عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

گفتگو با حجت الاسلام والمسلمين داوود جعفري از مبلغان بين المللي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان

ناميبيا كشوري در جنوبي ترين نقطه افريقاست كه قبلا مستعمره آلمان بوده است و فرهنگ شان هنوز متاثر از آنهاست.

حجت الاسلام ولمسلمين داود جعفري از مبلغان بين المللي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان در سال 1376 با ورود به حوزه، شروع به تحصيل علوم حوزوي كرد و بعد از اتمام سطح دو به قم رفت. وي از سال1381 به آموختن زبان انگليسي در دفتر تبليغات اسلامي، شعبه اصفهان پرداخت. جعفري دوره پيشرفته زبان انگليسي و متون اسلامي را در حضور مرحوم صدر عاملي گذراند و در ترجمه كتاب شريف الغدير نيز مشاركت كرد؛ وي كه به زبان فرانسه نيز آشنايي دارد، از سال1387تا اسفند1391 از طرف مركز بين المللي تبليغ سازمان فرهنگ و ارتباطات به افريقا اعزام شد. با توجه به پايان ماموريت تبليغي وي، روابط عمومي دفتر تبليغات اسلامي، شعبه اصفهان مصاحبه اي با اين مبلغ بين المللي انجام داده است كه خلاصه آن در زير مي آيد: 
معرفي كشور ناميبيا: ناميبيا كشوري در جنوبي ترين نقطه افريقاست كه قبلا مستعمره آلمان بوده است و فرهنگ شان هنوز متاثر از آنهاست، جمعيت سفيد پوستان حدود6 در صد از جمعيت 2 ميليوني اين كشور است.
مهمترين مسجد ناميبيا: مسجد قبا اولين و مهم ترين مسجدي است كه در اين كشور تاسيس شده است و ما در اين مسجد مستقر بوديم كه از سال 1994 در اختيار سفارت ايران بوده است.
شرايط تبليغي ناميبيا: با توجه به اينكه اسلام در آنجا نو پاست (اسلام بعد از استقلال ناميبيا از افريقاي جنوبي در سال 1990به طور رسمي وارد اين كشور شده و جمعيت مسلمانان حدود 7 در صد و حتي كمتر به نظر مي رسد) و دين اصلي مردم اين كشور مسيحيت است، در مورد شرايط تبليغي موانعي هست؛ يكي از اين موانع تبليغات مسيحيت است كه بر ضد اسلام است. تبليغات رسانه اي غربي ها عليه اسلام از طريق ماهواره و اينترنت هم از دشواري هاي شرايط تبليغ در اين كشور است.
 اهميت تبليغ : با توجه به اينكه اكثر مردم ناميبيا را سياه پوستان تشكيل مي دهند و اينها نسبت به كشور هاي ديگر كه مقايسه مي كنيم انسان هاي سالم تري هستند و همچنين فقر در ناميبيا به شدت جاهاي ديگر مثل سودان، سومالي و نيجريه نيست و جايي كه فقر كمتر است آزادي انديشه بيشتر و حق پذيري بيشتري هم وجود دارد،لذا شرايط براي تبليغ مهياست و اگر شخصي به سمت دين گرايش پيدا كرد، مشخص است به خاطر خود دين هست نه مساله اي ديگر. اعتقاد ما اين است كه اگر كسي با نيت خالص وارد شود، خداوند متعال و خود اهل بيت(ع) عنايت مي كنند و كار پيش مي رود.
 
 نيازهاي تبليغي: به نطر مي رسد در اين كشور يك مبلغ كافي نيست و قطعا آنجا حداقل دو يا سه نفر مبلغ نياز دارد، حتي تبليغات اهل سنت و وهابيون نيز با بيش از يك نفر صورت مي گيرد، زيرا تبليغ جمعي مثمر ثمرتر است. از ديگر نياز ها بحث بودجه هست، در اين كشور لازم است مدرسه اسلامي احداث شود و حتي شيعه اي كه آنجا پرورش مي دهيم، اگر بتوانيم آينده شغلي اش را نيز به صورت غير مستقيم مثلا سرمايه گذاري تامين كنيم بسيار اثرگزار تر است.
شيوه هاي تبليغي: مطلب ديگر در مورد راه كارها و شيوه هاي تبليغي است، كه بخشي از تبليغ در مساجد صورت مي گيرد و بخشي ديگر در امور عبادي مثل نماز جمعه است كه بسيار اهميت دارد، زيرا مليت هاي مختلف چه مسلمانان بومي و غير بومي و شيعه و سني در اين مراسم شركت مي كردند.
شيوه ديگر تبليغي در دانشگاه است. در حدود 40 يا 50 هزار دانشجو از كشور هاي مختلف در دانشگاه هاي ناميبيا حضور دارند كه با وجود كرسي هاي گفتگو و مناظره فرصت مغتنمي براي تبليغ معارف شيعه فراهم آورده است.
شيوه تبليغي ديگر مديا و رسانه هاي جمعي است، به طور كلي در آفريقا دسترسي به رسانه ها و راديو و تلويزيون راحت است، به همين خاطر ما از اين فرصت استفاده كرديم و در برنامه هاي زنده تلويزيوني شركت مي كرديم و موضوعات مختلف و شبهات مربوط به اسلام مثل حقوق زن، حقوق بشر، مساله تروريسم و همچنين اهميت مناسبت هاي اسلامي مثل ماه رمضان را پاسخ مي گفتيم.
ويژگي يك مبلغ: مبلغيني كه از طرف سازمان فرهنگ و ارتباطات گزينش مي شوند بايد مسلط به زبان خارجه باشند، از روابط عمومي خوبي برخوردار باشند، از معلومات مورد نياز براي مناظره با اهل تسنن، مسيحيت برخوردار باشند، راهكارهاي مقابله فكري فرقه هاي منحرف مثل بهائيت و وهابيت كه آنجا فعال هستند داشته باشند.
تشكر:جا دارد در آخر از دفتر تبليغات اسلامي اصفهان به خصوص واحد زبان تشكر ويژه اي داشته باشم كه اين بستر را فراهم كرد تا طلاب با فراگرفتن زبان هاي خارجي قدم در راه تبليغ بين الملل بگذارند و انصافاً دفتر تبليغات اسلامي از نعماتي هست كه خداوند متعال به بركت انقلاب اسلامي براي طلاب و حتي كل جامعه مهيا كرده است. همچنين از مديريت جناب حجت الاسلام والمسلمين جناب آقاي دكتر ارزاني نيز كه در زمان مديريت شان تحولات خوبي انجام شد و خود ايشان نيز از مبلغان برجسته بين المللي هستند و اهتمام جدي به بحث تربيت طلاب مستعد براي تبليغ خارج از كشور دارند تشكر مي كنم.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *