عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

فلسفه عید قربان پاگذاشتن بر خواسته‌های نفسانی است

کارشناس مرکز پاسخگویی به سؤالات دینی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان گفت: فلسفه عید قربان، به نحوی پاگذاشتن بر تمایلات، شهوات و خواسته‌های نفسانی و فدا کردن آنها در راه رسیدن به محبوب تلقی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان به نقل از خبرگزاری ایکنا، حجت‌الاسلام و المسلمین احمد صفاری اظهار کرد: واژه عید از کلمه «عود» به معنی «بازگشت» گرفته شده که در فرهنگ اسلامی به عنوان بازگشت به خویشتن و خویشتن‌ عقلی تعریف شده است. 

وی افزود: چون اعیاد اسلامی، جنبه بازگشت و رجوع به فطرت پاک و اصیل دارند، به عنوان عید قلمداد شده‌اند.

این کارشناس مرکز پاسخگویی به سؤالات دینی با بیان اینکه واژه قربان به معنی تقرب جستن و تقرب به ذات پروردگار است، ادامه داد: عید قربان نمادی از ذبح حضرت اسماعیل(ع) توسط حضرت ابراهیم(ع) و پاگذاشتن بر تمایلات نفسانی در مقام اجرای فرامین پروردگار است و بنابراین فلسفه اصلی عید قربان هم این است که انسان برای کسب رضای خداوند، همه آن‌چیزی که محبوب‌اش است را در راه رضای خدا خرج کند، در واقع به نحوی پاگذاشتن بر تمایلات، شهوات و خواسته‌های نفسانی و فداکردن آنها در راه رسیدن به محبوب تلقی می‌شود.

وی بیان کرد: وجه تمایز عید قربان با دیگر اعیاد، ریختن خون و قربانی کردن است. طبق آیه قرآن، گوشت و خون ریخته شده در عید قربان به خدا نمی‌رسد، بلکه تقوایی که از این راه کسب می‌کنید و حالت عبودیت و بندگی که در شما ایجاد شد، ارزشمند است و خداوند آن را مقبول درگاه خود قرار می‌دهد.

صفاری با بیان اینکه قربانی‌کردن و همدردی با فقرا، بهره‌مندی از لطف الهی و بهره‌ دنیایی وجه تمایز عید قربان با دیگر اعیاد است، گفت: عید قربان و قربانی کردن راهی برای بهره‌مندی مستمندان مائده و سفره الهی است.

 

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *