حجتالاسلام والمسلمين قطبي در گفتوگو با سرويس استانهاي مركز خبر حوزه، در تشريح فعاليتهاي اين معاونت گفت: علاوه بر اعزاممبلغ به صورت عمومي كه در مناسبتهاي مذهبي انجام ميشود، اعزام تخصصي در دفتر تبليغات اسلامي اصفهان نيز از چهار سال پيش راهاندازي شد كه براي كودكان، نوجوانان و… برنامههاي گوناگوني را اجرا ميكنند.
وي افزود: اين مبلغان بر حسب لزوم، در موضوعاتي چون عقايد شيعه، سبك زندگي، مسائل اجتماعي و… در ميان مردم سخن ميگويند.
معاون فرهنگي تبليغي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان خاطرنشان كرد: اين طرح در دانشگاهها نيز اجرايي شد و كارشناسان با حضور در اين نهادها، به شبهاتي كه درميان جوانان به وجود آمده است، پاسخ دادند.
وي به حضور مشاور در خوابگاههاي دانشجويي و مدراس شبانهروزي اشاره كرد و عنوان داشت: اگر در خوابگاهها و مدارس شبانهروزي به دانشآموزان و دانشجويان مشاوره داده نشود، ممكن است دچار افسردگي شده و در دوره تحصيل با مشكلاتي مواجه شوند.
حجتالاسلام والمسلمين قطبي با اشاره به روند شناسايي گرايش تبليغات تخصصي در دفتر تبليغات اسلامي اصفهان اظهار داشت: براي شناسايي اين گرايشها، در فراخواني، از 700 مبلغ نظرخواهي شد و هر كدام با توجه به تجربيات و ايدههايي كه داشتند، نظرات خود را ارائه دادند و مشاوران و كارشناسان دفتر تبليغات اسلامي اين نظرها را بررسي و گرايشات را شناسايي كردند.
وي در تبيين گرايشات تخصصي اظهار داشت: عقايد، عرفان اسلامي، مهدويت و آينده بشريت، انديشه سياسي اسلام، سبك زندگي، شادي و نشاط، تمدن اسلامي و…، هر كدام در شاخههاي مختلفي از گرايشات تبليغات تخصصي هستند كه مورد بررسي قرار ميگيرند و به شبهات پيرامون آن پاسخ داده ميشود.
معاون فرهنگي تبليغي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان خاطرنشان كرد: البته بايد گفت كه در افقگيري براي اين گرايشات، از پژوهشهاي كشوري چون، پژوهشهاي شوراي انقلاب فرهنگ، شوراي فرهنگي عمومي كشور، پژوهشكده مطالعات فرهنگي حوزه علميه قم و… نيز بهره جستيم.
جشن تكليف دانشآموزي
حجتالاسلام والمسلمين قطبي تصريح كرد: برگزاري جشن تكليف دانشآموزان، كارگاههاي تخصصي خانواده، اجراي دورههاي رسمي رشتههاي مختلف و… از ديگر فعاليتهاي اين دفتر در اصفهان ميباشد.
وي با بيان اين كه عمده فعاليتهاي تبليغي اين دفتر، تبليغ شفاهي است، عنوان كرد: خطابه و منبر، سخنراني، مناظره، مشاوره، و… تبليغ شفاهي است و در تبليغ رسانهاي، مكتوب، سازماني و ديگر عرصهها ضعيف هستيم و در حوزه كمتر به آن پرداخته شده است.
معاون فرهنگي تبليغي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان به چاپ و انتشار ويژهنامههاي علمي و تبليغي اشاره كرد و گفت: چند ويژهنامه در موضوعات مختلف خانواده، نظارت همگاني و كنترل همگاني، روشهاي نشر معارف ديني و… منتشر شده است، ولي انتظار ميرود طلاب در عرصه تبليغ مكتوب گامهاي بلندتري بردارند.
وي ادامه داد: امسال، ويژهنامه شعر و شاعري مراحل پاياني خود را طي ميكند و توانايي حوزههاي علميه را در اين عرصه به ظهور گذاشته است. و درباره مسائلي چون مديريت، شناخت مخاطب، برنامهريزي فرهنگي و… سخن گفته است.
تجربيات مبلغان مستندسازي ميشود
حجتالاسلام والمسلمين قطبي به اجراي طرح مستندسازي تجربيات مبلغان مشهور و مشايخ، بر پايه الگوي مديريت دانش در دفتر تبليغات اسلامي اصفهان اشاره كرد و اذعان كرد: اين روش در جهان پذيرفته شده است.
وي ادامه داد: در اين طرح، با ارائه پرسشي در موضوعات خاص، نظريات و تجربيات مبلغان و سخنرانان با تجربه را جويا ميشويم و آن را در قالب نرمافزاري در اختيار مبلغان قرار ميدهيم.
معاون فرهنگي تبليغي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان فن خطابه و منبر، ارتباط با مردم، مسائل سياسي، آشنايي با محيط، ارتباطات خانوادگي مبلغين و… را از مسائلي عنوان كرد كه تجربيات مبلغان را در اين زمينهها جويا ميشوند.
برگزاري جشنواره بلاغ مبين به سه زبان
وي همچنين به برگزاري جشنواره «بلاغ مبين» اشاره كرد و گفت: اين جشنواره به صورت مسابقه بزرگ استاني طراحي شده است كه در سه زبان فارسي، عربي و انگليسي، در سه رشته وعظ و خطابه(عمومي)، سخنراني موضوعي(تخصصي) و كلاسداري و اجراي برنامه (كودك و نوجوان) برگزار ميشود.
حجتالاسلام والمسلمين قطبي درباره روند برگزاري اين مسابقه يادآور شد: در مرحله نخست برگزاري اين مسابقه، از تمامي افرادي كه خواهان شركت در اين مسابقه هستند، نامنويسي ميشود و در اين سه محور از آنان آزمون به عمل ميآيد. برترينهاي مدارس در مرحله 22 گانه شهرستاني (مرحله نيمه نهايي) حضور مييابند و در مرحله سوم نيز در بخش استاني شركت ميكنند.
وي با اشاره به اين كه اين مسابقه قرار است در تمامي مدارس علميه خواهران و برادران برگزار گردد، خاطرنشان كرد: مسابقه بلاغ مبين، امسال، براي نخستينبار اجرا ميشود.
برنامه ويژه براي مسجد امام خميني(ره)
معاون فرهنگي تبليغي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان اجراي برنامههاي فرهنگي در مسجد امام(ره) را از ديگر فعاليتهاي اين دفتر برشمرد و اذعان داشت: بر اساس آمار سازمان ميراث فرهنگي، روزانه بيست هزار نفر وارد مسجد امام ميشوند؛ از اين رو فرصت را غنيمت شمرديم و فضايي از مسجد امام را در اختيار گرفتيم و فعاليتهاي فرهنگي گوناگوني را در اين نقطه توريستي برگزار ميكنيم.
نوروز امسال 4 نفر مسلمان شدند
وي به مسلمان شدن چهار نفر از گردشگران در سال جاري خبر داد و گفت: در اين طرح، طلابي كه با زبان انگليسي آشنايي دارند، در مسجد امام حضور پيدا ميكنند و به پرسشهاي گردشگران پاسخ ميدهند.
حجتالاسلام والمسلمين قطبي حركت حوزه علميه در راستاي تأمين مبلغ براي تمام نقاط مورد نياز تبليغي در كشور را ضروري خواند و اظهار داشت: اگر تبليغ تنها در مساجد و روستاها باشد كه عموم مردم حضور دارند، تعداد مبلغي كه در اين عرصه فعاليت ميكنند، ميتواند پاسخگوي اين نياز باشد، حال اگر ما تمام نقاط كشور را نقطه تبليغي بدانيم، ميبينيم كه در اين عرصه با كمبود مبلغ روبرو ميشويم.
اهتمام به حضور روحانيون در ميان سالمندان و…
وي در ادامه با اشاره به محيطهاي حساس براي تبليغ مبلغان گفت: افرادي از سوي دفتر تبليغات اين استان در محيطهايي مانند سراي سالمندان، كانونهاي اصلاح و تربيت، خانههاي كودكان فراري، محيطهاي دانشجويي مانند خوابگاهها، آسايشگاههاي سربازي، مدارس شبانهروزي، به مدت يك هفته در آن قرار ميگيرد و با بررسي شرايط و نيازها، مدل تبليغي قابل ارائه را بررسي ميكنند.
معاون فرهنگي تبليغي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان ادامه داد: اين افراد، بررسي ميكنند مبلغاني كه به اين عرصهها وارد ميشوند، بايد چه خصوصيتهاي اخلاقي و تواناييهايي داشته باشند و چه ابزارها و امكاناتي در چه زمان و موقعيتي ميتواند فعاليت تبليغي مؤثرتري داشته باشد.
وي افزود: اشخاصي كه براي انتخاب اين مدلها انتخاب ميشوند، بايد در سه محيط از محيطهاي مد نظر حضور داشته باشند و علاوه بر آن از مبلغان برتر دفتر تبليغات اسلامي بوده و توانايي تحليل و شناسايي محيط را داشته باشند.
حجتالاسلام والمسلمين قطبي معرفي تبليغ، به معناي درست آن را در ميان جوانان ضروري خواند و اذعان داشت: حوزه بايد براي تأمين مبلغ مورد نياز، گام بلندي و تبليغات گستردهاي در ميان جوانان براي جذب در حوزههاي علميه انجام بدهد.
شناسنامه تبليغي مناطق تدوين ميشود
وي از تهيه نرمافزار شناسنامه تبليغي در اين استان خبر داد و اظهار داشت: در اين نرمافزار، اطلاعاتي چون افراد تأثيرگذار در منطقه، شناسايي استقبال مردم از برنامههاي مبلغان، و… به مبلغان ارائه ميشود تا روحانيان اعزامي به مناطق مختلف، پيش از حضور در منطقه، با اطلاعات لازم آشنا شود.
معاون فرهنگي تبليغي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان از استقبال اين دفتر از طرحهاي تبليغي مبلغان خبر داد و اذعان كرد: دفتر تبليغات اصفهان در برنامهاي، پيشنهادات فرهنگي و تبليغي مبلغان را پس از دريافت، بررسي مينمايد.
وي خاطرنشان كرد: پيشنهادات پس از بررسي، كارشناسي شده و در اختيار نهادها و ارگانهاي فعال در عرصه فرهنگي و… قرار ميگيرد.
2هزار و هفتصد پرونده تبليغي در دفتر اصفهان
حجتالاسلام والمسلمين قطبي ادامه داد: نخستين كاري كه دفتر تبليغات اسلامي بايد انجام دهد، ساماندهي مبلغان و توانمندسازي آنان براي ورود به عرصه هاي تبليغي، در بخشهاي عمومي و تخصصي است
وي با اشاره به 2700 پرونده تبليغي براي مبلغان در بايگاني دفتر تبليغات اسلامي اصفهان اظهار داشت: از اين تعداد، پرونده حدود 1500 نفر فعال ميباشند.
معاون فرهنگي تبليغي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان با يادآوري اينكه از پنج سال گذشته معاونت تبليغ دفتر به معاونت فرهنگي تبليغي تغيير نام يافت، بيان داشت: درگذشته عمده فعاليتهاي اين معاونت ساماندهي مبلغان براي اعزام بود، ولي امروز علاوه بر اين كار، ارتقاي توناييهاي طلاب نيز از مهمترين كارهاي اين معاونت است.
وي همچنين به رشد عرفانهاي نوظهور در جامعه اشاره كرد و اذعان داشت: عرفانهاي نوظهور در مناطق مختلف جهان و ايران فعاليت ميكنند، در اين شرايط، به جاي نقد شيطانپرستي، كه خود معرفي كننده اين آيين است، بايد عرفان اسلامي را با نگاه اثباتي معرفي نماييم.
حجتالاسلام والمسلمين قطبي، نبود الگوهاي مناسب در ميان مردم را دليلي بر گمراه شدن مردم در جامعه برشمرد و اذعان كرد: به دليل نبود الگويي مناسب در گرايشات بيان شده، عطش مردم برطرف نشده و مردم براي دريافت پاسخ به اين نياز خود، به بيراهه رفتند و در دام آسيبهاي اجتماعي و ديني گرفتار شدند.
وي در پايان حضور كمرنگ طلاب در نشر مكتوب را آسيبي در حوزه علميه عنوان كرد و ابراز نمود: امروز، طلابي كه بتوانند مقالات و گزارشاتي را تهيه كنند، كم هستند، از اين رو بايد تواناييهاي طلاب در اين عرصه تقويت شود تا در اين خصوص حوزه عقب نماند.