عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

اردوهای دانش‌ آموزی؛ نیازمند تامین محتوای تخصصی

مسئول گروه شهید مهرداد عزیز‌الهی گفت: این گروه تبلیغی اجرای اردوهای دانش‌آموزی با محوریت درسنامه‌های مرتبط با آموزه‌های دینی را در دستورکار خود قرار داده است و از همه گروه‌های تبلیغی درخواست کمک در زمینه تولید محتوا برای اردوها را دارد.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد نظری، مسئول گروه شهید مهرداد عزیزالهی، در نشست شبکه‌سازی و رسانه، از سلسله نشست‌های گروه‌های تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، اظهار کرد: گروه شهید عزیزالهی فعالیت خود را از سال ۱۳۹۰ با اجرای یک اردو برای دانش‌آموزان مقطع ابتدایی آغاز کرد. در جریان این اردو، روزانه نزدیک به ۳۰۰ دانش‌آموز از مدارس ابتدایی شهر اصفهان در اردوگاه شهدا حضور پیدا می‌کردند، به گروه‌های ۳۰ نفره تقسیم شده و ۱۰ نفر طلبه فرماندهی این گروه‌ها را بر عهده می‌گرفتند و برنامه‌های متنوع برای آنها اجرا می‌شد.

وی با بیان اینکه در چهل روز اجرای اردو، ۱۰ هزار دانش‌آموز آموزش دیدند، افزود: خروجی اردو این بود که دانش‌آموزان با بعضی از مفاهیم آشنا ‌شدند و با روحانیون ارتباط ‌گرفتند، در واقع ارتباط میان روحانیون و مدرسه از همین‌جا شروع شد.

مسئول گروه شهید عزیزالهی ادامه داد: مشکل این بود که مدارس کمتر به ما وقت می‌دادند تا برای دانش‌آموزان اردو اجرا کنیم، بنابراین دنبال راهکار بودیم و به این نتیجه رسیدیم که از موضوعات درسی مرتبط با محتوای دینی استفاده کرده و کارگاه عملی بعضی از دروس را برای دانش‌آموزان اجرا کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین نظری اضافه کرد: دانش‌آموزان کلاس چهارم در کتاب فارسی خود درسی با عنوان “فرمانده دل‌ها” دارند که روایتگر خاطره‌ای از شهید خرازی است. ما از این محتوای درسی استفاده و آن را به اردو تبدیل کردیم، یعنی دانش‌‌آموزان در گلستان شهدای اصفهان حضور پیدا می‌کردند، به گروهان تبدیل می‌شدند و هر گروهان یک فرمانده روحانی داشت. به شهدا سلام می‌دادند، پیشانی‌بند بسته، چفیه می‌انداختند، عکس شهدا را نصب کرده، شعار می‌دادند، رژه می‌رفتند و از نمایشگاه بازدید می‌کردند.
وی با بیان اینکه یک قرارگاه فرماندهی کل قوا برای این دانش‌آموزان ایجاد کردیم، گفت: می‌خواستیم اسم این قرارگاه در ذهن آنها بنشیند. وقتی دانش‌آموزان در نمایشگاه با سنگر آشنا می‌شدند، به آنها می‌گفتیم سنگرهایی وجود دارد به اسم مدرسه و مسجد و همان‌طور که سنگر اجازه نمی‌داد تیر و ترکش به رزمنده‌ها اصابت کند، شما هم باید در مسجد و مدرسه پناه بگیرید. وقتی سیم خاردار و میدان موانع را به آنها نشان می‌دادیم، می‌گفتیم در زندگی‌تان موانعی وجود دارد که اجازه نمی‌دهد پبشرفت کنید و آنها را با این موانع آشنا می‌ساختیم.

مسئول گروه شهید عزیزالهی افزود: در قرارگاه، برنامه‌ای برای‌شان اجرا می‌شد و بعد از آن در برنامه‌ای با عنوان از جنگ تا گنج شرکت می‌کردند که هر گروهانی باید گنجی را در گلستان شهدا پیدا می‌کرد. ما نقشه گلستان شهدا را به دانش‌آموزان داده بودیم که باید با راهنمایی فرماندهان، در گلستان شهدا می‌گشتند و شهیدی را پیدا می‌کردند. بعد برای آنها از زندگی‌نامه و ویژگی‌های اخلاقی آن شهید می‌گفتیم و شهید خرازی، شهدای مدافع حرم، شهدای گمنام و تعدادی از شهدای شاخص گلستان شهدا را به آنها معرفی می‌کردیم. سپس شعار می‌دادند و به مزار شهید خرازی می‌رسیدند، مدالی به اسم فرمانده دل‌ها به آنها می‌دادیم، عکس دسته‌جمعی یادگاری می‌گرفتند، توضیحی در مورد فرمانده دل‌ها و داستان کتاب درسی می‌دادیم و بعد از اینکه دانش‌آموزان با شهدا عهدنامه‌ای می‌بستند، اردو تمام می‌شد.

وی با بیان اینکه دانش‌آموزان کلاس پنجم درسی با عنوان “نام آوران دیروز، نام‌آوران امروز و نام‌آوران فردا” دارند، ادامه داد: در این درس، شهدای هسته‌ای به دانش‌آموزان معرفی می‌شوند. ما اردویی برای آنها تعریف کردیم که باید در سایت هسته‌ای واقع در اردوگاه شهدای درچه حضور یافته و لباس دانشمندان هسته‌ای را می‌پوشیدند، با این شعار که من یک دانشمند کوچک هستم. در اردوگاه، ابتدا با انرژی هسته‌ای و فواید آن آشنا می‌شدند و سپس به آنها می‌گفتیم که دشمن اجازه دسترسی به انرژی هسته‌ای را به ما نمی‌دهد، ولی با این حال به توانمندی‌هایی در زمینه هسته‌ای رسیده‌ایم. در پایان، از همه دانش‌آموزان پرسیده می‌شود که می‌خواهید چه کاره شوید و آنها جواب می‌دهند که می‌خواهیم دانشمند هسته‌ای شویم.

حجت‌الاسلام نظری اظهار کرد: دانش‌آموزان کلاس ششم در کتاب اجتماعی خود درسی با نام ایستادگی در برابر بیگانگان دارند که به معرفی برخی از مفاخر اختصاص دارد و ما آن را به اردویی با عنوان مدافعان تبدیل کردیم که در خانه مشروطه اجرا می‌شود. در این اردوی سه مرحله‌ای، دانش‌آموزان سوار موشک زمان می‌شوند و آنها را به صد سال قبل برمی‌گردانیم و از آن مقطع، تاریخ ایران را برای‌شان روایت می‌کنیم. مرحله بعد، ایستکاه ایستادگی نام دارد که هفت قهرمان را به آنها معرفی می‌کنیم؛ شهید مدرس، امام خمینی(ره)، میرزا کوچک خان جنگلی، رئیسعلی دلواری، حاج آقا نوراله نجفی و میرزای شیرازی که سردار سلیمانی را نیز به این مجموعه اضافه کردیم.

وی اضافه کرد: در این مرحله، دانش‌آموزان با روحیه استکبارستیزی و ایستادگی در برابر دشمن آشنا می‌شوند و در هر ایستگاهی، یک جایزه و یک کلید دریافت می‌کنند. قفس‌هایی هست با پرنده‌های داخل‌شان که دانش‌آموزان باید قفل آنها را باز کرده و پرنده‌ها را آزاد کنند و هر قفس نیز دارای محتوایی است. سپس وارد امامزاده می‌شوند، با شهدا تجدید میثاق می‌کنند و اردو تمام می‌شود.

مسئول گروه شهید عزیزالهی با بیان اینکه اردویی با عنوان «پرنده آزادی» برای دانش‌آموزان پسر کلاس هشتم برگزار می‌شود، گفت: هدف از این اردو، عزت و اقتدار ملت ایران و تقویت روحیه خودباوری، مدیریت و فرماندهی در دانش‌آموزان است. در این اردو که فضایی مثل جبهه در اردوگاه ایجاد شده است، دانش‌آموزان وارد کانال می‌شوند، از موانع عبور می‌کنند و در حسینیه، لباس پوشیده و برای آزادسازی قدس مسلح می‌شوند. شعار اردو همان سخن مقام معظم رهبری است که فرمودند: اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید.

وی افزود: دانش‌آموزان در موقعیت سردار شهید همدانی آماده حرکت می‌شوند و به ترتیب به مرکز آموزشی شهید چمران، حسینیه شهید جهاد مغنیه، قرارگاه عملیاتی قدس و موقعیت کودکان سنگ می‌رسند و در نهایت، نماز جماعت را در مسجدالاقصی اقامه می‌کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نظری بیان کرد: اردوی بعدی، «یاران امام مهدی» ویژه دانش‌آموزان کلاس نهم است که در نمایشگاه والشمس حضور پیدا می‌کنند. دانش‌آموزان بعد از بازدید از نمایشگاه، دور هم جمع شده و از محتوایی که دریافت کرده‌اند، برای هم توضیح می‌دهند. آیتم بعدی، جُنگ قرار عاشقی است که دانش‌آموزان با خودشان متعهد می‌شوند هر روز دعای عهد را بخوانند.

وی خاطرنشان کرد: برنامه‌ای با عنوان «شوق پرواز» نیز برای دانش‌آموزان کلاس اول تا سوم اجرا می‌شود. در این برنامه، ابتدا موضوع دوستی و نشانه‌ها و ویژگی‌های آن مطرح می‌شود و سپس بحث را به این نقطه می‌رسانیم که بهترین دوست خداست و از دانش‌آموزان می‌پرسیم که وظیفه ما در قبال خدا چیست، که خود آنها بحث نماز را مطرح می‌کنند.

مسئول گروه شهید عزئزالهی تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم که دو ساعت از وقت ۱۰ هزار دانش‌آموز در اختیار ماست که قبل از اجرای اردو باید برای ثانیه به ثانیه آن برنامه‌ریزی کرد. اگر در این اردوها بتوانیم حتی یک واژه را به دانش‌آموزان آموزش دهیم، ضرب در ۱۰ هزار می‌شود و این ۱۰ هزار نفر آن را با خود به مدارس می‌برند، چنانکه بعضی از اشعار اردوها در مدارس رایج شده، بنابراین درخواست ما از گروه‌های تبلیغی این است که به ما در خصوص محتوای اردوها کمک کنند، چون سالیانه بیش از ۵۰ هزار دانش‌آموز در این اردوها شرکت می‌کنند.

وی ادامه داد: ما به دنبال ایجاد فضا و جایگاهی برای اجرای جشن تکلیف هستیم که هنوز به نتیجه نرسیده‌ایم و درخواست کمک در این زمینه را داریم. سالانه چندین هزار دانش‌آموز در استان اصفهان به تکلیف می‌رسند که ما می‌توانیم فضایی ایجاد کرده و از مدارس دعوت کنیم تا جشن تکلیفی به یاد ماندنی برای دانش‌آموزان برگزار کنند.
حجت‌الاسلام والمسلمین نظری خاطرنشان کرد: ما طرح این اردوها را به تمام استان‌ها معرفی کرده و مسئولان بسیج دانش‌آموزی تمام استان‌ها را به گلستان شهدا دعوت کردیم تا شاهد اجرای اردوی فرمانده دل‌ها باشند. ما این طرح را به کتاب تبدیل کردیم تا اگر استان‌های دیگر بخواهند اردوی فرمانده دل‌ها را اجرا کنند، روش اجرا را در اختیار داشته باشند. از طرف دیگر، دنبال اجرای طرح کلاسی فرمانده دل‌ها هستیم. ۱۰ هزار دانش‌آموز شرکت‌کننده در این اردو شاید ۱۰ درصد دانش‌آموزان کلاس چهارمی استان اصفهان باشند و ما می‌خواهیم برای سایر دانش‌آموزان، روحانیون را به مدارس اعزام کنیم تا این درس را اجرا کنند.

وی اظهار کرد: ما طرح‌های خود را به وزارت آموزش‌وپرورش نیز انتقال داده‌ایم تا بتوانیم آنها را به طرحی کشوری تبدیل کنیم. اردوهای دانش‌آموزی دیگری نیز وجود دارد که نیازمند حضور روحانیون است، مثل اردوی راهیان نور که ظرفیت بسیار خوبی دارد و بهتر است از روحانیونی که متخصص کار با نوجوان هستند، در این اردو استفاده شود. برای اردوهای طرح ولایت و آمادگی دفاعی و تدریس آن نیز آماده‌ایم تا روحانیون را به مدارس اعزام کنیم.

مشاهده در خبرگزاری تسنیم
 


 

 

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *