عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

پاسخ‌گويي فاطمه ي زهرا سلام الله عليها به پرسش ها ي ديني و تقويت فكري شيعيان در برابر تهاجم فرهنگي دشمنان اسلام

به مناسبت ايام شهادت فاطمه ي زهرا سلام الله عليها، نقش بارز و درس آموز حجت الله الكبري عليها السلام در پاسخگويي به پرسش هاي ديني وتقويت فكري شيعيان را تشريح نمود وگفت: ....

بسمه تعالي پاسخ‌گويي  فاطمه ي زهرا سلام الله عليها به پرسش ها ي ديني و تقويت فكري شيعيان در برابر تهاجم فرهنگي دشمنان اسلام حجت الاسلام والمسلمين صافي اصفهاني، رييس نمايندگي مركز ملي پاسخگويي اصفهان،به مناسبت ايام شهادت فاطمه ي زهرا سلام الله عليها، نقش بارز و درس آموز حجت الله الكبري عليها السلام در پاسخگويي به پرسش هاي ديني وتقويت فكري شيعيان را تشريح نمود وگفت: يكي از اقدامات علمي بانوي بزرگ اسلام فاطمه ي زهرا« سلام الله عليها »، معــاضدت فكري و امداد رساني علمي به مردان و زنان با ايمان عصر خود وأعصار بعد از خود، براي دفاع از مباني اسلام و منكوب نمودن دشمنان اسلام بوده است. 
وي افزود: براي آن حضرت، نوع تفكر مردم و نگرش آنان به دين و از طرفي ردّ بدعت ها وشبهات وپاسداري از مباني عقيدتي اسلام ناب محمدي(ص) بسيار مهم بود.آنگاه كه در مقام إنذار و هشدار مردم برآمد،آن چه او را به شدت آزرده مي ساخت، تغيير فكر مردم پس از رسول خدا(ص)و ارتداد آنان از شاهراه امامت و ولايت به بيراهه ي بدعت ونفاق بود.
حجت الاسلام صافي خاطرنشان كرد: فاطمه ي زهرا«عليها السلام» زيباترين تعابير را در توصيف مقام مدافعان فكري مردم بيان داشته و او خود از برجسته ترين  پيكارگران و بلكه طلايه دار وشهيده ي ميادين سخت ودشوار اين جنگ نرم بوده است.
در اين جا به روايتي جالب و شنيدني دقت فرماييد تا با تأمل در آن، وظيفه ي امروز خود و حقيقت پيروي از فاطمه ي زهرا«عليهاالسلام» را دريابيم و بدانيم صحنه ي فرهنگ و عرصه ي تعارض وتضارب أفكار تا چه اندازه مهم و دفاع و تلاش در اين عرصه از چه مقدار ارزش معنوي وجايگاه اخروي برخوردار است:   وَ قَالَ أَبُو مُحَمَّدٍ ع: قَالَتْ فَاطِمَةُ ع: وَ قَدِ اخْتَصَمَ إِلَيْهَا امْرَأَتَانِ فَتَنَازَعَتَا فِي شَيْ‏ءٍ مِنْ أَمْرِ الدِّينِ إِحْدَاهُمَا مُعَانِدَةٌ وَ الْأُخْرَى مُؤْمِنَةٌ فَفَتَحَتْ عَلَى الْمُؤْمِنَةِ حُجَّتَهَا فَاسْتَظْهَرَتْ عَلَى الْمُعَانِدَةِ فَفَرِحَتْ فَرَحاً شَدِيداً فَقَالَتْ فَاطِمَةُ إِنَّ فَرَحَ الْمَلَائِكَةِ بِاسْتِظْهَارِكِ عَلَيْهَا أَشَدُّ مِنْ فَرَحِكِ وَ إِنَّ حُزْنَ الشَّيْطَانِ وَ مَرَدَتِهِ بِحُزْنِهَا عَنْكِ أَشَدُّ مِنْ حُزْنِهَا وَ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ قَالَ لِلْمَلَائِكَةِ أَوْجِبُوا لِفَاطِمَةَ بِمَا فَتَحَتْ عَلَى هَذِهِ الْمِسْكِينَةِ الْأَسِيرَةِ مِنَ الْجِنَانِ أَلْفَ أَلْفِ ضِعْفٍ مِمَّا كُنْتُ أَعْدَدْتُ لَهَا وَ اجْعَلُوا هَذِهِ سُنَّةً فِي كُلِّ مَنْ يَفْتَحُ عَلَى أَسِيرٍ مِسْكِينٍ فَيَغْلِبُ مُعَانِداً مِثْلَ أَلْفِ أَلْفِ مَا كَانَ لَهُ مُعَدّاً مِنَ الْجِنَان[1]   از حضرت ابو محمد امام حسن عسكري عليه السلام نقل شده: دوزن در يكي از مباحث ديني با هم اختلاف داشتند؛يكي از آن دو، مؤمن و ديگري معاند و مخالف اسلام بود؛حضرت زهرا عليها السلام به زن مسلمان در گفتن دلايل و براهين خود عليه طرف مخالف كمك نمود تا اينكه توانست مطالب حق خود را ثابت كند و از اين جهت به شدت خوشحال شد، حضرت فرمود: خشنودي فرشتگان از پيروزي تو،بيش از خشنودي تو مي باشد؛همچنان كه غمگين شدن شيطان و پيروانش بيش از ناراحتي و حزن آن زن است و همانا خداوند متعال به فرشتگانش فرمود:براي فاطمه عليها السلام به خاطر كمكي كه به اين زن بيچاره و درمانده نمود،هزاران برابر آن چه من برايش فراهم كرده ام،از بهشت آماده سازيد!و اين كار را براي هر كسي كه برروي درمانده ي بيچاره دري بگشايد تا بتواند بر معاندي غلبه كند،نيز سنت قرار دهيد!كه هزار هزار برابر آنچه كه از بهشت براي او آماده گشته، برايش در نظر گيريد! 
رييس مركز ملي پاسخ گويي خاطر نشان كرد: از اين داستان ونظايرآن در مي يابيم كه چگونه فاطمه ي زهرا (عليهاالسلام) پناه و مرجع فكري و مذهبي مسلمانان بوده اند و چه آثار شگفتي را بر تلقين عقايد درست بر مردم مترتب مي دانسته اند؛ وي افزود: حتي مردان مسلمان نيز كه نسبت به اهل بيت (عليهم السلام) نزديك بودند ، همانند زنان مسلمان مي توانسته اند به محضر فاطمه (عليهاالسلام) شتافته و از حوزه ي علمي آن يادگار رسول خدا (صلي الله عليه و آله و سلم)   كسب فيض كنند و از اين طريق احاديث و رواياتي را از آن بانوي عزيز اسلام به ديگران انتقال داده اند كه سلمان ، ابوذر و مقداد از اين گروه بوده اند؛ علاوه بر اين، سخنان حكيمانه و گهربار آن حضرت در جمع مهاجران و انصار در مسجد رسول خدا (صلي الله عليه و آله و سلم)   و خطابه هاي آتشين ايشان در جمع زنان مدينه كه به عيادتشان رفته بودند و نيز احتجاجات ارزشمند و دشمن شكن آن شفيعه ي روز جزا ، همه و همه از نقش عميق فرهنگي  آن حضرت در پاسخگويي به شبهات ،حكايت دارد كه موجب بيداري و هدايت مؤمنين و خواري و زبوني منافقان و غاصبان خلافت مي گرديد.  
صافي در ادامه گفت: امام عسكري(عليه السلام) از امير مؤمنان علي(عليه السلام) روايت مي نمايد كه اگر كسي افراد بي بضاعت در اعتقادات ديني را در برابرمخالفان ومعاندان تقويت كند،موجب اين خواهدشد كه در خانه ي پر وحشت قبر،  حضرت حق «جلَّ وعلي»  حقايق ومعارف را به او تلقين نمايد وبالاترين در جات بهشت را براي او رقم زند وقبرش را به خوش منظرترين بوستان هاي بهشت تبديل نمايد. و چه منزلتي  برترو والاتر از اين را مي توان براي اين خدمت مقدس بر شمرد؟!  قَالَ أَبُو مُحَمَّدٍ الْحَسَنُ بْنُ عَلِيٍّ الْعَسْكَرِيُّ ع قَالَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ ع :مَنْ قَوَّى مِسْكِيناً فِي دِينِهِ ضَعِيفاً فِي مَعْرِفَتِهِ عَلَى نَاصِبٍ مُخَالِفٍ فَأَفْحَمَهُ لَقَّنَهُ اللَّهُ تَعَالَى يَوْمَ يُدْلَى فِي قَبْرِهِ أَنْ يَقُولَ: اللَّهُ رَبِّي وَ مُحَمَّدٌ نَبِيِّي وَ عَلِيٌّ وَلِيِّي وَ الْكَعْبَةُ قِبْلَتِي وَ الْقُرْآنُ بَهْجَتِي وَ عُدَّتِي وَ الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَانِي فَيَقُولُ اللَّهُ أَدْلَيْتَ بِالْحُجَّةِ فَوَجَبَتْ لَكَ أَعَالِي دَرَجَاتِ الْجَنَّةِ فَعِنْدَ ذَلِكَ يَتَحَوَّلُ عَلَيْهِ قَبْرُهُ أَنْزَهَ رِيَاضِ الْجَنَّةِ[2]   رييس مركز ملي پاسخ گويي اصفهان درپايان به منظور تبيين عنايت خاص بانوي بزرگ اسلام به امر پاسخگويي روايتي را بيان كرد و گفت: روزى زنى خدمت فاطمه ( عليه السلام ) رسيد و در مورد نماز و بعضى از مسائل آن ، سؤالى مطرح كرد . فاطمه ( عليه السلام ) با كمال گشاده رويى پاسخ آن را به طور مشروح و مفصل بيان فرمود . آن زن مسأله دومى را هم مطرح كرد و باز به همان ترتيب پاسخش را شنيد .
باز سؤال ديگرى طرح كرد و همينطور سؤال‌هاى چهارم و پنجم و ششم و هفتم و هشتم و نهم و دهم . . . و فاطمه ي زهرا همه را ، با همان گشاده رويى و حلم و شكيبايى ، مو به مو پاسخ داد ؛ بى آنكه ذره اى شتاب و بى تابى يا كم حوصلگى و خستگى نشان دهد . آنگاه زن مزبور كه احساس مى كرد بانوى بزرگوار اسلام را به زحمت انداخته، شروع به معذرت خواهى كرد و توضيح داد كه اين مسائل مربوط به مادر پير و زمين گيرم است كه خودش قادر به راه رفتن نيست و نتوانسته است خدمت شما برسد؛ لذا مرا مأمور كرده تا پاسخ سؤال‌هايش را از شما بگيرم و براى او بازگو كنم .
حضرت احساس كرد او از كثرت پرسشهاي خويش شرمگين است و به اين جهت مي خواهد خانه و حضور ايشان را ترك كند ، لذا فرمودند: شما خجالت نكشيد ، من در برابر هرمسأله اي كه به شما آموزش مي دهم ، پاداش دارم ، پاداش خيلي مهم ، و آن اينكه « تعليم دادن يك مسأله ،ارزش و ثوابش بيش از آن است كه ما بين زمين تا عرش خدا را از جواهرات ارزشمند پر نمايند.» اي زن! اگر كسي به كارگري مشغول گردد و بار سنگيني را به دوش گرفته و به پشت بام حمل كند و در برابر آن صدهزار دينار طلا مزد بگيرد ، آيا در اين فرض ، احساس خستگي مي كند؟ زن جواب داد: نه! فاطمه (عليهاالسلام) فرمودند: من نيز در برابر آموزشهايي كه انجام مي دهم ، چنين احساسي دارم ، زيرا پاداش من به مراتب بيشتر است.[3]   وي خاطر نشان كرد: اين حديث ، علاوه بر آن كه حاكى از مقام حلم و اخلاق و شكيبايى و درايت و مهربانى آن بزرگوار است، نشانگر اين است كه آن بانوى فاضل و دانشمند در مقام استاد و معلمى دلسوز و مهربان ، نه تنها از پاسخگويى به نيازها و سؤالات فكرى و معنوى مراجعان  خسته نمى شده ، بلكه با حلم و بردبارى و خوشرويى تمام ، پاسخ‌هاى لازم را به آنان مى داده و مشكلات شان را حل مى كرده و قانع و راضى به خانه مى فرستاده است. 
اللهم صل علي فاطمة وابيها وبعلها وبنيها والسر المستودع فيها بعدد ما احاط به علمك.  

[1] – ر.ك: الإحتجاج على أهل اللجاج ،   ج‏1 ، ص  18  ؛ بحارالأنوار ج 8 ،ص  18 [2] – الإحتجاج على أهل اللجاج   ، ج‏1 ،   181- رياحين الشريعه ، ج 2 ، ص 131

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *