عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

برگزاري كارگاه برهان كيهان شناختي ويليام كريگ در دفتر تبليغات اسلامي شعبه اصفهان

به همت معاونت آموزش دفتر تبليغات اسلامي شعبه اصفهان كارگاه برهان كيهان شناختي ويليام كريگ برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان مهدي اميريان، مدير گروه فلسفه و كلام معاونت آموزش با اعلام اين خبر گفت: در اين كارگاه كه در ادامه كارگاه علم و دين و با حضور دكتر توكلي، عضو هيئت علمي دانشگاه اصفهان در سالن جلسات دفتر تبليغات اسلامي اصفهان برگزار شد، در خصوص بسط يكي از موضوعات مطرح شده در كارگاه علم و دين بحث و سعي شد تا حد امكان با استانداردهاي برگزاري كارگاه مطابقت داشته باشد.وي افزود: از اين رو پيش از برگزاري اين كارگاه از متقاضيان شركت در اين كارگاه ثبت نام شد و سپس مقاله كريگ كه قرار بود در اين كارگاه بحث شود به همراه چند پرسش دراختيار آنان قرار گرفت و پس از دو هفته از بين كساني كه بهترين پاسخ ها را به پرسشها داده بودند دعوت به عمل آمد.
اميريان اضافه كرد: محور اين كارگاه بررسي برهان كيهان شناختي ويليام كريگ بر اثبات وجود خدا بود كه مي توان گفت يكي از جديدترين براهيني است كه امروزه در دنياي جديد مطرح شده است.
اميريان با اشاره به مطالب ارائه شده تو استاد دكتر توكلي برهان كريگ گفت: اين برهان مبتني بر چهار استدلال، شامل دو استدلال پيشيني و دو استدلال پسيني است. به طور كلي مي توان گفت كه دو استدلال پيشيني كريگ بر اثبات وجود خداست كه به طور خلاصه مبتني است بر اينكه جهان آغازي دارد و حادث است، هر چيزي كه داراي آغاز بوده و حادث است علتي دارد و اين علت وجود خداوند است. لذا مولف نخست سعي مي كند با تكيه بر مساله بي نهايت ها در رياضيات گزاره اول را اثبات كرده و قديم بودن عالم را انكار نمايد و بر آغاز داشتن عالم و حدوث آن تكيه نمايد و گزاره دوم به نظر كريگ شهودي بوده و نيازمند دليل نمي باشد.
 مدير گروه فلسفه و كلام معاونت آموزش شعبه اصفهان افزود: اما دو استدلال پسيني كه مطابق با نظريات معروف فيزيك (نظريه مهبانگ و ترموديناميك) مي باشد، به نوعي مويد دو استدلال پيشيني است. در ادامه، جلسه پرسش و پاسخ بين استاد و شركت كنندگان برگزار شد.
 گفتني است عنوان كلي برهان كريگ، برهان كلام كيهان شناختي است كه گويي به دليل وام گرفتن مولف در دو استدلال پيشيني خود از متكلمان مسلمان بويژه غزالي، در بخشي از عنوان برهان، واژه كلام ذكر شده است.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *