عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

برگزاري اولين نشست تخصصي تعريف جايگاه كار و توليد در سيره پيامبران و پيشوايان در اديان توحيدي در اصفهان

به همت دبيرخانه اديان توحيدي اصفهان اولين نشست تخصصي تعريف جايگاه كار و توليد در سيره پيشوايان در اديان توحيدي در اصفهان و همچنين جايگاه نيايش در آيين زرتشت، در دفتر تبليغات اسلامي اصفهان برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمين دكتر حبيب رضا ارزاني رييس دفتر تبليغات اسلامي اصفهان و رييس دبيرخانه اديان توحيدي اصفهان در اين نشست اظهار داشت:من احساس مي كنم مطابق با آموزه هاي اديان توحيدي، همه اديان بر ارزش و اهميت كار اتفاق نظر و تاكيد دارند و از اين ديدگاه، تنبلي، گوشه گيري و دوري از كار تقبيح شده است. وي با بيان اينكه از منظر همه اديان توحيدي، هر كسي كه بيشتر كار كند، در درگاه خداوند مقرب تر است، افزود: پيشوايان ديني و پيامبران همه تلاش گر و همواره در حال كار كردن بودند و از اينرو ارزش انسان ها به ميزان كار و تلاش خودشان و اهميت دادن به كار ديگران تعريف شده است.
در اين جلسه نمايندگان و رهبران اديان توحيدي زرتشتي، كلميمي و ميسيحيت به بيان ديدگاه هاي خود مبني بر ارزش و اهميت كار، تلاش و توليد از ديدگاه اديان خود و ارائه مقاله در اين زمينه پرداختند.
 در بخش ديگري از اين جلسه حجت الاسلام والمسلمين نيلي پور به ارائه مقاله اي در خصوص ارزش و اهميت كار در اسلام پرداخت.
وي در اين مقاله با اشاره به آيه 29 سوره الرحمن گفت: اگر تعبير صحيحي به كار برده باشيم بايد بگوييم بزرگترين كارگر خداوند متعال است، زيرا هر روز هستي را در تدبير و ربوبيت نگاه داشته است و لذا قرآن كريم مي فرمايد: «كل يوم هو في شأن» خداوند متعال، خالق هستي و رب ما، هر روز در خلق جديد و كار جديدي است و كار هستي را رها نكرده است. وي با اشاره به آيه «ليس للانسان الا ما سعي» گفت: هويت انسان و آنچه كه انسان مي تواند از آن در دنيا و آخرت برداشتي داشته باشد، سعي و تلاش اوست. حجت الاسلام والمسلمين نيلي پور خاطر نشان كرد، در نگاه اسلام، «الكاد علي عياله في طلب الحلال كالمجاهد في سبيل الله»، عمل و كار براي معيشت زندگي، به عنوان جهاد در راه خدا براي او تلقي مي شود، وي در اين زمينه اضافه كرد، ارزش كار در اسلام در اين روايت وقتي مشخص مي شود كه بدانيم در نگاه قرآن و روايات ما، يكي از مهم ترين ارزش هاي ديني، جهاد در راه خدا است و در اين روايت كار با جهاد در راه خدا سنجيده شده و ارزش گذاري شده است.
 حجت الاسلام والمسلمين نيلي پور با اشاره به اينكه كار صرفاً به جنبه فيزيكي آن منحصر نمي شود افزود: در اسلام حتي كار فكري نيز ارزش گذاشته شده است، به صورتي كه در روايات داريم كه «تفكر ساعت خير من عبادت سنه»، يعني لحظه اي انديشيدن، بهتر از يكسال عبادت، و در روايت ديگري از پيامبر اكرم(ص) آمده است، كه لحظه اي تفكر از هفتاد سال عبادت با ارزش تر است، وي در اين زمينه به جمله اي از شهيد مطهري اشاره كرد و گفت: اين تفاوت سال ها كه در جايي مي فرمايد برتر از يكسال و در جايي ديگر مي فرمايند برتر از هفتاد سال است، بستگي به تفكر ما دارد، هر چقدر كه ارزش تفكر ما والاتر باشد، ارزش آن نيز بيشتر است.
حجت الاسلام نيلي پور تصريح كرد، در نظام تربيتي اسلام فرد در كنار جامعه و فكر در كنار كار و ايمان در كنار عمل صالح قرار داده شده، لذا در تعبيرات قرآني مي بينيم كه معمولاً بين ايمان و عمل صالح مقارنت ايجاد مي شود. وي افزود: در نگاه تربيتي ديني ما، كار به عنوان عامل انسان ساز تلقي مي شود و از اين ديدگاه افراد فارغ و بيكار را ملعبه شيطان هستند.
 
وي خاطر نشان كرد، در سيره انبياي الهي در قرآن شاهد هستيم كه خداوند مي فرمايد: ما به حضرت داود فن زره بافي را براي كسب معاش آموزش داديم، يا در مورد حضرت سليمان مي فرمايد: ما باد، آب، هوا و حتي شياطين و اجنه را در تسخير حضرت سليمان در آورديم و مي بينيم كه حضرت سليمان علاوه بر پيامبري، بر هوا، فضا و آب و حيوانات مديريت داشته است و هدهد يكي از كارگزاران ايشان بوده است. همچنين پيامبر اكرم (ص) نيز تاجر و بازرگان بوده اند و همان طور كه مي دانيد تحت مديريت خديجه كبري كه بعد به همسري هم در آمدند، به تجارت و بازرگاني مشغول بوده اند.
حجت الاسلام والمسلمين نيلي پور با اشاره به اينكه تمام پيامبران الهي مدتي از زندگي شان را به كار چوپاني و انس با طبيعت اشتغال داشتند، گفت: بر اساس روايتي، حضرت آدم به كشاورزي،حضرت ادريس خياطي و حضرت نوح نجاري و حضرت هود بازرگان، حضرت عيسي جهانگرد بوده اند. 
وي اضافه كرد حتي در اسلام براي كار زنان نيز ارزش قائل شده است، حضرت فاطمه(س) در روايت هست كه نان پخت مي كردند و لذا در سيره انبياء و اوليا، كار نه تنها در بعد اجتماعي بلكه در درون خانه هم مطرح است.
حجت الاسلام والمسلمين نيلي پور اظهار داشت، در نگاه دين، يك نمادي براي ما معرفي شده است به نام زنبور عسل و در روايتي داريم كه شيعيان ما مانند زنبور عسل هستند و يكي از خصوصيات زنبور عسل مولد بودن و پر كار بودن است، زنبور عسل بسيار كم مصرف و بسيار پر بازده است؛ وي در پايان با ذكر روايتي از اميرالمومنين(ع) كه فرمودند كار خود را رفيق خودت قرار بده و رفيق خودت را كار قرار بده گفت: اميدواريم همه ما در ترويج و شناخت حقائق و پيروي از حقائق ديني موفق باشيم.
يادآور مي شود بخش ديگر اين نشست تخصصي به معرفي آيين زرتشت و تعريف جايگاه نيايش در اين آيين اختصاص داشت.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *