عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

ماه مبارك رمضان بهترين فرصت موهبت شده از سوي پروردگار متعال براى تهذيب نفس و خودسازى و پالايش باطن از هرگونه عوامل آلاينده است

معاون فرهنگي تبليغي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان گفت: ماه مبارك رمضان بهترين فرصت موهبت شده از سوي پروردگار متعال براى تهذيب نفس و خودسازى و پالايش باطن از هرگونه عوامل آلاينده است.

 به گزارش روابط عمومي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان، حجت الاسلام والمسلمين صافي اصفهاني، با اشاره به بزرگترين و اساسي ترين فلسفه ماه مبارك رمضان و تشريع روزه در اين ماه كه همانا نيل به مقام تقواي الهي وسلوك وتهذيب و پرهيزكاري است، گفت: ماه مبارك رمضان بهترين فرصت موهبت شده از سوي پروردگار متعال براى تهذيب نفس و خودسازى و پالايش باطن از هرگونه عوامل آلاينده است و بدين خاطر در ادعيه اي كه در ماه رمضان خوانده مى‏شود، غالباً پاكى دل و عمل و پرهيز از انحراف و گناه و هرگونه آلودگى، درخواست مي شود و به طور كلى، محتواى دعاها و بالاخص دعاهاي روزهاي ماه مبارك، در مسير خودسازى وطهارت از آلودگي ها و پليدي هاي اخلاقي و رفتاري، طراحي وتنطيم شده است و در مجموع حاوي يك دوره از سلسله دستورات اخلاقي و معارف ديني و مذهبي است؛ وي افزود: از سوي ديگر مي دانيم كه بحران معنويت و اخلاق، بزرگترين معضل جامعه ملي و جهاني در عصر حاضر است و به تعبير رهبر معظم انقلاب، بهشت رمضان در ميان برهوت دوزخ وار دنياي مادي، بسيار مي تواند تاثير گذار و كار آمد باشد. از اين رو نگرشي عميق و معنا دار در ادعيه روزهاي ماه مبارك رمضان كه نجواي هر روزه داري در اين ماه است، كار ارزنده اي است.
 
حجت الاسلام والمسلمين صافي اصفهاني درباره ي سند اين دعاها گفت: علما و بزرگاني همچون سيد بن طاووس، در كتاب اقبال الاعمال، اين ادعيه روزانه را ذكر نموده‌اند. اين در حالي است كه كتاب اقبال الاعمال ، مفصل‌ترين و شاخص ترين كتاب سيد بن طاووس است و ايشان عنايت ويژه اي به اين كتاب داشته و به اعتبار روايات و مطالب آن اذعان نموده است و به همين دليل اين كتاب از اهميت ويژه اي در نزد بزرگان برخوردار است. افزون بر اين، وقتي بخش ها و فقرات اين ادعيه را ملاحظه مي كنيم، مي بينيم كه معارفي بيان شده است كه فقط مي تواند از بيان ائمه اطهار(عليهم السلام) صادر شده باشد و علاوه برآن، هيچ بخش و فقره‌اي را نمي توان يافت كه مخالف آيات قرآن و روايات باشد، كه جاي علامت سئوالي را براي خواننده دعا ايجاد نمايد . مضافاً بر اينكه فقهاي محترم قاعده اي به عنوان«تسامح در ادله سنن»دارند و نسبت به آن دسته از رواياتي كه در كتاب­هاي ادعيه و زيارات و غيره آمده است و تشويق به انجام كارهاي مستحبي نموده، مي­گويند: عمل كردن به اين روايات، بدون تحقيق جايز است در صورتي كه دو شرط رعايت شود، اول اين كه دليلي بر حرام بودن آن عمل نداشته باشيم و دوم اين كه انجام آن كار به قصد و نيت رسيدن به ثوابش باشد. والبته دليل آنان بر اين مطلب، رواياتي است كه بر اين مضمون دلالت دارد وفقها ومراجع بزرگوار اين اخبار را مورد بحث قرار داده و در كتاب هاي فقهي خود، مضمون آنها را پذيرفته اند.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *