عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

استاد حوزه علمیه و پژوهشگر اخلاق: سبک زندگی اسلامی را نمی توان با حداقل ها احیا کرد

استاد حوزه علمیه و پژوهشگر اخلاق در جلسه کرسی آزاد اندیشی با موضوع سبک زندگی طلبگی گفت: سبک زندگی اسلامی فراتر از حلال و حرام شرعی است چون حلال و حرام کف شرعیات اسلامی است و سبک زندگی اسلامی را نمی توان با حداقل ها احیا کرد.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، در جلسه کرسی آزاد اندیشی با موضوع سبک زندگی طلبگی که در مدرسه صاحب الزمان(عج) و با همکاری دبیرخانه کرسی های آزاد اندیشی حوزه علمیه اصفهان وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری زندگی طلبگی را در سه محور آداب طلبگی، ذی طلبگی و سبک زندگی طلبگی قابل بررسی دانست و تشریح کرد: آداب طلبگی بهترین شیوه رفتار در لباس طلبگی است و ذی طلبگی همان رفتارها و حرکاتی است که طلبه در اجتماع از خود نشان می دهد و برای دیگران مشهود است.
وی پیرامون سبک زندگی طلبه عنوان کرد: سبک زندگی طلبگی مجموعه ی عادات رفتاری است که منظومه و هسته ی طلبگی را تشکیل می دهد.
پژوهشگر اخلاق با اشاره به نحوه شکل گیری سبک زندگی مطلوب اسلامی بیان کرد: سبک زندگی مطلوب در ابتدا متوجه خود شخص است که باید در انتخاب نوع رفتار و سبک زندگی اش یک انتخاب درست داشته باشد و پس از آن این رفتار مطلوب به نهادهائی بر می گردد که قدرت و مدیریت اجتماعی دارند و باید در جامعه زمینه را برای رفتار مناسب و مطلوب محیا سازند.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم توصیه های دین را در زندگی و اجتماع اقامه کنیم نیازمند تربیت مردم متدین تربیت کنیم و بستری ایجاد کنیم که جامعه برای دینداری و عبودیت آماده شود و اقامه دین سهل شود نه اینکه هر فرد برای اجرای دین دچار مشکل باشد و در عمل به دستورات دینی با هجمه ای از طرف جامعه مواجه شود.
حجت الاسلام عالم زاده نوری با اشاره به مواردی که سبک زندگی مطلوب را برای یک طلبه مشخص می کند، تصریح کرد: هر طلبه یک مؤمن است و باید توصیه های دینی بر مدار عبودیت را الگوی رفتار خود قرار دهد.
وی اضافه کرد: حفظ آبروی اجتماعی روحانیت با توجه به اعتبار و منزلتی که روحانیت در طی بیش از هزار سال با مجاهدت علمای بزرگ اسلام در نظر مردم کسب کرده است سرمایه ای است که طلبه نباید با رفتاری که در شأن طلبگی نیست آن را به خطر بیندازد.
این استاد اخلاق با بیان اینکه هر طلبه باید با توجه به اهداف و غایات طلبگی رفتار خود را انتخاب کند تأکید کرد: تسلت و آگاهی بر علوم و فرهنگ دینی و بیان درست احکام الهی، ایستادگی در برابر انحرافات دینی، تلاش برای تحقق آموزه های دینی و جامعه سازی دینی و تربیت افراد مؤمن و پارسا از جمله اهداف و غایات طلبگی است که هر طلبه باید این اهداف را محور رفتار و سبک زندگی خود قرار دهد.
استاد حوزه علمیه انجام حداقل ها در آموزه های دینی را از علل عدم دست یابی به سبک زندگی اسلامی برشمرد و گفت: سبک زندگی اسلامی فراتر از حلال و حرام شرعی است چون این حلال و حرام ها کف شرعیات اسلامی و حداقل رفتارهای اسلامی را به ما نشان می دهد و مسلماً با این حداقل ها نمی توان سبک زندگی اسلامی را احیا کرد.
وی خاطر نشان کرد: هر فرد برای رسیدن به زندگی مطلوب دینی باید پس از شناخت حلال و حرام از آن عبور کند و وارد مرز اخلاق شود تا بر اساس ادبیات اخلاقی و نه فقهی یک زندگی اسلامی را انتخاب کند.
وی در پایان گفت: برای زندگی اسلامی نباید به دنبال تغییر جامعه و مدیریت جامعه بود تا در امتداد آن شخص نیز تأثیر بگیرد و تغییر کند بلکه باید هر شخص ابتدا از خود شروع کند و زندگی اسلامی را بشناسد و طبق آن رفتار کند.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *