عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عادت‌واره‌های محیطی و اراده فردی؛ فاکتورهای تاثیرگذار بر صمیمیت زناشویی

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان گفت: عادت‌واره‌های محیطی و آداب و رسوم در کنار اراده فردی، می‌تواند عاملی برای ایجاد و توسعه و تحکیم صمیمیت در زندگی زناشویی است.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قطبی، در مراسم معرفی و رونمایی از کتاب «صمیمیت زناشویی، نظریه و کاربست»، اظهار کرد: مولفه‌های صمیمیت زناشویی در سه حوزه افشا و برون‌ریزی درونیات نزد همسر، تجربه زندگی مشترک همراه با عشق و علاقه و عاطفه و نیز تجربه زندگی عاطفی و هیجانی در ارتباط همسران با یکدیگر خلاصه می‌شود.

وی افزود: در واقع صمیمیت در زندگی زناشویی معجونی از عاطفه، احساس و نقش‌مداری است. عاطفه از جنس علاقه قلبی و باطنی به طرف مقابل، احساس از جنس ابراز و اظهار عشق و علاقه و نقش‌مداری از جنس رفتار و تعامل دوستانه و صمیمانه با همسر محسوب می‌شود.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان درباره خاستگاه و پیشران صمیمیت در زندگی زناشویی، گفت: گاهی این خاستگاه متکی به خود فرد است، یعنی اراده خود انسان است که می‌تواند صمیمیت را به وجود آورد، آن را توسعه و تحکیم دهد و به رفتار و شیوه‌ای پایدار در زندگی تبدیل کند. این خاستگاه کاملا منطقی است و هر کس تصمیم بگیرد که رابطه صمیمانه‌تری داشته باشد، می‌تواند در حوزه عاطفه، احساس و رفتار خود تغییراتی به وجود بیاورد، ولو این تغییرات به صورت تدریجی باشد.

حجت‌الاسلام قطبی خاستگاه دوم صمیمیت را عادت‌واره‌های محیطی، آداب و رسوم و آیین‌ها خواند و ادامه داد: به‌طور طبیعی اگر انسان در محیطی قرار بگیرد که از او مطالبه صمیمیت بشود، در رفتارش اثر می‌گذارد و باعث واکنش عاطفی، احساسی و رفتاری در او می‌شود. در مقابل، اگر انسان در محیطی خشک با رابطه‌ای رسمی و کلاسیک قرار بگیرد، به‌طور طبیعی ابراز احساسات و عشق و علاقه‌اش کاهش پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: بنابراین محیط به‌عنوان یک مدرسه، اکوسیستم و زیست‌بوم در رفتار انسان تاثیر می‌گذارد و هم خاستگاه صمیمیت است و هم عاملی برای استمرار و تحکیم و پایداری آن محسوب می‌شود. لذا هم باید اراده خودمان را تقویت کنیم تا بتوانیم صمیمیت را در زندگی خودمان تجربه کنیم و هم در آیین‌ها، آداب و رسوم، عادت‌واره‌ها و ارتباطات خود، بر مواردی که بیشتر به ما حس عاطفه و عشق و علاقه می‌دهد، تاکید و از مواردی که باعث آزردگی ما می‌شود، پرهیز کنیم تا این دو به‌صورت توامان باعث ایجاد شرایط صمیمانه در ارتباط میان زن و شوهر شود.

مشاهده در خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
مشاهده در خبرگزاری برنا
مشاهده در خبرگزاری شبستان
مشاهده در پایگاه خبری صاحب نیوز
مشاهده در پایگاه خبری دنیای اسرار
 

 

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *