عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

اندیشه‌ای که قالب هنر بگیرد تأثیرگذار است

دبیر مجمع طراحان انقلاب اسلامی آیه در حاشیه کارگاه سه روزه «دیده ایده پدیده» که توسط دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با همکاری میز تخصصی سبک زندگی اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه ارائه مفاهیم دینی یک ارائه محتوایی و نیز یک ارائه فرمی دارد، گفت: هر اندیشه‌ای که قالب هنر به خودش بگیرد ماندنی و تاثیرگذار است.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم، مجتبی مجلسی، با بیان اینکه ارائه مفاهیم دینی یک ارائه محتوایی و نیز یک ارائه فرمی دارد، اظهار داشت: ارائه محتوایی بر عهده کارشناسان و علمای دین است. ارائه فرمی، یعنی اینکه در چه قالبی مفاهیم دینی منتقل شود کار هنرمندان است که در این عرصه کار کرده‌اند و آشنا به علوم دینی و نیز مبانی هنری هستند. کسانی که این خصلت‌ها را دارند سعی خودشان این است که مفاهیم دینی را با جلوه‌های بصری و هنری آمیخته کنند و به سمع و نظر مخاطب برسانند.

وی افزود: هر اندیشه‌ای که قالب هنر به خودش بگیرد هم ماندنی است و هم تأثیرگذار و گسترش آن خیلی بیشتر از بیان محتوایی است.

دبیر مجمع طراحان انقلاب اسلامی آیه با بیان اینکه هنر یک سری محدودیت‌هایی دارد که این محدودیت‌ها در برابر محتوا و بیان محتوایی دوچندان می‌شود، گفت: به خاطر این‌که بیان محتوای دینی هم با اجزای انتزاعی در ارتباط است و هنر به خصوص هنری که کارش بیان تصویری است در چنین فضایی دستش بسته است.

وی افزود: هنرمند باید خیلی کارکشته باشد که هم در محتوا و هم در بحث هنر و تصویر از پس کار بربیاید. این مسئله، امر سختی است و بسیار نیز مشکل‌ساز است چون هنرمند یک اثر رسانه‌ای تولید می‌کند و ممکن است دچار خطاهایی شود که این خطاها به راحتی قابل اصلاح نباشد.

مجلسی درباره مشکلات انتقال مفاهیم دینی با هنر بصری تاکید کرد: مشکل بحث بیان دینی که تقریباً با بسیاری از امرهای انتظاری درگیر است و بسیار کم بصری است و بصری کردن این امرهای انتظاری کارکشتگی می‌خواهد، چه در تسلط بر مبانی دینی و چه تسلط بر مبانی هنری.

وی با بیان اینکه در هنرهای سنتی از این دست مثال‌ها فراوان وجود دارد، گفت: کارهایی که بزرگان ما در هنرهای سنتی مثل نگارگری، خطاطی و خوشنویسی انجام دادند جای تقدیر و تشکر دارد، اما در هنرهای معاصر به خصوص گرافیک چون هنر جدیدی است خیلی نمی‌توان مثال عینی غیرقابل خدشه‌ای زد و همه کارها در حال تجربه است، فعالان این عرصه در حال کسب تجربه هستند تا به یک استانداردهایی برسند.

وی خاطرنشان کرد: ما اساتید به نامی در عرصه هنر دینی داریم که درحال فعالیت هستند و شاگرد تربیت می‌کنند، مانند استاد نجابتی در عرصه گرافیک. به عقیده من اگر بخواهیم از یک نفر در عرصه هنر دینی و گرافیک موفق عمل کرده است مثال بزنیم می‌شود از این استاد نام برد.

 

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *