عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

تعمم؛ الزام و اختیار

در سلسله نشست های کرسی آزاد اندیشی که به همت دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد الزام و اختیار معمم بودن بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیبغات اسلامی اصفهان، در راستای سلسله نشست های کرسی آزاد اندیشی حجت الاسلام و المسلمین دکتر مزروعی استاد حوزه علمیه قم در مدرسه علمیه دارالحکمه اصفهان درجمع طلاب و روحانیون پیرامون موضوع تعمم؛ الزام یا اختیاربه سخنرانی پرداخت.

د راین کرسی که به همت دبیرخانه کرسی آزاد اندیشی وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شده بود روحاینون و طلاب  حاضر درجلسه در دو گروه موافق و مخالف پیرامون چرایی مععم  بودن یک طلبه و ملبس شدن آن در شرایط فعلی به بحث و تبادل نظر پرداختند.

لازم به ذکر است که سخنران مدعو طبق نظرسنجی انجام گرفته از طلاب د راین جلسه تنها به عنوان یک مجری و گرداننده جلسه حاضر و به سخنان و نقطه نظرات طلاب گوش  فراداد و در پی درخواستی ، خواستار برگزاری جلسه ای دیگر در سال آتی برای به نتیجه رساندن و بیان نقطه نظرات خود پیرامون این مبحث شد.

د رابتدا برخی از روحانیون و طلاب پیرامون این موضوع که آیا ملبس شدن در حوزه های علمیه اختیار است و یا الزام صحبت کردند،عده ای مطرح کردند آیا در آوردن لباس روحانیت برابر به شرایطی اشکال شرعی دارد یا نه؟

طلبه دیگر بیان کردآیا الزامی از نظر شرعی بر ملبس شدن یک طلبه هست یا نه؟

طلبه وبرخی از روحانیت حاضر درجلسه با بیان اینکه الزامی بر لباس پوشیدن نیست و پوشیدن لباس برای طلبه ای نباید هویت بخش محض باشد و باعث امتیاز شدن یک فرد درمناسبات اجتماعی باشد، این افراد با اشاره به برخی از علما و عارفان الی الله همچون حاج رحیم ارباب و جهانگیر خان قشقایی ازجمله فضلاء و عارفانی بوده اند که با کسب مراتب و مدارج علمی بالا هرگز لباس روحانیت به تن نکرده اند.

طلبه دیگردراین جلسه با بیان اینکه در امر تعمم، الزام یا اختیار ما یک موضوع داریم و یک مسئله، موضوع ما معمم شدن و ملبس شدن است و مسئله ما الزام یا اختیار بودن آن است.

وی با برشمردن برخی از بایسته ها و شایست های معمم شدن درجامعه اسلامی، پیرامون موضوع الزام اختایر صحبت کرد.

اجرای سیاست های تشویقی و و یا الزامی و اجباری برای پوشیدن لباس روحانیت برای طلاب  را یک ضرورت برشمرد و عنوان کرد:الزام و اجبار درهر امر خصوصا مسائل دینی مذموم است

طلبه دیگ درجمع با انتقاد از این استدلال برخی پیرامون پوشیدن لباس روحانیت که استناد می کندد به لباس پیغمبر گفت: لباس پیامبر اکرم(ص) در آن زمان جزء لباس های مرسوم بوده و یک لباس عربی تلقی می شود.

برخی از روحاینت حاضر د رجلسه بابیان اینکه پوشیدن لباس روحانیت در شرایط فعلی باعث بوجود آمدن یکسری محدودیت ها درسطح اجتماع  می شود و باید در این لحظه اهم و فل اهم کرد،چرا که وظیفه یک  مبلغ دینی تبلیغ  و ارائه هدایتگری مردم بسوی اسلام است و چون این امر از پوشیدن لباس مهمتر است و پوشیدن لباس محدویت ایجاد کرده و باعث دور شدن از وظیفه اصلی می شود پس ایرادی نداشته که برخی از طلاب برا یانجام تبلیعپغ دینی بهتر ملبس نشوند.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *