عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عقل، صبر، حیا و علم؛ گذرگاه ایمان

کارشناس نمایندگی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان گفت: عقل، صبر، حیا و علم چهار ابزار مهم برای افزایش ایمان در فرد است که در روایات متعدد به آن‌ها اشاره شده است.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان به نقل از خبرگزاری ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلین براتعلی حق‌شناس، مدرس حوزه و دانشگاه درباره ایمان و اعتقاد اظهار کرد: ایمان ضعیف یکی از دلایلی است که باعث فساد اخلاقی می‌شود، بنابراین باید ابزار افزایش ایمان در جامعه را گسترش دهیم.

وی افزود: پیامبر اسلام(ص) در مورد ابزار ایمان فرمودند: «هر مؤمنی برای تقویت ایمانش به چهار ابزار نیاز دارد؛ اول مرکب قوی، دوم خانه وسیع، سوم لباس فاخر و چهارم چراغ پرنور»؛ به رسول خدا گفته شد که این چهار وسیله را در اختیار نداریم، پیامبر(ص) در این باره توضیح دادند: مرکب قوی مؤمن عقل اوست که اولین ابزار ایمان است. خواندن سوره محمد(ص) برای تقویت عقل مفید است و چهارده دستورالعمل مثل سفر، نظر، بصر، کار و بینه در این سوره آمده که باید رعایت شود و انجام این موارد باعث تقویت عقل و در نتیجه باعث افزایش ایمان می‌شود.

این مدرس حوزه و دانشگاه گفت: دومین ابزار افزایش ایمان، خانه وسیع و یا همان صبر مؤمن می‌باشد که شامل صبر در انجام واجبات، صبر در ترک محرمات و صبر در مصیبت‌ها و گرفتاری‌ها است. یکی از بهترین راهکارها برای توفیق ترک گناه این است که انسان هر روز بعد از نماز صبح یازده مرتبه سوره توحید را بخواند، البته موضوع این سوره، توحید است و انسان را متوجه خدا می‌کند و این توجه باعث ترک گناه می‌شود، همچنین خواندن سوره «ص» در شب‌های جمعه همین عملکرد را دارد. از اعمال دیگر برای ترک گناه، صله رحم است، زیرا باعث می‌شود که انسان اعمالش پاک باشد. رفتن در مساجد نیز باعث ترک گناه خواهد شد.

حجت الاسلام و المسلمین حق‌شناس خاطر نشان کرد: برای افزایش ایمان ذکر یا رئوف، یا رحیم و لا حَوْلَ وَلا قُوَّهَ اِلا بِالله اَلعَلِیِّ العَظیمِ مورد تأکید قرار گرفته است. امام رضا(ع) فرمودند: «با گفتن این ذکر‌ها صبر زیاد و سختی‌های زندگی هم آسان می‌شود». کسی که یا رئوف را زیاد بگوید رأفت در آن زیاد و کسی که یا رحیم زیاد بگوید رحمتش زیاد می‌شود. فرق بین رأفت و رحمت این است که رأفت انسان در برابر بدی‌ها و مشکلات  باعث مهربانی می‌شود و رحمت این است که انسان در برابر خوبی‌ها مهربان باشد. مردم بیش‌تر در رأفت، ضعف دارند.

وی خاطرنشان کرد: سومین ابزار ایمان که پیامبر به آن اشاره کرده، لباس فاخر است. از پیامبر(ص) روایتی بیان کرده‌اند: «ایمان عریان است و لباس آن حیا است». زمانی که لباس نباشد زشتی‌های انسان آشکار می‌شود. در باره حیا مردان و زنان آیات فراوانی در اختیار داریم. خداوند برای حیا مردان در آیه ۳۰ سوره نور می‌فرماید:«قُلْ لِلْمُؤْمِنينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ» و برای حیای زنان در آیه۳۱ همین سوره «وَ قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ» بیان شده است.

کارشناس نمایندگی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی بیان کرد: وسیله چهارم برای افزایش ایمان، چراغ پر نور یا همان علم است. امام علی(ع) در مورد راهکارهای علم فرمودند: «علم حاصل نمی‌شود مگر به پنج مورد؛ اولین راه سؤال کردن است، راه دوم فعالیت‌های بی‌شمار است، راه سوم پاک کردن رفتار و گفتار (که در ۲۹آیه سوره انفال به آن اشاره شده)، راه چهارم همنشین شدن با اندیشمندان و بزرگان است که بهترین راه برای افزایش علم است، راه پنجم هم اینکه انسان از طریق دعا از خداوند کمک بگیرد».

حجت الاسلام و المسلمین حق‌شناس خاطر نشان کرد: این چهار وسیله برای افزایش ایمان بود که زبان، قلب و جوارح برای به دست آوردن ایمان به ما کمک می‌کند. با زبان خود شهادتین را جاری می‌کنیم که کفر از ما زدوده می‌شود، با قلب خود اعتقاد داریم به آن چیزی که در زبان جاری است که از نفاق بیرون می‌آییم و با جوارح باید عمل کنیم که از فسق بیرون می‌آید.

مشاهده در خبرگزاری ایکنا

 

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *