به گزارش روابط عمومي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان، حجت الاسلام والمسلمين دكتر ارزاني با اشاره به اينكه در زرتشت لچك و مكنا و پوشش كامل بدن براي زنان و همين طور پوشش زيبنده براي مردان، مورد توصيه رهبران اين دين توحيدي بوده و هست، گفت: بر اساس اين آيين، زنان لازم است عفيف باشند و حجاب و پوشش نمادي ارزشمند براي زنان به شمار مي آيد.
رييس دبيرخانه اديان توحيدي اصفهان، خاطر نشان كرد، در دين يهود و مسيحيت نيز حجاب و پوشش مساله اي بسيار ضروري و مهم مي باشد، تا آنجا كه پولس رسول در عهد جديد صريحاً مي گويد، زنان بايد به هنگام ورود به كليسا سر خود را بپوشانند. وي اضافه كرد، در آيين يهود نيز مساله پوشش براي زنان و مردان مساله اي كاملاً ضروري است و در دين مقدس اسلام نيز به مساله حجاب و پوشش به عنوان ركني ركين و اصلي اصيل اشاره شده است.
حجت الاسلام والمسلمين دكتر ارزاني در ادامه اظهار داشت، حجاب و پوشش در اسلام، نمادي براي عفت و پاكدامني زنان و مردان است، تا جاييكه قرآن صريحاً توصيه مي كند كه زنان و مردان جامعه اسلامي به عنوان امت اسلامي، مواظب و مراقب حتي نگاه هاي خود باشند و نگاه شهوت آميز يا فتنه انگيز، يا نگاهي كه مقدمات گناه را فراهم مي كند، به يكديگر نداشته باشند، عفت و پاكدامني خود را حفظ كنند، تا جامعه اسلامي نيز محفوظ بماند. وي خاطرنشان كرد، قرآن به زنان پيامبر(ص) نيز توصيه مي كند، كه مراقب عفت خويش باشند، حجاب خود را رعايت كنند و از هر مساله اي كه به نوعي عفت جامعه را مخدوش مي كند، زنان مسلمان را باز مي دارد؛ وي افزود: نكته حائز اهميت اين است كه در اسلام اصل حجاب و پوشش، هم براي زنان و هم براي مردان جامعه لازم و ضروري است، و اگر چه حد آن براي آنان متفاوت است ولي ضرورت آن قطعي است و نكته ديگر كه بايد به آن اشاره داشت اين است كه حجاب، نه تنها محدوديتي براي زن يا مرد ايجاد نمي كند، بلكه مصونيتي براي آنان ايجاد كرده است. اسلام حجاب را در مقابل نا محرمان مشخص كرده است تا زنان مسلمان بتوانند، در جامعه مسلمين حضور يابند و به فعاليت و توليد بپردازند؛ اما اين حضور نبايد اخلاق و معنويت جامعه را دستخوش تخريب قرار دهد، از اين روست كه با رعايت قانون حجاب، به استعداد ها، خلاقيت ها، توانمندي ها و قابليت هاي واقعي زنان توجه مي شود و نه به ظاهر و اندام آراسته و مزين آنان. از ديگر سو قانون حجاب باعث مي شود، زنان بتوانند با آرامش كامل در جامعه حضور يابند و جامعه اسلامي از اين ظرفيت بالاي زنان مسلمان بهره كافي و وافي را ببرد.
رييس دفتر تبليغات اسلامي اصفهان، در بخش ديگري از سخنانش نكاتي را در خصوص عملياتي كردن قانون ارزشمند حجاب مورد تاكيد قرار داد و اظهار داشت، جامعه ما جامعه اي اسلامي و ديني است و بايد اين نكته را در نظر داشت كه بسياري از مردم جامعه، اگر حجاب را رعايت نمي كنند، نه به جهت عدم تدين و يا مخالفت آنان با آموزه هاي اصيل ديني است، بلكه انسان ها فطرتاً پاك هستند و مردم ما به شايستگي به دنيا نشان داده اند كه دوستدار دين ، ارزش هاي ديني و انقلاب اسلامي بوده و هستند، و اگر مشكلي نيز در برخي زمينه ها مشاهده مي شود با تدبير قابل حل است.
وي با اشاره به اينكه در رابطه با اصل حجاب، تيپولوژي و رده بندي بد حجابان و بي حجابان نيز مساله ي حائز اهميتي است، اضافه كرد، توجه به علل و زمينه هايي كه هر يك از اين تيپ ها را ايجاد كرده است، نيز بسيار با اهميت است، و در اين راستا اين سوالات مطرح مي شود كه چرا زن يا دختر مسلمان با اين كه معتقد به حجاب است، اما مقيد به رعايت كامل آن نيست؟ آيا فشار هاي اقتصادي دخيل است؟ آيا مشكلات اجتماعي، مسائل خانوادگي است، دوستان نا باب و يا تبليغات فيلم ها و شبكه هاي ماهواره اي و اينترنت تاثير گذار است؟
حجت الاسلام والمسلمين دكتر ارزاني با طرح اين سوال كه سياست ويژه نظام در برخورد با تيپ هاي مختلف بد حجاب و بي حجاب در جامعه چگونه است و از چه قانوني تبعيت مي كند، افزود: ملاحظه مي كنيم در بر خي از دولت ها، يا در برخي برهه ها، قوانين محكم با شدت بسيار اجرا مي شود و در برخي از دولت ها و برهه ها، اين مساله گويا اولويت هم ندارد، از اين رو اتخاذ سياست واحد، براي نظام جمهوري اسلامي و گردشگراني كه از ايران اسلامي بازديد مي كنند، لازم و ضروري است. وي با اهميت دانستن استفاده از عامل تشويق در حوزه راهكارهاي بهبود وضع حجاب در جامعه، به بيان خاطره اي از سفر تبليغي خود به ژاپن پرداخت و گفت: در توكيو براي كساني كه با پوشش لباس سنتي در اجتماع حضور مي يافتند، تسهيلات اقتصادي بيشتري نسبت به ديگران قائل بودند و مثلاً در هنگام سوار شدن در كشتي به كساني كه لباس سنتي بر تن داشتند، بليط ها را با قيمت ارزان تري در اختيار قرار مي دادند.
رييس دفتر تبليغات اسلامي اصفهان، استفاده از اطلاع رساني نوين با ابزار روز، مثل انيميشن، فيلم، سريال و معرفي مدل هاي بومي و عصري – اسلامي حجاب را براي الگو سازي در زنان و مردان مهم ارزيابي كرد.
حجت الاسلام والمسلمين دكتر ارزاني، در پايان به اين مساله اشاره داشت كه ريشه يابي و پرداختن به اصول قطعي و آموزه هاي بنيادين اسلام نيز مي تواند به صورت بنيادي در كاهش نرخ رفتار بد حجابي در جامعه موثر باشد. به عنوان مثال اگر در جامعه اسلامي، به مساله معاد و روز رستاخيز و جايگاه خداوند و صفات والاي الهي در قالب هاي مختلف پرداخته شود، اگر شخص خدا را در زندگي حس كند و بداند كه به ازاي هر كاري كه انجام مي دهد، بايد در محضر خداوند پاسخ گو باشد، قطعاً در رفتار او نيز تاثير گذار است.