عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

كتاب شيوه تبليغي مسلمانان و مسيحيان در جنوب آفريقا اثر حجت الاسلام والمسلمين دكتر ارزاني منتشر شد

به همت دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم، شعبه اصفهان و با همكاري مركز بين المللي تبليغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي كتاب شيوه تبليغي مسلمانان و مسيحيان در جنوب آفريقا اثر حجت الاسلام والمسلمين دكتر ارزاني منتشر شد.

به گزارش روابط عمومي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان در مقدمه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي بر اين اثر آمده است: تاريخ پر فراز و نشيب اسلام به نيكي گواهي مي دهدكه انتشار اين دين آسماني در اقصي نقاط جهان، رهين تلاش بي وقفه و صبر و پايداري مبلغاني مخلص، همچون علي بن ابي طالب(عليه السلام) بوده است؛ چنان كه در سده هاي بعدي در شبه قاره، آسياي جنوب شرقي ،چين و آفريقا و…با مسووليت شناسي و همت والاي مبلغاني تلاشگر و از جان گذشته انجام گرفته است.
در عصر حاضر، بي ترديد، ابزار تبليغ و اطلاع رساني، اثر بخشتر از ابزارهاي نظامي و اقتصادي است و قدرت آن بسي افزون تر است. اين نكته اي مهم و ارزنده براي برنامه سازان تبليغي مسلمان است كه مع الاسف،آن گونه كه شايسته است مورد توجه قرار نگرفته است؛ نكته اي كه امروزه، دشمنان اسلام بيش از دوستان، از آن بهره مي گيرند. اين مسأله مسووليت همگان، به ويژه دست اندركاران امر تبليغ و به خصوص تبليغ بين المللي را دو چندان مي سازد.
در بخش ديگري از اين مقدمه آمده است: امروزه تبليغ، تنها فن سخنوري نيست، بلكه روان شناسي، جامعه شناسي، زبانداني و هر آن چيزي است كه به عنوان محتوا يا ابزار تبليغ براي رسيدن به نتيجه بهتر و بهينه تر به كار آيد؛ و اين البته بيش از مبلغان وسازمان هاي تبليغي اسلامي توسط مراكز و سازمان هاي تبليغي و تبشيري مسيحيت با تكيه بر بودجه هاي كلان و علم وفناوري به كار گرفته شده است.
در اين ميان، درك عميق و حكيمانه ي مسايل و چالش هاي عرصه تبليغ بين الملل ومطالعه روشمند و علمي تجارب و رهيافت هاي تبليغي در ساير اديان مي تواند برنامه سازان و مبلغان مسلمان را در اين مسير ياري رساند؛ همان چيزي كه در اين كتاب سزاوارانه مورد توجه قرار گرفته است.
در پيش گفتار نويسنده نيز آمده است: مسيحيت و اسلام ،بيشترين پيروان ديني را در ميان مردم دنيا به خود اختصاص داده اند. در جاي جاي قاره آفريقا نيز از دير باز تاكنون تلاش هاي بسياري از سوي رهبران و مبلغان هر دو دين انجام شده تا پيروان اديان بومي آفريقايي و مردم اين قاره را به خود جلب كنند وآنان را با تعاليم ديني خويش آشنا نمايند.
مبلغان مسلمان، متحمل رنج ها و مشقت هاي بسياري براي ترويج آموزه هاي ديني شده اند، ولي در حال حاضر نيز مردم بسياري از بخش هاي كشورهاي مختلف منطقه ي جنوب آفريقا حتي يك كلمه از اسلام از زبان يك مبلغ مسلمان نشنيده اند و يا آنچه شنيده اند هيچ سنخيتي با اسلام راستين، يعني تعاليم برخاسته از قرآن و سنت، ندارد.
نويسنده كتاب در ادامه آورده است: امر تبليغ دين و آموزه هاي ديني مسأله اي بس مهم و حايز اهميت است كه در ميان مسلمانان كمتر به شكل آكادميك و علمي بدان نظر مي شود. از اين رو،از دير باز بر اين عقيده بوده ام كه پس از بررسي شيوه ها وسبك هاي مختلف و متنوع تبليغي در عرصه هاي مختلف به دسته بندي و تقسيم بندي آنها پرداخته و قالب هاي مختلفي كه در ميان مسلمانان وجود دارد را به شيوه اي نوين وآكادميك تحليل، بررسي و ارائه نمايم.
نويسنده كتاب اهداف پژوهشي اين اثر را در موارد زير عنوان مي كند:
سنجش استفاده از تبليغ آكادميك در ميان مسلمانان در مقايسه با مسيحيان، با توجه به ضرورت علمي كردن تبليغ ديني با در نظر گرفتن فرهنگ هاي بومي، منطقه اي و به طور خاص در منطقه ي جنوب آفريقا كه بيشترين در صد مسيحيان قاره ي آفريقا را به خود اختصاص داده است؛ شناخت اندازه و كيفيت بهره وري هر يك از مبلغان مسيحي و مسلمان از تكنولوژي ارتباطات، وسايل ارتباط جمعي وابزارهاي نوين تبليغ، علاوه بر تبليغ سنتي؛ مقايسه ي شيوه ها و سنت هاي تبليغي مسلمانان و مسيحيان در جنوب آفريقا؛ ارايه راهكاري براي بهينه سازي تبليغات ديني در خارج از كشور،به ويژه منطقه ي جنوب آفريقا.
گفتني است اين كتاب در چهار بخش كليات، شيوه هاي تبليغي مسلمانان، شيوه تبليغي مسيحيان و نتايج و رهيافت ها به علاقمندان عرضه مي شود.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *