عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

حضرت امام خميني (ره) نمونه بارز عامل به علم بود

درميان رهبران انقلابي دنيا امام خميني (ره) از ويژگي هاي برجسته اي برخوردار است كه با گذشت بيست و دو سال نام ايشان نه تنها در كشور هاي اسلامي بلكه در ديگر كشورها نيز هنوز طنين انداز است، به گزارش روابط عمومي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان ....

درميان رهبران انقلابي دنيا امام خميني (ره) از ويژگي هاي برجسته اي برخوردار است كه با گذشت بيست و دو سال نام ايشان نه تنها در كشور هاي اسلامي بلكه در ديگر كشورها نيز هنوز طنين انداز است.

به گزارش روابط عمومي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان، حجت الاسلام والمسلمين حسن سراج زاده مدير گروه اخلاق و عضوهيئت علمي دفتر اصفهان در خصوص ويژگي هاي اين امام راحل (ره) تصريح كرد: پيشواي بزرگ و نام آور دوران معاصر, بنيان گذار جمهوري اسلامي ايران, حضرت امام خميني ـ قدّس اللّه روحه الزكيه, و اٌفاض علي تربته المراحمَ الربّانيه ـ علاوه بر فقه و اصول و ديگر علوم رايج حوزه ها, در دانش اخلاق و تزكيه و تهذيب نفوس, يدي طولي داشت و بخش نسبتاً زيادي از عمر شريف خود را صَرف تدريس اخلاق و تربيت و تزكيه فضلا و طلاب و نيز تحقيق در مسائل اخلاق و نگارش كتاب هاي سودمند اخلاقي كردند; به طوري كه در اين زمينه استادي ماهر و صاحب نظري مسلّم و شخصيتي ممتاز و تاٌثيرگذار شناخته شد و دروس اخلاق و جلسات تهذيب ايشان تاٌثير بسياري بر مستمعان, به خصوص طلاب و فضلا, داشت و در حقيقت ايشان نمونه بارز عامل به علم بود.

حجت الاسلام سراج زاده با بيان اينكه امام خميني (ره)، تدريس اخلاق در حوزه علميه قم را از دوره سياه رضاخان شروع كردند، افزود:  درس اخلاق ايشان در مدرسه فيضيه و مدرسه حاج ملاصادق برگزار مي شد و شيفتگان زيادي داشت و مشتاقان فراواني را از زلال معارف اخلاقيِ وحي سيراب مي كرد. ايشان علاوه بر تدريس اخلاق، به تاٌليف آثاري گران سنگ در دانش اخلاق هم مي پرداختند.

عضو هيئت علمي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان با اشاره به تأليفات معمار كبير انقلاب اسلامي گفت: از آثار و دست نوشته هاي ايشان در زمينه علم اخلاق مي توان به چهار كتاب شرح اربعين، سرالصلوۀ، معراج السالكين و صلوۀ العارفين، آداب الصلاۀ، شرح حديث جنود عقل و جهول و جهاد اكبر يا مبارزه با نفس اشاره كرد. ايشان به خاطر علاقه خاصي كه به مباحث عرفان اسلامي داشتند نيز كتاب شرح دعاي سحر ، مصباح الهدايه و تعليقات علي شرح فصول الحكم و مصباح الانس را نيز براي علاقمندان اين عرصه به رشته تحرير در آوردند.

مدير گروه اخلاق دفتر اصفهان، اثر “شرح اربعين” را از مبسوط ترين اثر اخلاقي حضرت امام (ره) دانست و گفت: اين كتاب، در حقيقت شرح چهل حديث شريف از احاديث خاندان رسالت ـ عليهم آلاف التحية والثناء ـ است كه به اقتضاي سنّتِ (اربعين)نويسي در بين علماي اسلام, تاٌليف شد و 29 حديث آن, اخلاقي و 7 حديث آخر و نيز حديث 11, 28, 31 و 32 در باب اعتقادات و معارف است; هرچند ذيل حديث 28, 32 و 34 مباحث اخلاقي هم مطرح شده است.

وي با اشاره به مقصود رهبر كبير انقلاب در رابطه با تأليفاتشات افزود: حضرت امام (ره) در مباحثي كه در كتاب هاي شان نقل كردند فهم نكات علمي و فلسفي همچنين مباحث تاريخي و ادبي نبوده است بلكه سبك بار نمودن نفوس از عالم مظلَم طبيعت و توجه دادن ارواح است به عالَم غيب و منقطع نمودن طاير روح است از شاخسار درخت دنيا, (كه اصل شجره خبيثه است) و پرواز دادن آن است به سوي فضاي عالم قدس و محفل انس, (كه روح شجره طيّبه است); و اين حاصل نيايد مگر از تصفيه عقول و تزكيه نفوس و اصلاح احوال و تخليص اعمال.

سراج خاطرنشان كرد: امام(ره) با بيان هاي گوناگون, اين حقيقت را تبيين كرده اند كه آموختن علوم رسمي و انباشتن اصطلاحات و مفاهيم خشك و بي مغز, نه تنها موجب نجات و فلاح آدمي نيست, بلكه اگر با تهذيب همراه نباشد ضررش از چيزهاي ديگر بيشتر است، همچنانكه امام راحل مي فرمودند: چه بسا كه شيطان و نفس, انسان را سال هاي طولاني دعوت به اعمال صالحه و اخلاق حميده و پيروي از شريعت مطهّره كنند, به اميد آنكه او را مبتلا به اِعجاب و خودپسندي كنند و با همه مشقّت ها و رياضات, ساقط كنند.پس غرور علمي و خودخواهي و خودپسندي يكي از مهلكات است كه انسان را به شقاوت كشاند, و خودداري و نگهباني از نفس از مشكل ترين امور است كه بايد به خداي تعالي پناه برد و از او طلبِ دستگيري كرد.

اميد است با بهره گيري از تأليفات و نكات اخلاقي ايشان بيش از پيش در پيمودن راه طريقت معرفت الهي گام برداريم.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *