ ادیان بود که توسط اهانتی به پیامبر اسلام صلیالله علیه و آله صورت گرفت.
وی ادامه داد: جانیان و قاتلانی که خودشان پرورش دادند آمدند و یک کاریکاتور کشیدند و جنایت تروریستی را مرتکب شدند که سبب برانگیختگی دینی مسلمانان شد.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت اضافه کرد: جانیانی که به این جنایتها دامن میزنند خودشان هم اطلاعی ندارند که چگونه پرورش پیدا کردهاند، اما در این زمینه اشاعه فحشا کردهاند.
یونسی افزود: آنها فکر میکنند برای خدا کار انجام دادهاند، اما نتیجه این خیانت را همه دیدند و هیچ دین و روحانیتی اجازه نمیدهد که به هیچ دینی توهین شود.
وی تأکید کرد: مخدوش کردن دین بدترین اشاعه فحشاست و ما نباید در این زمینه به گونهای رفتار کنیم که چهره دینی ما مخدوش شود.
یونسی اضافه کرد: با کمال تأسف در کشور ما خیلی از افراد به نام دین بسیاری از اعمال را انجام میدهند که مورد تأیید دین نیست.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت گفت: همه مسلمانان و غیرمسلمانان به امام زمان(عج) احترام میگذارند و همه ادیان اعتقاد به امام زمان دارند و منتظر ظهور هستند و اگر کسی به امام زمان(عج) اعتقاد ندارد کافر محسوب میشود.
یونسی گفت: همه ادیان توحیدی به نوعی منادی وحدت ملی هستند و باید به صورت همزیستی با اخلاق و رفتار انسانی در کنار همدیگر زندگی کنند.
وی در پایان گفت: بشر بدون دین بیمعناست و ما میتوانیم با هم زندگی کنیم و به ارزشهای همدیگر احترام بگذاریم.