عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عادت واره ها ابزار قوام خانواده/ لزوم بهره گیری از امورات روزمره زندگی برای تقویت خانواده

رییس دفتر تبلیغات اصفهان ‏با اشاره به نقش خانواده به عنوان گرانیگاه اقتصاد، مدرسه تربیتی، نقطه تمرین ارتباطات اجتماعی و کانون تمدنی، عادت واره ها را به عنوان یک ابزار قوام خانواده دانست و گفت: باید از امورات روزمره زندگی برای تقویت خانواده بهره ببریم.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین قطبی در پیش رویداد فاطر با موضوع خانواده که در حوزه علمیه فاطمه زهرا(س) جی اصفهان برگزار شد، خانواده را حلقه پیوند فرد با جامعه دانست و گفت:‏ انسان سه ساحت زندگی دارد که اولی ساحت فردی و منطقه انفراد انسان است، ساحت حیات اجتماعی هم مورد دوم است و حد واسط دو مورد قبلی که انسان را از انفراد به سمت جامعه می برد همان خانواده است.

خانواده عامل اساسی ماندگاری تمدن ها در طول تاریخ/ خانواده گرانیگاه اقتصاد جامعه و محمل تمرین ارتباط اجتماعی
رییس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با اشاره به نقش تمدنی خانواده به عنوان عامل اساسی ماندگاری تمدن ها در طول تاریخ، تصریح ‏کرد: ‏بخش عمده موفقیت تمدن های ماندگار مرهون خانواده است که یک بستر رشد و تربیت و نمو انسان است و نقش مدرسه اخلاقی و ایمانی را برای انسان دارد.
وی با بیان اینکه خانواده به عنوان گرانیگاه اقتصاد جامعه نیز مطرح است، ادامه داد: همچنین خانواده می تواند یک کانون تربیت تشکلی و سیاسی نیز محسوب شود و با تعریف وسیع خانواده در محدوده عمه و خاله و دایی و عمو و خانواده های آنان می توان تمرین ارتباطات اجتماعی را در خانواده انجام داد.
حجت الاسلام والمسلمین قطبی حفظ کانون خانواده و پایداری آن را سبب حفظ کارکردهای بی نظیر آن دانست و ابراز داشت: ‏چند روش برای قوام و دوام خانواده در دنیا مطرح است که طراحی سنت ها و عادت واره های خانوادگی یکی از آن روش هاست، این سنت ها همان عادت هایی هستند که ساخت اجتماعی را به بافت تربیتی خود ‏گره می زنند.

استفاده از عادت واره ها برای گردهمایی خانواده ها در نقاط مختلف دنیا/ در ایران عادت واره ها رنگ مذهبی هم دارند
رییس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان از آیین ولادت و مراسم عقیقه به عنوان یک عادت واره خانوادگی یاد کرد و اظهار داشت: این آیین سبب گرد هم آمدن افراد می شود و یک ریشه مذهبی هم دارد و تار و پود خانواده را به هم گره می زند، جشن تکلیف و جشن تولد هم عادت واره های عرفی هستند، همچنین سنت هایی نظیر جشن عقد به عنوان موارد با منشأ عرفی و مذهبی مطرح هستند.‏
وی با بیان اینکه امروز در دنیا فارغ از بحث های مذهبی به دنبال عادت واره ها به عنوان بهانه هایی برای گردهمایی های خانوادگی هستند، افزود: ‏در کشور ما این مراسم رنگ و بوی مذهبی هم به خود گرفته است که سفره حضرت رقیه(س) از جمله این عادت واره هاست.

نقش معماری شهری در قوام خانواده
حجت الاسلام والمسلمین قطبی با اشاره به نقش طراحی ساختمان ها و معماری شهری در قوام خانواده،‏ بیان داشت: ‏در طول تاریخ مواردی وجود داشته که شهرها را به گونه ای می ساخته اند که اقوام دور هم زندگی کنند و به آن ارگ می گفتند، حتی برخی خانه های قدیمی در اصفهان به همین سبک ساخته شده اند و به صورت اتاق های متعدد در یک حیاط هستند و یک تالار پذیرایی بزرگ دارد که همه خانواده در وقت صرف ناهار در آن مکان دور هم جمع می شوند.
رییس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با ذکر مثال هایی از مکان های اجتماعی برای گردهمایی بیشتر خانواده ها نظیر میدان مرکزی، آب انبار و حمام،‏ تصریح کرد: ‏مدل های دسته بندی قشری که امروزه از آن ها با نام سیاست های حاکم بر جامعه یاد می شود هم نوعی از اقدامات برای جمع شدن خانواده ها در کنار یکدیگر هستند، مثلاً در قدیم در محدوه های مختلف یک خان وجود داشته و دسته ای از مردم و و طوایفی به آن شخص وصل بودند و یک سری تعاملات بین آن ها برقرار بود که با حمایت از یکدیگر و حل معضلات درون خود به قوام خانواده ها کمک می کردند.
وی با بیان اینکه امروز شهرسازی در جوامع به صورت نقطه به نقطه و پراکنده است، گفت: ‏امروز عملاً کارکرد شهرسازی در بقای خانواده به صورت قبیله گرایی منتفی شده است، اما هنوز هم مواردی مانند خرید سبزی و پخت آش دسته جمعی در اصفهان مشاهده می شود که حتی همین اقدامات هم می تواند سبب دوام خانواده ها شود.

احتساب تقویت اقتصاد و ارتباطات اجتماعی خانواده ها به عنوان کار فرهنگی ‏
حجت الاسلام والمسلمین قطبی‏تقویت اقتصاد و ارتباطات اجتماعی خانواده ها را معادل کار فرهنگی دانست و ابراز داشت: ‏هر کاری که سبب رشد و بالندگی خانواده و دوام آن شود، یک نوع از کار فرهنگی محسوب می شود، باید در شرایط امروز جامعه فکر کنیم که چه روش ها و مدل هایی می تواند سبب قوام خانواده شود، وقتی دوام خانواده تضمین شود، حوزه اجتماعی و اخلاقی هم تقویت می شود و آسیب های اجتماعی تنزل پیدا می کنند.

ایده های خلاقانه عموماً توسط طلاب و دانشجویان جوان بروز می کنند
رییس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان منشأ تولید ایده های نوآورانه برای تحول شرایط در حوزه تقویت بنیان خانواده را به جوانان طلبه و دانشجو و محیط های علمی نسبت داد و‏ اظهار داشت: اینکه خیال کنیم که مسئولان می توانند این ایده ها را خلق کنند، یک انتظار دور از ذهن است، چرا که مدیران اغلب به دنبال کارهای اجرایی و مسائل مختلف حاشیه ای هستند و فرصت و استعداد و توان کافی برای این کار را ندارند.

لزوم احیای عادت واره های کاربردی دوران گذشته از طریق ایده های نوآورانه/ جشنواره فاطر محلی برای پخته شدن ایده ها
وی با ارائه یک مثال از عادت واره های اجتماعی مرسوم در محیط های سنتی، گفت: مراسمی به نام« چاووشی خوانی» در گذشته مرسوم بود که امروز به دلیل سبک زندگی جدید و آپارتمان نشینی و سایر موارد دیگر نمی توان به صورت مؤثر در همه جا از آن استفاده کرد، اما می توانیم یا ایده های خلاقانه یک مدل جدید را جایگزین آن کنیم و به این منظور از ابزارهای نوین هم کمک بگیریم.
حجت الاسلام و المسلمین قطبی با بیان اینکه آموزش و مشاوره برای پخته شدن ایده ها از جمله برنامه های جشنواره فاطر است، ابراز داشت: از اشیاء، ابزار و ایده های اطراف خودمان به نفع فرهنگ، علم، خانواده و تربیت بهره بگیریم.

الزاماً نباید برای کار فرهنگی دنبال ردیف بودجه بگردیم
رییس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با انتقاد از تفکری که برای انجام هر کاری به دنبال یک ردیف بودجه است، افزود: در قدیم به این صورت نبوده و مردم به دنبال کارهایی بودند که بتوانند بار و هزینه ای را از دوش خانواده بکاهند و برای رسیدن به این منظور تفکر و برنامه ریزی می کردند. 

در شرایط اقتصادی امروز باید از امورات روزمره زندگی برای تقویت فرهنگی خانواده ها بهره بگیریم
وی با اشاره به اینکه با شرایط اقتصادی امروز کشور دیگر نمی توان از خانواده ها برای تخصیص بودجه کار فرهنگی انتظار داشت، تصریح کرد: باید کاری کنیم که امورات روزمره زندگی به تقویت کننده های فرهنگی و سبب قوام خانواده تبدیل شوند و بتوانیم از فضاهای ایجاد شده حداکثر استفاده را ببریم.

بهترین ایده ها در ابتدای کار مورد تمسخر قرار گرفته اند
حجت الاسلام و المسلمین قطبی ‏با بیان اینکه ایده هایی که امروز به بهترین محصولات و خدمات تبدیل شده اند روزی مورد تمسخر قرار می گرفتند، اظهار داشت: ایده های پرواز و تلفن و اینترنت و بسیاری از مهمترین اختراعات حاصل ایده هایی هستند که ابتدا شاید هیچ کس فکر نمی کرد روزی به چنین نقطه ای برسند.‏

مشاهده خبر در خبرگزاری ایرنا

 

 

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *