عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

تبليغ در راه دين جهاد اكبر است / مقابله با شبهه افكني دشمنان در بين جوانان و مقابله با خرافه پرستي وظيفه مبلغان در جنگ نرم است

در آستانۀ فرارسيدن ماه مبارك رمضان در گردهمايي بزرگ مبلّغان استان اصفهان، كه به همت دفتر تبليغات اسلامي اصفهان برگزار شد، با اشاره به برخي آيات و روايات، تبليغ علوم ديني را به مثابۀ جهاد في سبيل‌الله و حتي برتر از آن دانسته و تأكيد كردند: ....

حضرت آيت‌الله مظاهري، در آستانۀ فرارسيدن ماه مبارك رمضان در گردهمايي بزرگ مبلّغان استان اصفهان، كه به همت دفتر تبليغات اسلامي اصفهان برگزار شد، با اشاره به برخي آيات و روايات، تبليغ علوم ديني را به مثابۀ جهاد في سبيل‌الله و حتي برتر از آن دانسته و تأكيد كردند:  براساس آيات قرآن كريم، احياي يك انسان و هدايت او به اسلام و تشيّع و نيز تلاش براي سازندگي روحي و اخلاقي ديگران و رهانيدن جوانان از انحراف و گمراهي، به اندازۀ زنده كردن همۀ آدميان ارزش دارد و ثوابي  بالاتر از ثواب شركت در جهاد في سبيل‌الله خواهد داشت.
ايشان حركت مبلّغان علوم ديني در عضر غيبت را استمرار حركت انبياي الهي برشمرده و تصريح كردند: رسالت روحانيون و مبلّغان تشيّع، شبيه رسالت انبياي تبليغي و از جهاتي افضل از رسالت آنان مي‌باشد؛ زيرا علاوه بر آن‌كه مبلّغان عصر حاضر، به تبليغ دين اسلام و شريعت محمّدي كه افضل اديان است، مي‌پردازند، علم و تقواي آنان اكتسابي است و براي نيل به مقامات علمي و معنوي، همّت و تلاش خود را ضميمۀ توفيق الهي كرده‌اند كه كار ارزشمندي مي باشد.
معظّم‌له افزودند: طلبۀ علوم ديني، سرباز حضرت ولي‌عصر «اروحنا فداه» است و بايد قدردانِ جايگاه و منزلت خويش باشد. همچنان‌كه مردم نيز بايد توجّه به منزلت روحانيّت داشته باشند و قدردان اين نعمت بزرگ باشند.

*محورهاي تبليغ دين
حضرت آيت‌الله مظاهري در ادامۀ بيانات خود ضرورت تبليغ علوم ديني در سه محور اعتقادات، اخلاق و احكام را يادآور شده و اظهار داشتند: دين اسلام از سه بخش اساسي اعتقادات، احكام و اخلاق تشكيل شده است و مبلّغ اين دين مبين نيز بايد تبليغ خود را بر اين سه ركن و سه محور اساسي استوار سازد.
ايشان از كم رنگ شدن بيان احكام و مسائل شرعي در منابر و مجالس وعظ و خطابه انتقاد كرده و افزودند: يك روحاني يا مبلّغ دين بايد به رسالۀ عمليّۀ مراجع معظّم تقليد تسلّط كامل داشته باشد و در سخنراني خود مسائل شرعي را براي مردم تبيين كند و اين كه امروزه در منابر، مسئله گفته نمي‌شود، رسم غلطي است و موجب مي‌شود مردم نسبت به احكام شرعيِ خود، آگاهي لازم را نداشته باشند و اعمال عبادي را به درستي انجام ندهند.
حضرت آيت‌الله مظاهري در ادامه، بر ضرورت احياي اخلاق و فضائل انساني در جامعه تأكيد كرده و خاطرنشان ساختند: بخش مهمّي از جلسۀ وعظ يك مبلّغ علوم ديني، بايد به تبيين فضائل و رذائل اخلاقي با تكيه بر آيات و روايات، اختصاص يابد تا پس از ماه مبارك رمضان، رذائل اخلاقي حاكم بر جامعه و مردم، ريشه‌كن يا دست كم سركوب شده و فضائل نيكوي اخلاقي و صفات حسنه، جايگزين صفات رذيله گردد.

*مبلّغ حقيقي
معظّم‌له، خودسازي و تهذيب نفس مبلّغان را مؤثرترين عامل براي تهذيب مردم دانسته وتاكيدكردند: مبلّغ حقيقي كسي است كه قبل از ديگرسازي، به خودسازي بپردازد. يعني با ريشه‌كن كردن صفات رذيله، نفس خود را مهذّب كرده و دل خويش را به زيور خصائل و فضائل حسنۀ اخلاقي بيارايد و شجرۀ طيّبۀ فضائل اخلاقي را در وجود خود بارور كند، به گونه‌اي كه خودش و ديگران از ثمرات ارزشمند آن شجرۀ طيّبه بهره‌مند گردند.
حضرت آيت‌الله مظاهري ضمن نكوهش گناهان زباني كه در سال‌هاي اخير بيش از گذشته رايج و متأسّفانه در جامعه عادي شده است، بر پرهيز جدّي از گناهاني نظير غيبت، تهمت، و شايعه تأكيد كرده و خاطرنشان كردند: روحانيون و مبلّغين بايد مراقب باشند در حين سخنراني، مرتكب گناهان زباني و به خصوص غيبت، تهمت يا شايعه سياسي نشوند، همچنين در برابر گناهان ديگران از خود واكنش مناسب نشان دهند، وگرنه از قبح اين گناهان بزرگ نزد مردم كاسته شده و آنان نيز با توجيهاتي نظير غيبت و تهمت سياسي، به گناهان زباني مبتلا مي‌گردند.
معظّم‌له ادامه دادند:  علاوه بر حفظ قداست جلسات وعظ و خطابه، ممانعت از ورود اقسام گناه به جلسات خصوصي و ميهماني‌ها و نيز جلوگيري از تبديل آن جلسات به جلسات لغو و بيهوده، همراه با سخنان بي‌نتيجه، براي روحانيون ضروري است؛ زيرا جلسه‌اي كه مبلّغ ديني در آن حضور دارد، بايد نتيجۀ دنيوي و اخروي داشته باشد و آن مبلّغ وظيفه دارد به صورت مستقيم  يا غيرمستقيم، همۀ جلسات و حتّي ميهماني‌هاي خانوادگي را به جلسۀ ديني و اخلاقي مبدّل سازد.   

*امام خميني؛ الگو و سرمشق همگان
حضرت آيت‌الله مظاهري با بيان خاطره‌اي از حضرت امام خميني«قدس‌سره»، سياست و ديانت بنيانگذار كبير جمهوري اسلامي را اسوه و سرمشق همگان دانسته و تصريح كردند: آن كساني كه به عنوان دفاع از نظام مقدّس جمهوري اسلامي به غيبت يا تهمت سياسي متوسّل مي‌شوند يا براي رقباي خود شايعه‌پردازي مي‌كنند، بايد بدانند كه بنيانگذار اين نظام مقدّس و معمار كبير آن شخصيّت بزرگواري همچون امام راحل«قدس‌سره» است كه تقواي ايشان بايد سرمشق همگان باشد.

*اعتقادات جوانان را نشانه گرفته‌اند!
معظم له در بخش ديگري از سخنان خود، به تشريح گوشه‌هايي از ابعاد جنگ نرم دشمنان تشيّع براي تضعيف اعتقادات جوانان و بدبيني آنان نسبت به مذهب حقّۀ جعفري پرداخته و خاطرنشان ساختند: امروزه دشمنان تشيّع با بهره‌گيري از رسانه‌هاي متعدّد و ابزارها و تجهيزات مختلف، با هدف تضعيف نظام جمهوري اسلامي ايران، اعتقادات مذهبي جوانان شيعه را نشانه گرفته‌اند و با شايعه‌پراكني و ايجاد شبهات گوناگون، بنيۀ اعتقادي نسل جوان را متزلزل مي‌كنند.
ايشان ادامه دادند: اين امر، وظيفۀ روحانيون و مبلّغين را سنگين‌تر كرده و تبليغ آنان را با دشواري‌هاي متعدّدي مواجه مي‌نمايد؛ از اين‌رو لازم است كه اولاً با ارتقاي سطح كيفي منابر و سخنراني‌ها و غنابخشي به محتواي بيانات خود با بهره‌گيري از آيات نوراني قرآن كريم و روايات روح‌بخش اهل‌بيت «سلام‌الله‌عليهم»  جوانان را به سوي خود و به سوي جلسات مذهبي جذب نمايند. ثانياً با به كارگيري شيوه‌هاي نوين و جوان‌پسند و نيز با غلبۀ عقل و استدلال بر احساسات، پاسخگوي شبهاتي كه از سوي وهابيّت، بهائيّت، تصوّف و عرفان‌هاي كاذب و نوظهور بر ضدّ تشيّع و روحانيّت مطرح مي‌شود، باشند.
 
*مبلغان به مسائل جناحي وارد نشوند
معظم له بر ضرورت دفاع مبلّغين از حقّانيّت اصل نظام جمهوري اسلامي، بدون ورود به مسائل جناحي و باندي، تأكيد كرده و تصريح كردند: نظام مقدّس جمهوري اسلامي كه نشأت گرفته از حكومت اسلامي پيامبراكرم«صلي‌الله‌عليه وآله وسلّم» در مدينه مي‌باشد و تشكيل آن، آرمان ديرين ائمۀ طاهرين«سلام‌الله‌عليهم» و همۀ فقهاي عظام و مراجع تقليد در قرون گذشته است، بركات فراواني داشته و موجب سرافرازي تشيّع در جهان مي‌باشد و چنانچه با موانعي همچون دسيسه‌هاي دشمنان خارجي و نيز اختلافات و خوسري‌هاي داخلي مواجه نمي‌شد، اكنون بيش از اين ترّقي و پيشرفت كرده بود. ولي در عين حال دفاع از نظام و دست‌ كم دعا براي سربلندي و پيروزي آن، يكي از وظايف مبلّغين است.
حضرت آيت‌الله مظاهري در پايان بر ضرورت تقويت روحيۀ اخلاص در مبلّغان ديني و مذهبي تأكيد كرده و افزودند: كسي كه براي تبليغ و ترويج اسلام و تشيّع اعزام مي‌شود، بايد صرفاً رضايت خداوند متعال را در نظر بگيرد و به گونه‌اي عمل نمايد كه پس از بازگشت بتواند نتيجه و ثمرۀ تبليغ خويش را به خداي متعال ارائه دهد.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *