عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

در سلوک الی الله، دختر و پسر یکسان هستند

کارشناس نمایندگی مرکز ملّی پاسخگویی به سؤالات دینی در اصفهان گفت: بسیار روشن است که دختر و پسر، در جهات مختلفی از قبیل ظاهری و باطنی، جسمی و روحی، فکری و عاطفی باهم فرق دارند و نظام جامعه بر اساس همین اختلاف‌ها پیش می‌رود، ولی هرکدام از دختر و پسر، به لحاظ قرب و سلوک به‌سوی خدا و امور معنوی، هم پای هم بوده و یکسان هستند.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس، جواد حیدری در گفت‌وگویی با بیان لزوم پرداختن به حقوق زنان و دختران اظهار کرد: ره‌آوردهای فکری انسان، از افراط‌ و تفریط جدایی ندارد و نظریات متعدد در مورد دختران و زنان از سوی مکتب‌های گوناگون، روشن‌ترین امر در این باره است، از همین رو، حقوق دختر و زن درخور بحثی حقیقت‌جویانه است.

وی ادامه داد: شناخت دختر، منزلت و مقام او در حقیقت شناخت انسان و کرامت اوست و بسیار روشن است که دختر و پسر و زن و مرد، در جهات مختلفی از قبیل ظاهری و باطنی، جسمی و روحی، فکری و عاطفی باهم فرق دارند و نظام جامعه بر اساس همین اختلاف‌ها پیش می‌رود، ولی هرکدام از دختر و پسر، به لحاظ قرب و سلوک به‌ سوی خدا و امور معنوی، هم پای هم بوده و یکسان هستند.

کارشناس نمایندگی مرکز ملّی پاسخگویی به سؤالات دینی در اصفهان وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با اشاره به آیه 124 سوره مبارکه نساء و نگاه اسلام و خداوند در مورد اعمال انسان و تفاوت زن و مرد افزود: خداوند متعال می‌فرماید «وَ مَنْ یعْمَلْ مِنَ الصَّالِحاتِ مِنْ ذَکرٍ أَوْ أُنْثی وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولئِک یدْخُلُونَ الْجَنَّةَ وَ لا یظْلَمُونَ نَقیرا»؛ «و کسانى که کار شایسته اى انجام دهند، خواه مرد باشند یا زن، در حالى که ایمان داشته باشند، چنین کسانى داخل بهشت مى شوند; و کمترین ستمى به آنها نخواهد شد.»

وی متذکر شد: بنابراین اگر اسلام، زن و دختر را از برخی مشاغل مادی و اجتماعی بر حذر داشته، این به معنای نرسیدن به تکامل نیست؛ بلکه کمال او را در دخالت نکردن در این امور می‌داند.

حیدری اشاره داشت: با مراجعه به قرآن کریم، موارد مختلفی که دختر و پسر و زن و مرد در آن مشترک هستند را می‌توانیم مشاهده کنیم که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از، کرامت انسان (دختر و پسر) بر بسیاری از مخلوقات، تقوا و پرهیزگاری، ضایع نشدن عمل صالح، رسیدن به مغفرت و پاداش الهی و اهلیت برای تعلم.

وی در ادامه تأکید داشت: اسلام سفارش‌های ویژه‌ای نسبت به دختران دارد و بر همین اساس، هم جایگاه بالای آنان را متذکر می‌شود و هم خط بطلانی بر تفکرات جاهلی می‌کشد.

این کارشناس مسائل دینی در ادامه اضافه کرد: اهل‌بیت (علیهم السلام) در رابطه با رفتار و برخورد با دختران به ما آموخته‌اند که اگر کسی بازار رفت و هدیه‌ای خرید و به خانه برد، در تقسیم، دختران را مقدم کند، همچنین امام رضا (ع) می‌فرماید «خداوند متعال به دختران مهربان‌تر از پسران است».

وی خاطرنشان کرد: نگاه اسلام به دختران در یک جمله خلاصه می‌شود، «دختران ریحانه (گلی زیبا و خوش‌بو) هستند»، البته گاهی اسلام‌ستیزان و مغرضان، از برخی تعابیر و احکام دینی، سوءاستفاده‌هایی می‌کنند که باید با مراجعه به کارشناسان دینی، فهم و برداشت صحیح را بفهمیم و فریب دزدان فرهنگ و ارزش‌های بالا و والای دینی را نخوریم.

مشاهده در خبرگزاری فارس

 

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *