عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

تشريح دستاوردهاي سفر علمي-پژوهشي خود را به كشور چين

دكتر علي بوروني مدير گروه اديان معاونت پژوهش دفتر تبليغات اسلامي اصفهان، دستاوردهاي سفر علمي-پژوهشي خود را به كشور چين تشريح كرد. وي در مورد جمعيت مسلمانان چيني گفت: ....

دكتر علي بوروني مدير گروه اديان معاونت پژوهش دفتر تبليغات اسلامي اصفهان، دستاوردهاي سفر علمي-پژوهشي خود را به كشور چين تشريح كرد. وي در مورد جمعيت مسلمانان چيني گفت: آمار سرشماري جمعيت سال 2001 ميلادي چين نشان مي دهد، كه در پكن 300 هزار مسلمان سكونت دارند كه 250 هزار نفر از آنان از مسلمانان «خويي» هستند و50 هزار نفر ديگر را گروههاي قومي همچون اويغور، قزاق، قرقيز، ازبك، سالار، تاجيك، دونگ شيانگ و بائوآن تشكيل مي دهد.
دكتر بوروني در مورد تقسيمات منطقه اي شهر پكن گفت: شهر پكن دو منطقه خود مختار«خويي» مسلمان دارد كه نخستين آن منطقه «خويي چانگ اينگ» در ناحيه «چائويانگ» و ديگري «خويي يوجياوو» در ناحيه «تونگ جو» مي باشد.
عضوهيئت علمي گروه اديان بيشترمسلمانان چيني را سني مذهب اعلام دانست و گفت: كل جمعيت پكن 12 ميليون نفر مي باشد كه كمتر از 3 درصد آن را مسلمانان تشكيل مي دهند؛ بيشتر مسلمانان شهر پكن سني مذهب و پيرو مكتب«حنفي» و تعداد اندكي ازمسلمانان پكن پيرو فرقه صوفيه «جهريه» مي باشند كه غالبا درمراسم مذهبي خود اذكار و آيات قرآن را با صداي بلند مي خوانند، آغاز ماه مبارك رمضان و پايان آن يعني نماز عيد را در مساجد ادا مي كنند و  با تمام اين اوصاف تمامي اين فرق با هم همزيستي مسالمت آميزو برابري دارند.
وي در مورد تعداد مساجد شهر پكن و حومه ي آن تصريح كرد: 72 باب مسجد در پكن مي باشد، كه نيمي از آنها در شهر پكن و بقيه در حاشيه و حومه شهر پراكنده مي باشد.  
دكتر علي بوروني عضوهيئت علمي گروه اديان، مسجد نيوجيه را از باستاني ترين و معروف ترين مساجد چين دانست و ابراز كرد: مسجد نيوجيه در سال 996 ميلادي احداث شد و بيش از 1000 سال قدمت دارد. وي در مورد قسمت هاي مختلف مسجد نيوجيه و آثارموجود در آن اينگونه بيان داشت: مجموعه ساختمان هاي اين مسجد متشكل از صحن مسجد، ساختمان بان كه، ساختمان وان يوئه، تالارسخنراني، كلاه فرنگي حافظ ستون و تالار نماز مي باشد. دراين مسجد آثار باستاني و كتيبه هايي به چشم مي خورد كه از مدارك مهم درباره تاريخ دين اسلام به شمار مي روند، كه به عنوان نمونه يادداشتهاي تاريخي در محراب اين بنا مشاهده مي شود كه به صورت كنده كاري هايي به خط كوفي و آيات قرآني مي باشد؛ همچنين راهروهاي اين مسجد، با خطوط پارسي و چيني حكاكي و تزيين شده است.
عضو هيئت علمي گروه اديان، با اشاره به دو آرامگاه از مسلمانان ايراني در نيوجيه تصريح كرد: در گوشه اي از حياط مسجد دو آرامگاه متعلق به دو شيخ بزرگوار بخارايي و قزويني با نامهاي قاضي عمادالدين بخاري و احمد برطاني قزويني، از ايران مي باشند كه به دوران سلسله «يوان» در قرن سيزدهم برمي گردد؛ اين دو عالم در قرن 13 ميلادي به چين براي تبليغ و گسترش دين مبين اسلام رفتندز
دكتر بوروني درمورد جايگاه اجتماعي اين مسجد خاطرنشان ساخت: مسجد نيوجيه يك بناي تاريخي براي بازديد جهانگردان نيز محسوب مي شود و در جشنواره ها و اعياد اسلامي هزاران مسلمان در آن گرد هم مي آيند، تالار نماز اين مسجد گنجايش بيش از هزار نفر نمازگزار را دارد و مسلمانان چيني هنگام حضور در مسجد فقط به عبادت مي پردازند و از گفتگوهاي غير عبادي نيز پرهيز مي كنند.
علي بوروني ، در مورد دين بوديسم، در چين اظهاركرد:  دين بوديسم از قرن يكم ميلادي به چين راه يافت و از قرن چهارم در اين كشور توسعه يافت و به تدريج از تأثيرگذارترين مذاهب، در چين شد.
وي درمورد تقسيم بندي خانواده دين بودا اينچنين تصريح كرد: دين بودا در چين از لحاظ خانواده به دين بوداي شعبه زبان هان ، دين بوداي تبتي و مذهب بوداي بالي تقسيم مي شود.
عضوهيئت علمي گروه اديان مذهب تائوييسم را از مذاهب اصيل چيني عنوان كرد و گفت:  اين مذهب از قرن دوم ميلاد پا به عرصه گذاشت و بيش از 1800 سال قدمت دارد؛ تائيسم برپايه اعتقادات باستاني يعني پرستش طبيعت و نياكان توسعه يافته و در تاريخ شاخه هاي زيادي از آن ياد شده است و در نهايت به دو فرقه چيوان جن و جن اي تقسيم شد. وي در ادامه افزود: در حال حاضر به دليل فقدان مراسم و تشريفات جدي براي مشاركت در اين دين، دستيابي به آماردقيق پيروان اين مذهب امكان پذير نبود.
دكتر بوروني ورود دين كاتوليك به چين را از قرن هفتم ميلادي برشمرد و در مورد اماكن مذهبي آنان خاطرنشان كرد: پس از جنگ ترياك در سال 1840 دين كاتوليك به طور گسترده رواج يافت و از قرن هفتم ميلادي چندين بار در چين راه يافت و هم اكنون انجمن اين مذهب، داراي يكصد ناحيه مذهبي اعم از 5000 كليسا و سالن مذهبي و 12 دانشكده الهيات مي باشد.
 عضوهيئت علمي گروه اديان دفترتبليغات اسلامي اصفهان، در مورد مبلغان دين كاتوليك توضيحاتي داد و يادآورشد: در بيش از 20 سال گذشته انجمن دين كاتوليك چين،1500 روحاني جوان را آموزش داده و بيش از يكصد روحاني به خارج از كشور براي تحصيل اعزام داشته است و در حال حاضر اين انجمن داراي 3000 راهبه جوان و بيش از 200 راهبه ي با سابقه و حرفه اي در مذهب خود تربيت كرده است.
دكتربوروني در خصوص اقليت هاي مختلف چيني مسلمان گفت: اكثر مطلق مردم مسلمان اقليت هاي ملي هوي، ايغور، تاتار، قرقيز، قزاق، ازبك ، دونگ شيان، سالا و بائوآن مي باشند كه 18 ميليون نفر جمعيت دارند و به دين اسلام معتقد مي باشند؛ وي درمورد سكونت اين اقليتها اظهار داشت: اكثر مسلمانان چين در مناطق خود مختار ايغورسين جيانگ، هوي نينگ شيا و استانهاي گان سو، چين هاي و يونن زندگي مي كنند؛ اكنون در سراسر چين بيش از 30 هزار مسجد و 40 هزار روحاني وجود دارد و ساير مسلمانان در استانها و شهرهاي ديگر پراكنده اند.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *