عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

ما به دنبال تعادل ساختاری هستیم،نه افزایش جمعیت

رئیس موسسه مطالعات و مدیریت جمعیت کشورگفت: درایران به دنبال افزایش جمعیت نیستیم، ما به دنبال تعادل ساختاری هستیم.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی، دکتر محمد جواد محمودی درسلسلسه نشست های کرسی های آزاد اندیشی حوزه علمیه که به همت دفتر تبلیغات  اسلامی واحد اصفهان پیرامون موضوع موضوع جمعیت و توسعه اقتصادی برگزار شده بود، اظهار کرد: بحث جمعیت یک مبحث چند بعدی و چند ضلعی است.

وی بیان داشت: از جمله مسائلی که با بحث مهم جمعیتی مرتبط است سیاست، فرهنگ، وضعیت اجتماعی و اقتصادی است،چنانچه توسعه اقتصادی بطور صحیح تعریف شود، به این صورت که فرایندی است که درآن یکسری تغیرات بنیادی در ساختار سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اتفاق می افتد، برای ما راهگشا خواهد بود.

رئیس موسسه مطالعات و مدیریت جمعیت کشورتصریح کرد: سیاست های جمعیتی بخشی از فرایند و سیاست های توسعه اقتصادی است، سیاست های جمعیتی یعنی همه برنامه هایی که برای رسیدن ما به آرمان های از پیش تعیین شده  مسیری را مشخص می کند .

وی تاکید کرد: در ابتدا باید به تبیین چند نکته پرداخته شود، نرخ رشد جمعیتی با نرخ باروری بایکدیگر متفاوت است، نرخ رشد جمعیت حاصل تفاوت تعداد زاد و ولد و با تعداد مرگ ومیر است، درایران درحال حاضر حدود 1میلیون و 400 هزار نفر درسال متولد می شوند که تناسب آن در ایران به ازای هر یک هزارنفر  دکتر محمودی افزود: 18نفر است ولی درمقابل آن نرخ مرگ ومیر به ازای هر یک هزار نفر6 نفر فوت می کنند.

وی بیان کرد:نرخ رشد جمعیت ایران 1.2درصد است که حدودا سالانه 950 هزار نفربه جمعیت کشور افزوده می شود.

رئیس موسسه مطالعات و مدیریت جمعیت کشور ابراز کرد:مشکل حال حاظر کشور ما کاهش شدید نزخ جمعیت است،چرا که در گذشته 3.2 درصد بود که امروز به 1.2 درصد رسیده است، معظل ما کاهش روز افزون نرخ رشد جمعیت ایران  و رفتن به سمت عدد صفر است.

وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال نرخ جمعیت شهر اصفهان 1.4 درصد است که پا یین تر از نرخ رشد جمعیت کشور است.

 

محمودی گفت:جمعیت مطلوب از نظر درآمد ملی و تولید ملی حدی از جمعیت است که درآن  بازدهی نهایی نیروی انسانی برابر صفر باشد.

وی عنوان کرد:در صورتی که اقتصاد کشور در وضعیتی باشد که بازدهی نهایی نیروی انسانی مثبت باشد افزایش جمعیت باعث افزایش تولید ملی خواهد شد که باعث افزایش قدرت  وعزت کشور می شود.

محمودی متذکر شد:در حال حاضر راهی جز رفتن به سمت افزایش بهره وری نیروی انسانی نداریم، مردم ثروت واقعی هر مملتی را تشکیل می دهند.

رئیس موسسه مطالعات و مدیریت جمعیت کشوراظهار کرد:یکی از دلایل پیشرفت کشورها ی توسعه یافته  بهره وری بالا و چندین ده برابر نیروی انسانی نسبت به نیروی انسانی در کشورهای د رحال توسعه چون ایران است.

وی اضافه کرد:افزایش جمعیت پیر کشور و کاهش جمعیت جوان یک کشور باعث محافظه کار شدن آن ملت می شود.

محمودی درادامه بیان کرد: ما هرگزدرایران به دنبال  افزایش جمعیت نیستیم، ما به دنبال تعادل  ساختاری هستیم، ساختار کلی جمعیت مانند یک اندام واره است که باید بین تمام  بخش های آن نوعی تعادل پویا و تجدید شوند،برقرار باشد و نمی توان یک وضعیت جمعیتی ثابت و مفروضی را به عنوان یک وضعیت ایده آل در نظر گرفت.

این استاد دانشگاه تصریح کرد:هدف سیاست های جمعیتی ابلاغی حفظ تعادل پویای ساختار کلی جمعیت است.

وی در ادامه جلسه برخی از طلاب و روحانیون با بیان کردن نقطه نظرات موافق یا مخالفانه خود به بحث و گفت وگوپرداختند.

از جمله سخنان و سوالات مطرح شده اینکه یکی از طلاب درجایگاه منتقد گفت:علت اصلی کاهش جمعیت چیست، باید علت یابی شود وسپس درست تبیین شود،به نظرمن علت اصلی کاهش جمعیت و عدم تمایل خانواده ها برا یداشتن فرزند بیشتر، سبک و سیاق زندگی مدرن است،ضرورت زندگی و شغل ها یمدرن ایجاب می کند.

همچنین از دیگر علل مطرح شده از سوی منتقدین وجود مشکلات اقتصادی و عدم توانایی لازم درتامین معیشت از سوی والدین بود.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *