عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

دومین حلقه علمی در دفتر اصفهان

دومین نشست از نشست های حلقه علمی گروه فلسفه و کلام مؤسسه آموزشی علامه مجلسی(ره) با عنوان «دوران باستان متأخر و مرحله نهایی فلسفه یونان» با حضور دکتر بهشتی دردفتر اصفهان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، در این نشست، دکتر بهشتی دانشجوی دکتری فلسفه غرب دانشگاه اصفهان دوران باستان متأخر را برزخی از عالم اروپای قدیم و عالم اروپای مسیحی شده دانسته و بیان داشت که همین دوران است که میراث یونانی را  به قرون وسطی منتقل می کند.

 وی با اشاره به اینکه دوران باستان متاخر از سال 284 تا 632 میلادی بوده است خاطر نشان کرد: به این دلیل این دو زمان از اهمیت به سزایی برخوردار است که در سال 284 میلادی امپراطوری روم به دو بخش غربی و شرقی تقسیم شده و زمینه ساز تحولات بعدی می­شود و در همین ایام است که اقوام ژومن به امپراطوری روم غربی مهاجرت کرده باعث فروپاشی این امپراطوری می­شود و بدین ترتیب پادشاهی­های قرون وسطی شکل می­گیرد.

 وی بیان کرد: در سال 632 میلادی- که سال وفات پیامبر اکرم (ص) نیز است-، فتوحات مسلمانان آغاز شده و در نتیجه این فتوحات، روم شرقی در آن زمان به دست مسلمانان می افتد. در این دوران نیز فلسفه یونان و مکتب نو افلاطونی از محوریت برخوردار است.

 دکتر بهشتی منظور خود را از  مرحله نهایی فلسفه یونان نه اتمام بلکه همان غایتی ذکر کرد که فلسفه یونان به فعلیت می­رسد.

وی در ادامه به تبیین دیدگاه افلاطونیان اخیر همچون افلوطین نسبت به فلسفه افلاطون پرداخت و تصریح کرد: افلاطونیان اخیر قائلند افلاطون در همه حوزه­ها دارای نظام است و سعی کرد افلاطون را به شیوه نظام­مند معرفی کند.

وی گفت: نوافلاطونیان مسیحیت را تهدیدی برای تفکر و فرهنگ یونانی دانسته و جهت­گیری الهیاتی در نو افلاطونی متأخر، شدید می­شود زیرا می­خواستند در مقابل مسیحیت بایستند.

 ایشان در پایان رابطه مسیحیت و یونان را یک رابطه یک سویه دانست و یادآور شد: مسیحیت برای تثبیت عقلانی خود به یونان مراجعه می­کند.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *