عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

هل اتي زيبا ترين ايثار

25 ذي الحجه، روز نزول سوره هل اتي، و ياد آور يكي ديگر از نمونه هاي ارزش اخلاقي توسط اهل بيت پيامبر (ص) است ....

حجت الاسلام والمسلمين حسن سراج زاده عضو هيئت علمي دفتر اصفهان درشرح نزول سوره هل اتي به خبرنگار روابط عمومي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان گفت:
25 ذي الحجه، روز نزول سوره هل اتي، و ياد آور يكي ديگر از نمونه هاي ارزش اخلاقي توسط اهل بيت پيامبر (ص)  است كه به همين مناسبت اين روز را روز خانواده  ناميده اند. اسلام، اهل بيت پيغمبر اكرم (ص ) را به عنوان نمونه اي كامل از خانواده برتر معرفي و صلاحيت الگويي آن را براي جهانيان امضا كرده است . زيرا خداوند سبحان اين خانواده را از هرگونه رجس و پليدي مبرا دانسته است . و در قرآن از فضايل اخلاقي و ويژگيهاي آنان سخن گفته است. يكي از فضايل والاي آن‌ها ايثار و فداكاري است كه مي‌تواند الگوي همه انسان‌ها باشد و يكي از موارد ايثار ايشان مربوط به زماني است كه:  حضرت امام حسن (ع) و حضرت امام حسين (ع) بيمار شدند. پيامبر گرامي (ص) با جمعي از يارانشان به عيادت دو نور ديدۀ خود آمدند. در آن ديدار، رسول خدا (ص) به حضرت امير (ع) فرمودند: «علي جان! اگر براي شفا يافتن و بهبودي فرزندانت مي‌توانستي نذري كني، خدا از سر مهر و كرامت آنان را سلامت ارزاني مي‌داشت». اميرالمؤمنين (ع) در همان لحظه با خدايش عهد بست و نذر نمود كه اگر دو فرزندش سلامتي يابند سه روز روزه بدارد. از پي حضرت علي (ع)، حضرت زهرا (ع) نيز نذر كرد و آن گاه «فضه» خادمۀ ايشان همان نذر را نمود. طبق بعضي از روايات امام حسن (ع) و امام حسين (ع) نيز نذر كردند كه روزه بگيرند.
  چيزي نگذشت كه هر دو شفا يافتند و خانوادۀ امام علي (ع) براي وفاي به نذر آماده شد؛ اما در خانه غذايي براي روزه‌داري يافت نمي‌شد. امام علي (ع) سه صاع جو قرض نمود. حضرت زهرا (ع)، يك سوم آن را آرد كرد و نان پخت. هنگام افطار، مسكيني بر در خانه آمد و گفت: «السلام عليكم اهل بيت محمد… سلام بر شما اي خاندان محمد (ص)، مستمندي از مستمندان مسلمين هستم. غذايي به من بدهيد. خداوند به شما از غذاهاي بهشتي مرحمت كند».
  آن‌ها همگي مسكين را بر خود مقدم داشتند و سهم خود را به او دادند و در آن شب با آب افطار نمودند. روز دوم را هم‌‌چنان روزه گرفتند. موقع افطار وقتي كه نان جو را براي غذا آماده كرده بودند، يتيمي بر در خانه آمد. اين بار نيز ايثار كردند و غذاي خود را به او دادند و بار ديگر با آب افطار كردند. روز بعد را نيز روزه گرفتند. به هنگام غروب اسيري بر در خانه آمد. باز سهم غذاي خود را به او دادند. پس از انجام نذر هنگامي كه صبح شد حضرت امير (ع) در حالي كه دست دو پسر بزرگوارش را گرفته بود به خدمت پيامبر اكرم (ص) رسيد. هنگامي كه پيامبر آن‌ها را مشاهده كردند، ديدند از شدت گرسنگي مي‌لرزند. پيامبر اشك ريختند و فرمود: «اين حالي را كه در شما مي‌بينم براي من بسيار گران است»  سپس برخاستند و با آن‌ها حركت كردند. هنگامي كه وارد خانۀ حضرت زهرا (ع) شدند ايشان را در محراب عبادت ديدند در حالي كه از شدت گرسنگي ضعيف شده و چشمهايش به گودي نشسته بود. پيامبر گرامي (ص) اندوهگين شدند. در همين هنگام جبرئيل امين نازل شد و گفت: «اي محمد اين سوره را بگير. خداوند با چنين خانداني به تو تهنيت مي‌گويد» سپس سوره «هل أتي» (انسان يا دهر) را بر او خواند.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *