عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

باید از فرهنگ حاجت‌گری به سمت فرهنگ اجابت‌گری حرکت کنیم

رییس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با تأکید بر ضرورت اصلاح فرهنگ ارتباطات جامعه، گفت: باید به جای فرهنگ شرط و پیمان فرهنگ اجابت گری و عهد و پیمان در جامعه ترویج شود.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، حجت الاسلام محمد قطبی در نشست علمی کارکردهای مهارت های ارتباطی در سبک زندگی اسلامی و آیین رونمایی از دو کتاب «پرسمان طلاق» و «پرسمان معاد» با بیان اینکه نیازمند فرهنگ آراستگی در مهارت‌های زندگی در جامعه کنونی هستیم، اظهار داشت: در مراودات اجتماعی وقتی با فردی غیر از خودمان مواجه می‌شویم دو جنبه جهت دهنده می‌تواند پشت این ارتباط گیری ما قرار بگیرد، یکی شرط و پیمان و دیگری عهد و پیمان است.

وی ادامه داد: در شرط و پیمان رویکرد من بر اساس مشارطه است، یعنی فهرستی از خواسته‌های خود در تعاملات ارائه می‌دهیم برای تحقق ارتباط اجتماعی که به دنبال آن هستیم، در حالت عهد و پیمان اما به دنبال تعهداتی که باید به آن پایبند باشیم برویم و به تعهدات خود توجه کنیم، یعنی فهرستی از تعهدات در نظر می‌گیریم، این دو جنبه از ارتباط است که متأسفانه ارتباطات ما این روزها بیشتر بر مبنای شرط و پیمان است.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با بیان اینکه اگر جهت گیری ما بر پایه و مبنای عهد و پیمان باشد به جای شرط و پیمان، ارتباط عمیق‌تر و مستحکم‌تر خواهد بود، اظهار کرد: اگر به جای شرط به تعهدات توجه داشته باشیم در حقیقت به عمق فرهنگ دینی توجه کرده‌ایم که براساس اجابت گری است نه حاجت گری، در دین مگر در مباحث ضروری همه چیز بر مبنای اجابت‌گری است و ما امروز در جامعه به شدت محتاج فرهنگ اعطاگری هستیم و به جای ترویج فرهنگ حاجت گری و طلب منشی باید به سمت فرهنگ اعطا گری گام برداریم و این از مهمترین آموزه‌های دینی ما است.

حجت الاسلام قطبی اجابت گری را عمق استراتژیک تعالیم دینی عنوان کرد و گفت: در دانش مدرن نیز تغییرات اجتماعی را بر مبنای اعطاگری ترسیم می‌کند تا فضای مطالبه گری، امروز ما باید در جامعه فرهنگساز باشیم و بتوانیم تأثیرهای فرهنگی مثبت ایجاد کنیم، جهت گیری و نگرش ما باید ترویج فرهنگ دهش منشی و اجابت گری و ارتباط بر مبنای عهد و پیمان باشد.

وی در قسمت دیگری از صحبت های خود گفت: فعالیت‌های صورت گرفته در مرکز پاسخگویی به سوالات دینی کشور و استان اصفهان به صورت علمی، دقیق و متناسب با نیازهای مخاطب انجام می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قطبی افزود: فرآیند پاسخگویی به سوالات دینی همواره به صورت یک به یک بوده اما از چند سال پیش تلاش کردیم به سمت پاسخگویی به‌صورت یک به هزار و یا یک به چند هزار پیش برویم که انتشار پرسش و پاسخ‌ها در سایت، انتشار به‌صورت کتاب و پادکست صوتی از راه‌های آن است.

وی ادامه داد: در راستای تبدیل پرسش و پاسخ‌ها به کتاب امروز دو کتاب «پرسمان طلاق» و «پرسمان معاد» رونمایی می‌شود و چند کتاب دیگر نیز در دست فرآوری و بازتولید است، همچنین طرحی در دستور کار داریم که پرسش‌گران را به کتب یا پایگاه‌های الکترونیک که می‌تواند به آنها کمک کند هدایت کنیم.

در پایان این نشست علمی دو کتاب «پرسمان طلاق» و «پرسمان معاد» برای پاسخ به سوالات دینی که از سوی نمایندگی مرکز ملی پاسخگویی به سئوالات دینی در اصفهان منتشر شده است رونمایی شد.

مشاهده در خبرگزاری تسنیم


 

 

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *