وی درباره نحوه حکومت امام بر امت، با بیان اینکه عدهای از فقها شرط وجوب تشکیل حکومت از سوی امام معصوم(ع) را آمادگی مردم میدانند، گفت: در این صورت، اگر مردم نخواهند دیگر بر امام(ع) هم واجب نیست که برای تشکیل حکومت اقدام کنند و این مانند آن است که اگر فردی استطاعت مالی نداشته باشد، حج بر او واجب نمیشود.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان ادامه داد: نظر دیگری که وجود دارد این است که امام(ع) اعلام تشکیل حکومت کند و مردم هم لبیک بگویند که در این حالت حضور مردم از نوع واجب ظاهری مانند شرط طهارت لباس برای اقامه نماز، برای تشکیل حکومت امام است.
وی افزود: نظر و دسته سومی هم وجود دارد و آن اینکه امام(ع) افزون بر وظیفه و وجوب تشکیل حکومت، باید مردم را برای پذیرش حکومت اسلامی اقناع کند که این شرط اقناع مردم از نوع شرط واجب واقعی مانند شرط وضو گرفتن برای نماز محسوب میشود.
معرفی سه تفکر در انجام وظیفه سربازی امام زمان(عج)
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با اشاره به اینکه با وجود اختلافات میان علما، همه فقها بر نقش مردم در حکومت امام(ع) اتفاق نظر دارند، اظهار داشت: نقش مردم هم در زمان حضور امام(ع) و هم در زمان غیبت ایشان وجود دارد و باید برقرار باشد و حکومت دینی بدون نقش و مشارکت امت برقرار نمیشود.
وی آمادگی درونی و انتظار متصبرانه امت برای تشکیل حکومت دینی از سوی امام را به عنوان یکی از تفکرات رایج معرفی کرد و اظهار داشت: این دسته کسانی هستند که منتظر میمانند تا امام(ع) ظهور کنند و آن وقت ببینند که چه خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین قطبی با بیان اینکه آمادگی و انتظار آماده به رزم، تفکر دیگری برای مشارکت امت در تشکیل حکومت است، گفت: اما تفکر اصیل دیگری هست که میگوید صِرف آماده باش کفایت نمیکند، بلکه امت باید برای تشکیل حکومت امام، اقدام کنند و البته برای این کار به اذن امام نیاز است و ما معتقدیم که در طول تاریخ این اجازه برای امت صادر شده است.
جمهوری اسلامی جامعترین الگوی اقدام معقول برای حاکمیت اسلام
وی جمهوری اسلامی را جامعترین الگو برای اقدام معقول به منظور جاری کردن تعالیم اسلامی در جامعه در طول تاریخ غیبت دانست و تصریح کرد: البته علما در طول تاریخ در حد وسع خود بسیاری از احکام و تعالیم اسلامی را در جامعه اجرا کردهاند و اجرای حدود اسلامی و حج و جهاد و احکام مکاسب از جمله اینها هستند.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با اذعان به تکلیف همه افراد بشر برای برقراری حکومت دینی و حکومت خداوند بر روی زمین، اظهار داشت: البته افراد بنا به وسع و استطاعت خود در این زمینه وظیفه دارند و وزن تکلیف در افراد مختلف با ظرفیتهای مختلف، متفاوت است و هر فردی باید به اندازه حداکثر توان خود وارد شود.
ضرورت بازبینی نقش طلاب در ایجاد حکومت اسلامی
حجت الاسلام والمسلمین قطبی بر ضرورت بازبینی نقش و جایگاه روحانیت در ایجاد حکومت اسلامی و وظیفه در برابر امام زمان(عج)، بیان کرد: در شرایط امروز کشور و جهان، روحانیون و علما باید اقدام منطقی و عاقلانه برای تشکیل حکومت اسلامی داشته باشند و نباید این اقدام حداقلی و رفع تکلیف باشد، بلکه باید در نهایت توان خود برای این مهم کوشش کنند.
وی با بیان اینکه امروز دچار یک تعارض در هویت و مأموریت هستیم، تصریح کرد: هویت طلبگی به قرار گرفتن در مدار استقرار حکومت دینی و تعالیم اسلامی است و طلبه باید بازوی اصلی دست امام برای اقامه دین در جامعه باشد.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با اشاره به مجاهدتهای اجتماعی طلاب در شرایط سخت جامعه در طول تاریخ، افزود: امروز دوخت ماسک و ضدعفونی معابر یک بخشی از وظیفه ما است و باید همیشه اولویتها را بشناسیم و تنها به ایفای بخشی از وظیفه خود اکتفا نکنیم.
وی ادامه داد: گاهی میبینیم که یک طلبه از صبح تا شب تلاش میکند و بسیار خسته به منزل بازمیگردد و خیال میکند که وظیفه خود را به خوبی انجام داده است، اما در شناخت اولویتها دچار مشکل است و تنها به بخشی از وظایف خود عمل میکند، باید بدانیم که اگر به اولویت عمل نکردیم، دچار خطا شدهایم.
منتظر واقعی امام زمان(عج) اولویتها را میشناسد و با تمام توان تلاش میکند
حجت الاسلام والمسلمین قطبی با بیان اینکه گاهی در شناخت سیره ائمه(ع) دچار اشتباه میشویم، تصریح کرد: باید شرایط ائمه اطهار(ع) در اشتغال ایشان به امور مختلف را در نظر بگیریم و مثلاً کندن چاه و جاری کردن نهرها توسط امیر مؤمنان(ع) را به عنوان یک وظیفه مهم یک طلبه در روزگار خود ندانیم، چرا که امام علی(ع) را از حکومت اسلامی و اقامه دین باز داشته بودند و ایشان در آن شرایط به یک چنین اموری میپرداختند که البته توانستند با در اختیار گرفتن اقتصاد در آن زمان، بهره آن کارها را در زمان حکومت خود ببرند و در واقع حضرت(ع) اولویتها را انتخاب میکردند.
وی اظهار داشت: منتظر واقعی کسی است که اولویتها را بشناسد و با تمام توان خود در آن زمینه قدم بردارد و بهترین مأموریت را انتخاب کند.
قرنطینه نباید سلول انفرادی طلبه باشد
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان افزود: قرنطینه خانگی برای یک طلبه نباید یک سلول انفرادی باشد و باید در راستای وظایف خود به سؤالات و شبهات در جامعه و فضای مجازی پاسخ بدهد و باید جایگزینی برای بسته شدن مساجد پیدا کنیم و بتوانیم بحران را مدیریت کنیم.