رييس دفتر اصفهان با بيان اين كه در اين كشور هم اكنون فرهنگ غربي در حال رشد و توسعه است افزود: با اين حال بستر مناسب براي تبليغ دين اسلام در اين كشور مهيا است. وي افزود: وجود فرهنگ هاي گوناگون مجال رشد را از ديگري گرفته و غرب فرصت را براي دگرگوني اين فرهنگ ها مغتنم شمرده و وارد عرصه شده و شروع به بذر پاشي هاي تبليغاتي از جهات اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي نموده است كه اين مي تواند زمينه ساز تضعيف ديگر فرهنگ ها را فراهم سازد.
حجت الاسلام والمسلمين ارزاني فضاي تبليغ براي دين اسلام را بسيار محدود قلمداد كرد و گفت: در ازبكستان تبليغ دين اسلام بسيار محدود است و علت آن هم اين است كه دولت اجازه تبليغ نه به ايران و نه به ديگر كشور ها داده است و متاسفانه در پايتخت اين كشور يعني تاشكند فرهنگ كمونيستي حاكم است كه اين نشأت گرفته از فرهنگ كشور شوروي كمونيستي سابق بوده است.
وي پايه هاي ديني مسلمانان ازبكي را ضعيف قلمداد كرد و تصريح كرد: متأسفانه مسلمانان ازبكستان به لحاظ اعتقادي و مفاهيم اسلامي اطلاعات بسيار كمي دارند و اين سبب شده تا نسبت به مناسك معمول اسلام مثل نماز و روزه هم حتي دچار ضعف باشند.
حجت الاسلام و المسليمن ارزاني در ادامه مجانست و تقارب فر هنگي بين ازبكستان و ايران و فرهنگ ايراني را بسيار خوب ارزيابي كرد و اظهار داشت: شهر سمرقند و بخارا نسبت به ايرانيان علاقه ي خاصي دارند و در بعضي از شهر هاي ازبكستان به دليل وجود ايرانيان در سلسله ساسانيان، مردم به زبان فارسي صحبت مي كنند.
وي در پايان با بيان اينكه حوزه هاي علميه و سازمان فرهنگ و ار تباطات فرصت ها و تهديدات در كشورهايي مثل ازبكستان را بايستي بيشتر بررسي نمايند، افزود: اگر بتوانيم با مديريت و برقراري توازن بين فرصت ها و تهديدات مسايل اسلام را در ديگر كشور ها پررنگ نماييم در حقيقت توانسته ايم فضاي تبليغاتي غرب را محدود كنيم.