به گزارش روابط عمومي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان، حجتالاسلام دكتر حبيبرضا ارزاني در مراسم افتتاح مركز آموزشهاي تخصصي حوزوي علامه مجلسي (ره) با اشاره به اينكه در آستانه سال تحصيل جديد حوزه قرار داريم، اظهار كرد: دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم در اصفهان از دو دهه پيش فعاليت خود را آغاز كرده و در اين مدت روند رو به رشد و تعالي را طي كرده است.
وي افزود: اين مركز در ابتداي تاسيس تنها آموزش زبانهاي عربي و انگليسي را در برنامه خود داشت و آموزشهاي خواهران نيز حالت حوزوي تلفيقي داشت و توسط ارگاني، رهبري و هدايت نميشد.
رئيس دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم شعبه اصفهان با بيان اينكه در طول اين مدت حوزه خواهران در سرتاسر استان گسترش يافت، گفت: در برخي استانها موسسه آموزش عالي حوزوي داريم كه در اصفهان نيز با نام موسسه آموزش عالي حوزوي مجتهده امين در چند رشته فعاليت ميكند.
وي درباره تفاوت مركز تخصصي آموزشي و موسسه عالي آموزشي گفت: در مركز تخصصي تنها يك رشته با دورههاي متعدد فعال است و اين در حالي است كه در موسسه رشتههاي متنوع و متعدد برگزار ميشود كه حوزه علميه قم بايد آنها را در شوراي گسترش و شوراي عالي مركز مديريت حوزهاي علميه قم تصويب كرده باشد.
دكتر ارزاني با بيان اينكه در حوزه علميه برادران آموزشهاي متنوع و متعدي انجام شده است، تصريح كرد: با وجود اينكه تعداد طلبههاي اصفهان يك هشتم استان قم است، دفتر تبليغات اسلامي اصفهان در رشته آموزش زبان برترين رتبه را در سطح كشور دارد و آموزشهاي متنوع زبان را براي طلاب برگزار ميكند.
وي با اشاره به اينكه چين يك ميليارد و 300 ميليون نفر جمعيت دارد و از هر پنج نفر بر روي كره زمين يكي چيني است، اظهار كرد: در بيشتر كشورهاي جهان يك شهر متعلق به چينيهاي مهاجر وجود دارد بنابراين لزوم تربيت مبلغان مسلط به زبان چيني به طور كامل واضح است.
رئيس دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه اصفهان ادامه داد: اين در حالي است كه آموزش زبان چيني براي تربيت مبلغان ديني تنها در دفتر تبليغات اسلامي اصفهان تدريس ميشود.
وي به بيان دغدغههاي اين مركز در زمينه آموزشهاي طلاب پرداخت و تاكيد كرد: بسياري از درسهايي كه طلاب در اين مركز آموزش ميبينند رسميت ندارد، به اين معنا كه با وجود كاربردي بودن اين آموزشها و نياز جامعه گرچه به طلاب گواهي پايان دوره اهداء ميشود اما اين گواهي براي دانشگاه و حوزه معادل سنجي نشده است.
دكتر ارزاني اضافه كرد: تلاش ما اين است كه اين مشكل را برطرف كنيم تا فرد بتواند از توانايي و استعداد خود در اين زمينه در داخل و خارج كشور استفاده كند.
وي با بيان اينكه اصفهان ظرفيت تخصصي كردن حوزههاي مختلف را داراست، گفت: الگوي ما در اين زمينه امام جعفر صادق(عليه السلام) است كه از بارزترين فعاليتهاي دوران ايشان تخصصي كردن علوم است به گونهاي كه هر كدام از شاگردان ايشان در رشته خاصي تخصص داشتند.
رئيس دفتر تبليغات اسلامي اصفهان اضافه كرد: شاگردان امام صادق(ع) در زمينه علوم مختلف سطحبندي شده بودند و حضرت به برخي اجازه اظهار نظر در تمام زمينهها و زمانها را ميداد و برخي را در برخي زمينهها محدود كرده بود و اين گونه حوزه امام صادق (ع) به قدري رشد كرد كه الگوي مكتب شيعه قرار گرفت.
وي تاكيد كرد: تخصصي كردن حوزههاي اصلي اساسي است و در اين راستا دفتر اصفهان توانست مجوز مركز تخصصي حوزوي علامه مجلسي را پس از دو سال پيگيري توسط حوزه علميه قم دريافت كند و براي حوزه علميه خواهران نيز مجوز موسسه آموزش عالي را گرفتهايم و قرار است در آينده نيز مؤسسات مختلفي با توجه به ظرفيتهاي استاني تاسيس شود.