عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

برگزاری کارگاه علمی پژوهشی «بررسی وضعیت خانواده در جهان معاصر» در دفتر اصفهان

کارگاه علمی پژوهشی «بررسی وضعیت خانواده در جهان معاصر» با حضور (از اساتید گروه جامعه‌شناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان) به همت گروه پژوهشی اخلاق مرکز مطالعات اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، با حضور اعضاء هیئت علمی گروه پژوهشی اخلاق و جمعی از کارشناسان خانواده برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، خانم دکتر یزدخواستی در ابتدا به تعریف خانواده اشاره کرد و بیان کرد: خانواده امر پایداری است، و تعاملات مستمر خصوصی و عمومی خانواده نشانه پایداری آن است.  ایشان در ادامه به وضعیت زنان در غرب در قرن 19میلادی و پس از جنگ جهانی دوم پرداخت.

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان اضافه کرد: خانواده در غرب دارای انواعی است که از آن جمله می توان به هم‌خانه‌بودن یا هم بالینی اشاره کرد و در این نوع از خانواده، زن و مرد در کار یکدیگر زندگی می‌کنند و با هم ارتباط جنسی دارند، بدون آن که ازدواج رسمی انجام شده باشد.

وی خانواده تک والدی را یکی دیگر از انواع خانواده است برشمرد و ابراز کرد: این نوع خانواده معمولاً یکی از ثمرات خانواده نوع نخست می‌باشد، زیرا در آن تعهدی برای حفظ خانواده وجود  ندارد. نوع دیگر خانواده در غرب، خانواده چندهمسری است که به صورت پنهان در جوامع وجود دارد.

وی در خصوص ویژگی‌های خانواده در دوران مدرن تصریح کرد: در دوران مدرن امروزی خانواده به صورت یک نظام سیاسی کوچک درآمد، پدر قدرت مطلق به حساب نمی آید، تساوی حقوق و دموکراتیزه شدن توسعه یافت،گفتگو در میان خانواده بیشتر شد،شرایط طلاق  تسهیل شد و متاسفانه ازداواج بین هم جنس قانونی شد.

دکتر یزدخواستی در پایان با اشاره به ابعاد تحولات خانواده ایرانی در رویارویی با فرآیند مدرن شدن، اظهارداشت: خانواده ایرانی در روابط میان فردی، مناسبات نقش‌ها، و تغییرات ساختاری خانواده، از مدرنیته تأثیر پذیربوده است.

از دیگر مباحث مطرح در این کارگاه علمی پژوهشی، بیان رابطه جهانی شدن و خانواده بود. وی در این باره اظهار داشت: جهان شدن فرایندی است که امروزه فرهنگ ‌های گوناگون را به سوی یگانگی فرهنگی می‌کشاند. خانواده نیز از این قاعده مستثنی نیست. تإثیرات جهانی شدن بر خانواده را می توان در موارد زیر خلاصه کرد: دگرگونی نقش‌ها، تقسیم کار بر مبنای جنسیت و سواد و شغل، تحول در ابعاد جمعیتی، تحول در رسم ازدواج، تغییر در سهم عوامل عاطفی واقتصادی در خانواده،‌ تمایل به دموکراسی و فقدان خشونت، تکامل با مشارکت در حوزه عمومی، توسعه آمارهای طلاق، توسعه آموزش و تحصیلات عالی زنان، توسعه مشارکت سیاسی زنان و توسعه اشتغال زنان در شغل‌های کلیدی.

عضو  هیئت علمی دانشگاه اصفهان افزود: از پیامدهای جهانی شدن در ایران می‌توان به افزایش روزافزون آمار طلاق، افزایش سن ازدواج، کاهش میزان باروری، افزایش مشارکت اجتماعی، اشتغال و تحصیلات زنان اشاره کرد که ساختار روابط خانوادگی را در جامعه تحت تأثیر قرارداده است. وی یکی از آسیب‌های جهانی شدن را، کاهش اهمیت خانواده یاد کردند.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *